background img
banner
banner

Αποκαταστάθηκε ο παραλιακός δρόμος του Διακοπτού

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ

Στην λεπτή ισορροπία του νόμου και τα στενά περιθώρια παρεμβάσεων σε παραλιακές υποδομές, κινείται η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, παρεμβαίνοντας για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκληθεί κατά τόπους, εξαιτίας της διάβρωσης.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον παραλιακό δρόμο του Διακοπτού ο οποίος αποκαταστάθηκε τις τελευταίες ημέρες και δίνεται με ασφάλεια στην κυκλοφορία εν όψει του καλοκαιριού. Το έργο έγινε μέσω εργολαβίας του δήμου που «τρέχει», ενώ, όπως εξηγεί στo protionline.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄έγινε αποκατάσταση των ζημιών και των διαβρώσεων που είχαν δημιουργηθεί από τις καιρικές συνθήκες και τη θάλασσα και κατά μεγάλο ποσοστό, η εικόνα πλέον είναι πολύ καλή. Στο σημείο αυτό, υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα το οποίο προκύπτει από την μορφολογία και η παρέμβαση που έγινε ήδη, μπορεί να μην λύνει σε μόνιμη βάση το θέμα, όμως προσωρινά έγινε αρκετή δουλειά που θα έχει αποτέλεσμα΄΄. Σημειώνει ακόνη τα εξής: ΄΄Το έργο αυτό είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει αυτή την ώρα ο δήμος και σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα, εν όψει της θερινής περιόδου. Για την πλήρη αποκατάσταση του προβληματικού αυτού κομματιού, θα χρειαστούν έργα μεγαλύτερης εμβέλειας και με πολλές εργατοώρες, τα οποία προφανώς θα περιλαμβάνονται στη μελέτη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης σε ακτές και της Αιγιάλειας, με το σχετικό κονδύλι από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, διαδικασία που είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, “τρέχει” και προετοιμάζεται αυτό το διάστημα΄΄.

Ξεπερνούν και τον τελευταίο «σκόπελο» για την πλατεία Σελιανιτίκων

Όσον αφορά για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παραλιακή πλατεία της Κοινότητας Σελιανιτίκων, ο αντιδήμαρχος τόνισε: ΄΄Καταβάλλεται μία συντονισμένη προσπάθεια, μία επιμονή διαδικασία προκειμένου να τα ξεπεράσουμε τα όποια τεχνικά ζητήματα έχουν προκύψει. Κάποιες αδειοδοτήσεις θα πρέπει να δοθούν από την Κτηματική Υπηρεσία και είμαστε σε άμεση επαφή και συνεργασία. Ευελπιστούμε ότι άμεσα, θα ξεκινήσουν και σε αυτό το κομβικό σημείο οι παρεμβάσεις αποκατάστασης και αυτό που θα προσπαθούμε να επιτύχουμε, κατά το μέτρο του δυνατού, είναι να υπάρξει αποτέλεσμα προτού αρχίσει για τα καλά η επισκεψιμότητα και ξεκινήσει το κύμα των τουριστών΄΄. ΄΄Ο χρόνος αποπεράτωσης του συγκεκριμένου έργου δεν μπορεί να υπολογιστεί, το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα προσπαθήσουμε για να εκτελεστεί το συντομότερο δυνατό μέσω ανάθεσης. Οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχουν προκύψει, θεωρώ ότι θα ξεπεραστούν σύντομα. Αυτό κυρίως έχει να κάνει και με την εποπτεία της Κτηματικής Υπηρεσίας. Την Πέμπτη 26 του μήνα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία στον χώρο και τα πράγματα έχουν ήδη δρομολογηθεί΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr