background img
banner
banner

ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ: «Ο κ. Καλογερόπουλος δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου. Το μόνο που τον απασχολεί είναι να επανεκλεγεί»

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ

Σε μια εποχή που οι πολιτικές εξελίξεις «τρέχουν» και η κοινωνία βοά υπό το βάρος της νέας οικονομικής κρίσης, η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, ασκώντας δριμεία κριτική στον δήμαρχο Αιγιαλείας, αναφορικά με τον τρόπο διοίκησης που ασκεί στον δήμο, και τα αποτελέσματα αυτής.

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» απείχε από τη σύσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων που συγκάλεσε ο δήμαρχος θεωρώντας την «κοροϊδία», όπως η ίδια αναφέρει, ενώ σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Καλογερόπουλος, τον χαρακτηρίζει αναξιόπιστο και τον κατηγορεί ότι με την πολιτική του έχει «βαλτώσει» τον δήμο.

Γιατί δεν συμμετείχε στη συνάντηση των δημοτικών αρχηγών

Ερωτηθείσα από το protionline.gr  για τους λόγους που δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δημάρχου, είπε πως ΄΄τέτοιες συναντήσεις είναι χάσιμο χρόνου ΄΄, τονίζοντας ότι η απουσία της ήταν θέμα πολιτικής επιλογής. ΄΄Η συνάντηση αυτή ήταν καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα. Μετά από δυόμισι χρόνια, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι δεν έχουμε να πούμε απολύτως τίποτα στις συσκέψεις δημοτικών αρχηγών που συγκαλεί ο δήμαρχος, ο οποίος στοχεύει στο να παρουσιαστεί ως συναινετικός δημοκράτης. Στην πραγματικότητα είναι το εντελώς αντίθετο. Όποτε έχουμε συναντηθεί δεν τηρεί το παραμικρό ούτε καν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου΄΄, αναφέρει η κ. Ψυχράμη ενώ φέρνει ως παράδειγμα το θέμα της πλατείας Αγ. Λαύρας, λέγοντας πως ο δήμαρχος είχε αναφέρει ότι θα υπάρξει συνάντηση και προχώρησε μόνος του στην προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152. ΄΄Έτσι με προσωπική του επιλογή προκάλεσε καθυστέρηση έξι μηνών, ενώ θα έπρεπε να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να προχωρήσει το έργο. Ο νόμος 4412 δημοσίων έργων και συμβάσεων λέει τι πρέπει να γίνει , όταν ο εργολάβος εγκαταλείψει το έργο. Τώρα καθυστερούμε κι άλλο με επιλογή του δημάρχου. Το έργο της πλατείας άργησε εξαιτίας των χειρισμών του δημάρχου από την αρχή. Διότι ο εργολάβος αργούσε και δεν τον πίεζε κανείς. Κι ο δήμαρχος έπαιζε με τον προϋπολογισμό… και με την θέση της πιάτσας των ταξί…Και τώρα μας καλεί στο γραφείο του για συναίνεση. Όχι, δεν θα ξανασυμμετάσχω σε τέτοια κοροϊδία΄΄, τόνισε.

Προχωρούν έργα που η ίδια είχε δρομολογήσει

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» μίλησε για μία πρωτόγνωρη στασιμότητα στα δημοτικά έργα, τονίζοντας πως όλοι οι προηγούμενοι είχαν κάνει κάτι περισσότερο και χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο ως «αποτυχημένο». Μάλιστα, τόνισε πως ό,τι γίνεται από αυτή τη δημοτική αρχή είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη και σε ό,τι αφορά τα έργα, προχωρούν αυτά που η ίδια είχε δρομολογήσει ως αντιδήμαρχος Έργων, φέροντας ως παράδειγμα τις παιδικές χαρές, τα έργα οδοποιίας, τα σχολεία, τις μελέτες του ΦιλόΔημος και την πυροπροστασία των σχολείων κ.ά. ΄΄Όλα αυτά που «φωτογραφίζονται» ως δικά του, είναι η συνέχεια και όχι έργα της σημερινής δημοτικής αρχής΄΄, ανέφερε η κ. Ψυχράμη, θέτοντας θέμα γιατί δεν προχωράει με την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Μητροπόλεως, έργο που είχε μελετηθεί επί των ημερών της.

΄΄Η χειρότερη κυκλοφοριακή μελέτη θα είναι καλύτερη από τη «καλογεροπούλεια μελέτη»΄΄

Επίσης, παίρνει θέση και στο θέμα της πεζοδρόμησης, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» τη δήλωση του δημάρχου «χορτάσαμε πεζοδρομήσεις». Επ’ αυτού, η κ. Ψυχράμη δήλωσε: ΄΄Είναι κάποιος κατά της πεζοδρόμησης; Όλοι είμαστε υπέρ, αλλά επ’ ουδενί των πεζοδρομήσεων της καλαισθησίας, του προσωπικού γούστου και της διάθεσης του καθενός. Αν είναι δυνατόν να αναφέρει δημοσίως ένας δήμαρχος ότι «χορτάσαμε μελέτες». Πώς ξεστόμισε κάτι τέτοιο ο πρώτος δημότης της πόλης; Δηλαδή θα μας επιβάλει την πεζοδρόμηση του προσωπικού του γούστου; Γιατί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες; Για να τους ακυρώνει ο καθένας;.Μην ξεχνάμε το προσωπικό του γούστο στην οδό Μητροπόλεως. Στην πλατεία εφάρμοσε την «καλογεροπούλεια μελέτη», δηλαδή αποφάσισε να εγκαταστήσει την πιάτσα των ταξί στην Κλ. Οικονόμου. Τώρα λέει θα κάνει πεζοδρόμηση χωρίς μελέτες. Είναι δυνατόν σε μία σύγχρονη πόλη του 2022 να γίνει πεζοδρόμηση χωρίς μελέτη; Ζητάμε το αυτονόητο: Να εφαρμόζει τους νόμους. Η νομική υπηρεσία λέει ότι δεν μπορεί να γίνει πεζοδρόμηση χωρίς μελέτη. Γιατι δεν συμμορφώνεται; Όποτε θέλει επικαλείται τη νομική υπηρεσία, όταν δεν το επιθυμεί, την αγνοεί. Είναι σύγχρονη διοίκηση αυτή; Αυτές είναι τακτικές και πολιτικές της νύχτας, στην οποία επικρατεί «το δίκαιο του ισχυρού». Όταν όμως κάποιες διοικεί σε δημοκρατική πολιτεία πρέπει να εφαρμόζει τη νομοθεσία. Η χειρότερη κυκλοφοριακή μελέτη, θα είναι καλύτερη από τη «καλογεροπούλεια μελέτη»΄΄.

Τα περί… εκβιασμών

Για τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει υποστεί από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, η κ. Ψυχράμη αναρωτήθηκε: ΄΄Μήπως κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια;», διότι εγώ έχω πληροφορίες από πολίτες , οι οποίοι προκειμένου να έχουν τις αυτονόητες υπηρεσίες από τον Δήμο, εμμέσως πλην σαφώς υφίστανται πιέσεις από τη δημοτική αρχή για να είναι με τον Καλογερόπουλο στις επόμενες εκλογές. Οι άνθρωποι αυτοί που μας τα μεταφέρουν νιώθουν ότι εκβιάζονται. Αυτές τις τακτικές πρέπει να τις αφήσει ο δήμαρχος, διότι όλοι γνωρίζουν ότι είναι αναξιόπιστος και πως όπου εκλεγόταν , από την επόμενη μέρα στόχευε στην επανεκλογή του και όχι στο ουσιαστικό έργο. Αυτό κάνει και τώρα και ο τόπος μας έχει μείνει στην απόλυτη στασιμότητα. Τι είδους επικοινωνία είναι αυτή με τους δημότες; Ως και εκβιαστές χαρακτήρισε πολίτες που έχουν δεχθεί επίθεση από αδέσποτα σκυλιά΄΄.

Η… εμμονή με τον ηλεκτροφωτισμό και οι ανύπαρκτες κινήσεις

Η κ. Ψυχράμη αναφέρθηκε και στην ανάθεση του οδοφωτισμού που πρώτη αντέδρασε τονίζοντας πως είναι εις βάρος των δημοτών. Συγκεκριμένα, είπε: ΄΄Έτσι έγινε και με τα απορρίμματα και το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τις αποφάσεις του. Έτσι έγινε και με τα εσωτερικά δίκτυα και πήρε την απάντηση από το ΣτΕπου με την απόφασή του γλίτωσε τους δημότες από τόσα χρήματα. Τώρα του λέμε για τον ηλεκτροφωτισμό κοινόχρηστων χώρων. Δεν έχει δικαίωμα για τρεις δημοτικές θητείες να δεσμεύσει τα δημοτικά τέλη. Είναι ανταποδοτικά από τον νόμο. Δεν μπορούμε να τα δεσμεύσουμε για τον ιδιώτη που θα αλλάζει τις λάμπες. Ανέφερε πως το 7,5% είναι σπουδαία έκπτωση, δυστυχώς όμως, ούτε το 57,5% δεν είναι σπουδαία έκπτωση, όταν με 2,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσαμε να κάνουμε αντικατάσταση και τώρα θα πρέπει να πληρώσουμε 12 εκατ. έως 15 εκατ. ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Όταν τα 4,5 εκατ. ευρώ επί Παπαγόπουλου τους φαίνονταν πολλά, τώρα τι άλλαξε; Ας προβληματιστούν οι δημότες.’’

Ευθύνες καταλόγισε στη δημοτική αρχή, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχετικά και με το θέμα του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας, λέγοντας πως δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση.

΄΄Υποτίθεται πως ο δήμος έκλεισε τον δρόμο, όμως ο δήμαρχος την υπουργό δεν την είδε ποτέ. Δεν απαίτησε ποτέ συνάντηση. Η ουσία είναι πως χάσαμε τη σχολή και φεύγει η τριτοβάθμια εκπαίδευση από το Αίγιο. Ομοίως δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά του δημάρχου και για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας, που οι τιμές των προϊόντων τους πήγαν στα τάρταρα. Ο δήμαρχος προτίμησε τον επικοινωνιακό αγών, χωρίς ουσία. Καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου. Το μόνο που απασχολεί τον κ. Καλογερόπουλο είναι να επανεκλεγεί. Παριστάνοντας το θύμα περιμένει να επανεκλεγεί χωρίς να παράγει έργο. Ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε ότι περνάει όλες τις αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή κι επειδή είναι ανίκανος, τα φορτώνει στους άλλους. Τόσο δύσκολο του είναι να τιμήσει την ψήφο των δημοτών προς τη σωστή κατεύθυνση; Ας προβληματιστεί ο καθένας. Απορώ και με τα στελέχη της παράταξής του. Τόσο πολύ έχουν ανάγκη τις καρέκλες; Προσωπικά στήριξα τον κ. Καλογερόπουλο, όμως διαπίστωσα ότι είναι παντελώς ανίκανος διοικητικά, διότι όλοι οι προηγούμενοι κάτι παραπάνω είχαν κάνει από αυτόν. Δυστυχώς, νιώθω πίκρα και απογοήτευση, διότι δεν βλέπω να προχωράμε μπροστά΄΄, σημείωσε.

΄΄Η κοινωνία μας δεν θέλει άλλο να την διοικούν «τα πολιτικά απολιθώματα»΄΄

Από την άλλη, τα μέλη της παράταξης της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» φαίνεται πως τυγχάνουν ιδιαίτερης αναγνώρισης και αυτό διεφάνη και από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με σαφή προτίμηση σε όσους από τα μέλη της παράταξης ήταν υποψήφιοι στις συγκεκριμένες εκλογές. ΄΄Οι πολίτες, πανελλαδικά , σε αυτές τις εσωκομματικές διαδικασίες εξέλεξαν πρόσωπα ηλικίας κάτω των 40 ετών, σε ποσοστό 45%!! Αυτό καταδεικνύει περίτρανα πως η κοινωνία μας απαιτεί ανανέωση και δεν θέλει άλλο να την διοικούν «τα πολιτικά απολιθώματα», που εκφράζουν τις αναχρονιστικές πολιτικές του παρελθόντος. Η κοινωνία μας καθημερινά δίνει το μήνυμα ότι την σκυτάλη πρέπει να την πάρει στα χέρια της η νέα γενιά. Γιατί μόνο οι νέοι έχουν το μέλλον μπροστά και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του΄΄, σχολιάζει η κ. Ψυχράμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr