background img
banner
banner

Βανδαλισμών… συνέχεια στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΑ

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ…

Σε… κακόγουστο αστείο εξελίσσεται η κατάσταση με τους βανδαλισμούς στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΑ, από τις οποίες οι μειονοτικοί επιθυμούν να βγάλουν «από τη μύγα ξύγκι», καταστρέφοντας πανάκριβο και δυσεύρετο εξοπλισμό για λίγα μέτρα καλώδιο. Η γεώτρηση στην κοινότητα Άγιος Κωνσταντίνος που είχε υποστεί δολιοφθορά, αποκαταστάθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου και ξανακαταστράφηκε, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα μετά, στόχος έγινε η μία γεώτρηση της Ροδοδάφνης.

Έσπασαν τη γεώτρηση του Αγ. Κωνσταντίνου τέσσερις ημέρες αφότου αποκαταστάθηκε

Όπως μετέφερε στο protionline.gr αγανακτισμένος ο πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου Ανδρέας Κουνάβης, ΄΄πριν από περίπου δυόμιση μήνες είχαν σημειωθεί βανδαλισμοί. Δεν πρόλαβε καλά – καλά να αποκατασταθεί η ζημιά και να δοθεί σε λειτουργία και τέσσερις ημέρες μετά, συνέβησαν ξανά τα ίδια, καθώς είχαμε νέα δολιοφθορά στον πίνακα της γεώτρησης. Πλέον, ανησυχούμε πώς θα έχει η κατάσταση όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου δεν θα μπορεί να καλυφθεί το κενό λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, αλλά και από Δευτέρα (σήμερα) που ξεκινά και η άρδευση΄΄.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΔΕΥΑΑ, η συγκεκριμένη ζημιά θα επιδιορθωθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε δύο εβδομάδες. Εκείνο ωστόσο που επισημαίνουν είναι πως πλέον δεν έχει νόημα το πότε σπάζονται και πότε αποκαθίστανται οι γεωτρήσεις. Αναφέρουν δε πως αν δεν βρεθεί και δεν δοθεί μία ουσιαστική λύση και δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, τότε ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται και ζημιωμένοι θα βγαίνουν οι ίδιοι οι δημότες που δεν θα έχουν νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες. Διότι, μπορεί μέχρι τώρα το πρόβλημα να περιορίζεται μόνο στη μειωμένη πίεση.

Θα πουν το… νερό νεράκι

Στο εξής όμως και δεδομένου ότι ο Ιούνιος δεν είναι μακριά, που θα αυξηθεί ο πληθυσμός της περιοχής και θα «πέσει» και η άρδευση, είναι βέβαιο ότι οι βρύσες θα στερέψουν. Σαφώς η κατάσταση αυτή, που δείχνει να μην αποφεύγεται, θα πρέπει να θεωρείται βέβαια, με όποιες επιπτώσεις θα έχει αυτό όχι μόνο στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και στις προοπτικές της τουριστικής αυτής περιοχής και στις καλλιέργειες. Εκφράζουν δε τη βεβαιότητα ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, που παρατηρείται με απίστευτη συχνότητα τους τελευταίους μήνες, τότε το καλοκαίρι η ύδρευση στον Αγ. Κωνσταντίνο θα είναι από προβληματική έως ανύπαρκτη…

Στο μεταξύ, την Παρασκευή υπήρξε κι άλλο ένα «χτύπημα» στη γεώτρηση «Κωστάκη» στη Ροδοδάφνη. Οι «γνωστοί άγνωστοι» συνήθως δεν προκαλούν ολική καταστροφή. ξηλώνουν τμήμα του καλωδίου, προκαλώντας βλάβη στον πίνακα της ΔΕΗ και το ρολόι. Όμως αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξηλωθεί όλος ο πίνακας και να σταλεί για επιδιόρθωση στην Πάτρα κι από εκεί να επιστραφεί όταν είναι έτοιμος. Στη συνέχεια καλείται η ΔΕΗ για τις συνδέσεις, διαδικασίες δηλαδή χρονοβόρες, δύσκολες και κοστοβόρες.
Η ΔΕΥΑΑ έχει προβεί σε δεκάδες μηνύσεις όπως κάθε προσπάθεια δείχνει πλέον μάταιη εάν δεν επέμβει η Πολιτεία ώστε να σταματήσει αυτή η πρόκληση και η αδικία εις βάρος των υπολοίπων δημοτών…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr