background img
banner
banner

Ενθουσίασε η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» με τον «Δον Καμίλλο»

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ» ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ – ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Με την κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, «Δον Καμίλλο», η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» παρουσιάζει μία απολαυστική, από κάθε άποψη, θεατρική παράσταση, στον φιλόξενο χώρο του «Πολύκεντρου» και χθες (9.00μ.μ.) Δευτέρα 9 Μαΐου. Η πρεμιέρα έγινε στην κατάμεστη αίθουσα το βράδυ του Σαββάτου και παρά τα αρχικά προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος, ο κόσμος απόλαυσε το έργο και καταχειροκρότησε τους συντελεστές! Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων.

Ήταν το επιστέγασμα της επιτυχίας μίας μεγάλης ομαδικής προσπάθειας με πρωτεργάτρια την σκηνοθέτη Αναστασία Πετρίδη, που άφησε εύστοχα το αποτύπωμά της σε ένα έργο γνωστό και «δοκιμασμένο» από κορυφαίους ηθοποιούς. Χαιρετισμό στην αρχή της παράστασης απηύθυνε ο πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. Γιώργος Ευσταθίου.

Θα μπορούσε δε να χαρακτηριστεί ως μια μεγάλη παραγωγή για τα τοπικά δεδομένα, με εντυπωσιακά κοστούμια, όμορφα σκηνικά, αλλά και με έντεκα ηθοποιούς για δέκα ρόλους, που πλημμύριζαν ενέργεια και μπρίο τη σκηνή από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της παράστασης. Το έργο του συγγραφέα Σωτήρη Πατατζή, διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας. Κεντρικοί ήρωες, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους. Η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κ. Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.

Έργο με επίκαιρα μηνύματα

Το ευθυμογράφημα «Ο μικρός κόσμος του Δον Καμίλο», που έγραψε τη δεκαετία του 1950 ο Ιταλός συγγραφέας Giovanni Guareschi, υπήρξε η αφορμή για να εμπνευσθεί ο γνωστός μεταπολεμικός συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής, το θεατρικό του έργο “Δον Καμίλλο”. Ο Δον Καμίλλο είναι ένας απλοϊκός παπάς σε μια κωμόπολη της Ιταλίας που βρίσκεται αναγκαστικά μέσα στη διαμάχη δύο αντιπάλων για τις δημοτικές εκλογές. Μέσα από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που δημιουργούνται, σε συνδυασμό με τις έντονες προσωπικότητες που τον περιβάλλουν, πέφτει θύμα μιας απάτης αλλά και μπροστά στο κρίσιμο ερώτημα: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Τα μηνύματα που περνιούνται στον θεατή, πολλά και επίκαιρα.

Παίζουν: Μαρία Παλαιολογοπούλου (Θεός / Χριστός), Φαίη Ρούφα (Τζούλια), Ντομινίκ Παντερή (Κυρία), Βασίλης Τσεκούρας (Μάριο), Δημήτρης Μπαρμπούνης (Δον Καμίλλο), Βασίλης Δήμου και Θοδωρής Μαραγκόπουλος (Νικολέττο), Ρίκα Χωριανοπούλου (κα Φλουράτου), Δημήτρης Γαλάνης (Πεπόνε), Ντορίτα Σταματέλου (Καρδινάλιος), Κυριακή Κουρπουανίδη (Ασπασία).
Κιθάρα παίζει ο μικρος Αλεξάντρο Τζάνγκι.

Σκηνοθεσία: Αναστασία Πετρίδη. Σκηνικά: Κώστας Λογοθέτης, Κοστούμια: Παναγιώτα Τομαρά, Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Παλαιολογοπούλου, Φώτα / Ήχος: Σπύρος Ρηγόπουλος, Βασίλης Κυριαζόπουλος, Φωτογραφία: Γιάννης Σιμώνης, Σχεδίαση Αφίσας & Προγράμματος: Leo Chatigia, Τεχνική Ομάδα: Κώστας Λογοθέτης, Χρήστος Μαραγκόπουλος, Γεωργία Μπίκου, Ιωάννα Μπίκου, Αγγελική Προτσώνη, Μακιγιάζ: Μαρία Πετρίδη, Κομμώσεις: Έλενα Ντόβα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr