background img
banner
banner

Ενισχύει την πρόληψη για τη «θωράκιση» της Αιγιάλειας η Πυροσβεστική Υπηρεσία

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΑΝ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3

Δυνατοί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίες και ανομβρία έχουν θέσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την Πολιτική Προστασία σε ετοιμότητα. Παράλληλα, προχωρά ο… στρατηγικός σχεδιασμός και σε τοπικό επίπεδο, με μεγάλη έμφαση στην πρόληψη ώστε να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του το όποιο συμβάν. Με τον ημερήσιο χάρτη πρόληψης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ανά χείρας και με βάσει τα όσα έχουν αποφασιστεί στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου συντονίζεται με τον καλύτερο τρόπο, με σκοπό ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές και χωρίς κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, ιδιοκτησίες και δάση.

Αυξάνονται οι περιπολίες

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την υπηρεσία στην πρόληψη, με τις περιπολίες να αποτελούν το «νούμερο ένα» όπλο ενάντια στην πρόκληση πυρκαγιάς. Ειδικά δε από φέτος, μία απόφαση του Αρχηγείου έρχεται να ενισχύσει τις περιπολίες. Όπως εξηγεί στο protionline.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς, ΄΄από φέτος αλλάζουν μερικά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και για την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Για παράδειγμα, φέτος, από τον δείκτη επικινδυνότητας 3 και πάνω, θα έχουμε δύο περιπολίες με αμιγή οχήματα του Στρατού, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Συγχρόνως, εμείς σαν Υπηρεσία διπλασιάζουμε τις περιπολίες ενώ ενεργοποιούνται περισσότερες εθελοντικές ομάδες που μέχρι πρότινος δεν δραστηριοποιούνταν στον τομέα της πρόληψης στην Αιγιάλεια΄΄.

Όπως έκανε γνωστό, ΄΄ως τώρα είχαμε τις εθελοντικές ομάδες «Αχαιός» και «Πήγασος» ωστόσο πλέον «ρίχνονται στη μάχη» της πρόληψης και ο Ερυθρός Σταυρός αλλά και οι Εθελοντές Αχαΐας, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμική των περιπολιών΄΄. Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση περισσότερων εθελοντών στον τομέα της πρόληψης στην Αιγιάλεια, έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άρα ξεκινούν επιτήρηση στην περιοχή και δικά τους εκπαιδευμένα μέλη.

Σε ό,τι αφορά τον συντονισμό των περιπολιών, ο κ. Κολοκοτσάς επισημαίνει πως ΄΄γίνεται από το Κέντρο της Πυροσβεστικής, καθημερινά. Δηλαδή, ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας που θα ανακοινώνεται από την ΕΜΥ, θα γίνεται και η αντίστοιχη διασπορά των δυνάμεων΄΄.

Περισσότεροι φέτος οι εποχικοί

Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου όσο και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, έχουν ενισχυθεί με περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες σε σύγκριση με πέρυσι.

Συνεχής ενημέρωση των πολιτών, διαρκής επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων

Κι αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ανάλογη ευαισθητοποίηση και συμμόρφωση θα πρέπει να υπάρξει και από τους πολίτες στο σύνολό τους, έτσι ώστε με τις πράξεις τους να μην γίνουν η αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς, αλλά και σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς με την αδράνειά τους να μην εμποδίσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. ΄΄Έχουμε κάνει ενημέρωση του κόσμου, έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με τους προέδρους των κοινοτήτων και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλοι ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, ενώ θα υπάρχουν και ομάδες επιτήρησης όταν θα έχουμε υψηλούς δείκτες επικινδυνότητας. Επίσης, η ενημέρωση θα συνεχίζεται ενώ θα είμαστε σε επαφή με τους προέδρους και κατά τις ημέρες των περιπολιών με τις επισκέψεις μας στις περιοχές τους. Θέλω να πιστεύω πως με καλή συνεργασία θα αποτραπούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις΄΄, πρόσθεσε ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr