background img
banner
banner

Επαφές για ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας με το Επιμελητήριο της Capbon στην Τυνησία

Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Στο περιθώριο της 2ης Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου INTECMED, στην Τυνησία που διεξήχθη στις 23 και 24 Μαΐου, με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στελεχών της Αχαϊκής Επιμελητηριακής Ανάπτυξης (ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ) του Επιμελητηρίου Αχαΐας (μέλη της ομάδας έργου του Ευρωπαϊκού έργου«INTECMED» στο οποίο το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ο Επικεφαλής εταίρος) πραγματοποιήθηκε επίσημη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του αντίστοιχου Επιμελητηρίου της CapBon, στην περιοχή Nabeul.

Για το Επιμελητήριο Αχαΐας, στη συζήτηση παρόντες ήταν ο Αριστίδης Τηλιγάδης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας καθώς και οι Βασίλης Καλαμαράς και Σαάντ Καραμπέτ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και τα στελέχη της ΑΧΕΠΑΝ Παναγιώτης Χριστιάς και Δανάη Κατσαντά. Για το Επιμελητήριο της CapBon, παρόντες ήταν η Najoua ATTIA, πρόεδρος του Επιμελητηρίου της περιοχής και μοναδική γυναίκα πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Τυνησία κατά τα τελευταία 15 έτη όπως επίσης και ο διευθυντής του Επιμελητηρίου της CapBon MoezHassen.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Τυνησίας αλλά ιδιαίτερα μεταξύ των δύο περιοχών και των Επιμελητηρίων της Αχαΐας και της CapBon. Έγινε αναφορά σε τρόπους οργάνωσης και ανταλλαγής επιχειρηματικών αποστολών με στόχο τόσο την αμοιβαία εξαγωγή-εισαγωγή τοπικών προϊόντων, την εφαρμογή προωθητικής πολιτικής αλλά και τρόπους αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας των δύο περιοχών για την ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την συνεργασία μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων -που αποτελούν και μέλη του ASCAME-στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία δύνανται να συμμετάσχουν αλλά και για την συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα InterregNEXTMEDProgramme.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποσταλούν και στοιχεία ώστε να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας (Memorandumofunderstanding, MOU), μεταξύ των δύο φορέων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr