background img
banner
banner

Αξιοποίηση τουριστικών περιπτέρων

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ – ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ «ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΩΝ»

Αποφάσεις για την αξιοποίηση ή τη συνέχιση εκμετάλλευσης ακινήτων του, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στη τελευταία συνεδρίαση. Σκοπός είναι η αναβάθμιση των περιοχών αλλά και η οικονομική του αξιοποίησή τους προς όφελος του δήμου.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τη μίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο» που βρίσκεται στην παραλία της Κοινότητας Βαλιμιτίκων. Το εν λόγω ακίνητο εκμισθώθηκε είχε εκμισθωθεί το 2019 στον Ανδρέα Σπηλιωτόπουλο μέσω δημοπρασίας, για τρία έτη. Με αίτησή του ωστόσο, ο επαγγελματίας ζήτησε από τον δήμο παράταση της εκμίσθωσης για δύο επιπλέον χρόνια, ήτοι μέχρι 19/03/2024. Αφού ελήφθη υπόψη ότι ο εν λόγω μισθωτής δεν οφείλει μισθώματα για το αναφερόμενο ακίνητο κι εφόσον από το Τοπικό Συμβούλιο Βαλιμιτίκων δόθηκε σύμφωνη γνώμη, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την αίτηση, παρατείνοντας τη μίσθωση στον συγκεκριμένο επαγγελματία για τρία ακόμη χρόνια.

Προς εκμίσθωση διατίθεται και το δημοτικό ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στον χώρο του δημοτικού άλσους Αμπελοκήπων «Τα Χρυσάμπελα» της Δ.Ε. Αιγείρας, εμβαδού 120 τ.μ. και παραμένει ως σήμερα ανεκμετάλλευτο. Σύμφωνα με το έγγραφο του Προέδρου της Κοινότητας Αμπελοκήπων, παρείχθη η σύμφωνη γνώμη για την εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με μορφή καφενείου-ψησταριάς. Επισημαίνεται ότι το ακίνητο χρήζει επισκευών που αναφέρονται αναλυτικά σε τεχνική έκθεση. Ο μισθωτής θα είναι υποχρεωμένος με δικές του ευθύνη, δαπάνες και επιμέλεια να προβεί στην διεκπεραίωση όλων των υποχρεώσεων που προκύπτουν από έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίες δαπάνες θα συμψηφισθούν στα μισθώματα.

Η απόφαση για τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας, ήταν ομόφωνη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr