background img
banner
banner

Εγγραφές παιδιών από την Ουκρανία χωρίς τροφεία

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΝΠΔΔ

Σε επαναπροσδιορισμό των ορίων των Δημοτικών Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Αιγιαλείας προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία δήμου Αιγιαλείας», δεδομένου ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά παρατηρήθηκε σημαντική μείωση παιδιών σε έναν εξ αυτών. Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου αποφάσισε να δεχθεί και την εγγραφή παιδιών καταγόμενων από Ουκρανία στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, χωρίς υποχρέωση καταβολής τροφείων.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση της προϊσταμένης του Τμήματος Παιδείας – Κοινωνικής Προστασίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Π.Α.Κ.Π.Δ.Α.» Αναστασίας Φραόλα, σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό ορίων Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αιγιαλείας για το σχολικό έτος 2022-2023, η οποία αναφέρει πως παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στον αριθμό φιλοξενούμενων νηπίων στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αιγίου (Εγγραφών 12 νηπίων). Για το λόγο αυτό θεωρήθηκε ότι τίθεται άμεση ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ορίων για τους τρεις Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αιγίου, με στόχο τη δημιουργία ισοπληθών τμημάτων νηπίων-βρεφών ανάλογα με τη δυναμικότητα των Σταθμών, σύμφωνα πάντα με την άδεια λειτουργίας αυτών, καθώς η αποφυγή φαινομένου της διόγκωσης μαθητικού δυναμικού σε ορισμένους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης και της συρρίκνωσης σε κάποιους άλλους Παιδικούς Σταθμούς.

Έτσι έγινε αποδεκτή η πρόταση για επαναπροσδιορισμό των ορίων των Δημοτικών Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης του Αιγίου ως εξής: ΝΗΠΙΑ Α΄-Β΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός Αιγίου Καλλιθέα – Γρηγορίου Ε΄ και κάτω – Μεσσηνέζη – Κουλούρα έως και Κλεομένους Οικονόμου. Δ΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός Αιγίου Από Κλεομένους Οικονόμου και κάτω – Κορίνθου – Συνοικισμός – Σταφιδάλωνα – Διγελιώτικα – Τέμενη – Βαλιμίτικα 3 Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μυρτιάς Αγ.Ανδρέα – Ζωοδόχου Πηγής – Μυρτιά – Γρηγορίου Ε΄ και άνω (Παγοποιείο Δεξαμενή – Νοσοκομείο – Εργατικές Κατοικίες – Αναπαύσεως) – Βουλωμένο Κούμαρι – Φωνησκαριά – Συμπολιτεία – Καμάρες. ΒΡΕΦΗ Α΄-Β΄Δημοτικός Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός Αιγίου Καλλιθέα έως και Κλεομένους Οικονόμου. Δ΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός Αιγίου Από Κλεομένους Οικονόμου και κάτω – Συμπολιτεία – Καμάρες.

Δημιουργική απασχόληση για τα προσφυγόπουλα

Σε ό,τι αφορά την εγγραφή παιδιών καταγόμενων από την Ουκρανία, στην ίδια συνεδρίαση έγινε αποδεκτή η εισήγηση του προέδρου Παναγιώτη Ανδριόπουλου που έλεγε πως, ΄΄με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και ως έκφραση συμπαράστασης, καθώς και με δεδομένο την ύπαρξη κενών θέσεων, θεωρώ σωστό να φιλοξενήσουμε παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου που προέρχονται από την Ουκρανία, τα οποία έφυγαν από τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Σίγουρα, με τη δημιουργική απασχόληση στο Σταθμό, τα προσφυγόπουλα θα νιώθουν πιο όμορφα και ζώντας ανάμεσα στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τα άλλα παιδιά, θα έχουν μια ευχάριστη καθημερινότητα ξεχνώντας τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν. Συμμεριζόμενοι τη δυστυχία που βιώνει κάθε οικογένεια από τις τρομερές συνέπειες του πολέμου, προτείνουμε την εγγραφή παιδιών καταγόμενων από Ουκρανία, στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» χωρίς την υποχρέωση καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023. Επίσης, θα γίνονται δεκτές εγγραφές παιδιών μέχρι κάλυψης της δυναμικότητας των Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Νομικού Προσώπου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr