background img
banner
banner

Η παραλία Αλυκής στα… καλύτερά της

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΩΣΤΟΣΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ημέρες… καλοκαιριού διανύει από σήμερα η Αιγιάλεια, με τις υψηλές θερμοκρασίες να είναι προ των πυλών και τον κόσμο να αναζητά λίγη δροσιά στις κοντινές παραλίες. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα η παραλία της Αλυκής βρίσκεται στις «δόξες» της καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που την επισκέφθηκαν για το πρώτο μπάνιο.

Εκτιμάται ότι η υψηλή τιμή των καυσίμων θα κρατήσει φέτος το καλοκαίρι τον κόσμο σε παραλίες κοντά στην πόλη, ωστόσο η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη μετάβαση για τα «μπάνια του λαού».

Τα πέντε από τα επτά καταστήματα στο τμήμα μετά το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου και μέχρι την λίμνη, έχουν ήδη ανοίξει κι έπεται και συνέχεια, με τα βλέμματα να στρέφονται και φέτος στη δημοφιλή παραλία του Αιγίου που παρουσιάζεται έτοιμη (ή σχεδόν έτοιμη) να υποδεχθεί και φέτος τον κόσμο.

Μονοδρόμηση από 1η Ιουλίου

Το μέτρο της μονοδρόμησης που εφαρμόστηκε πέρυσι επιτυχώς, δεδομένης της διάνοιξης του δρόμου της Αλυκόβρυσης, θα εφαρμοστεί και φέτος από την 1η Ιουλίου και ήδη ο Σύλλογος Αλυκής έχει εκφράσει στη δημοτική αρχή αίτημα να ισχύσει ως τα μέσα Αυγούστου. Επίσης, από πλευράς συλλόγου ζητείται το αστικό λεωφορείο να μην επιστρέφει αλλά να αποχωρεί από την Αλυκή μέσω της Αλυκόβρυσης, έτσι ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα εξαιτίας των παρκαρισμένων αυτοκινήτων σε ώρες αιχμής. Θεωρείται δε δεδομένο ότι με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και μετά το πέρας των εξετάσεων, ο κόσμος θα πολλαπλασιαστεί.

Βεβαίως, είναι βασικό να υπάρξουν και κάποιες παρεμβάσεις στο διανοιγμένο τμήμα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, όπως για παράδειγμα φωτισμός και τσιμεντόστρωση, όπως τουλάχιστον ανέφεραν πέρυσι πολίτες που περνούσαν τακτικά από το σημείο.

΄΄Η παραλία είναι έτοιμη και περιμένει και φέτος τον κόσμο να την απολαύσει και να χαρεί τα καταγάλανα νερά της Αλυκής΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως η ακτή είναι καθαρή και με τη συμβολή της Κοινότητας Αιγίου και του προέδρου Γιώργου Γκιώνη που ανέθεσε τον καθαρισμό της πριν λίγες ημέρες. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες των μελών του Συλλόγου, τόσο γι’ αυτό όσο και για τη νέα σκάλα που τοποθετήθηκε με μέριμνα της Κοινότητας Αιγίου στο ύψος του παρεκκλησίου του Αγ. Νικολάου.

Συνάντηση του Συλλόγου με τον αντιδήμαρχο Έργων

Ένα θέμα ωστόσο που προβληματίζει τον Σύλλογο, είναι αυτό της δημιουργίας πάρκινγκ ώστε να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι τους καλοκαιρινούς μήνες. Το θέμα απασχόλησε και τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και μέλη του με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο προχθές το βράδυ, εκεί όπου αποφασίστηκε συνεργασία για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών για την παραλία της Αλυκής ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που κατακλύζεται από κόσμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄μέχρι στιγμής, η πληροφόρησή μας λέει ότι δεν έχει νοικιαστεί κάποιος οικοπεδικός χώρος ώστε να μετατραπεί σε πάρκινγκ. Πιέσαμε τη δημοτική αρχή για να βγει η σχετική προκήρυξη και παρότι είναι στον «αέρα» δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα εξευρεθεί φέτος χώρος και σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα΄΄.

Οι διανοίξεις κάθετων δρόμων θα έλυναν το πρόβλημα «μια κι έξω»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγ. Νικόλαος», αναφέρεται και σε ένα ακόμη θέμα: ΄΄Όπως διανοίχθηκε ο δρόμος της Αλυκόβρυσης, καλό θα ήταν να διανοιχθούν κι άλλοι κάθετοι δρόμοι που να συνδέουν τον παραλιακό με άλλους ώστε να εξυπηρετείται η κυκλοφορία. Σαφώς και θα είναι δύσκολο το εγχείρημα, από τη στιγμή που υπάρχουν ιδιοκτησίες όμως θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες για τα οφέλη΄΄.

Ανοιχτός διαγωνισμός – έκθεση φωτογραφίας

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη της παραλίας αλλά και του βιότοπου, ο Σύλλογος Αλυκής πρόκειται να διοργανώσει μία ξεχωριστή εκδήλωση μέσα στο καλοκαίρι, η οποία θα υποστηριχθεί και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας και άλλους φορείς. ΄΄Πρόκειται΄΄, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄για έκθεση – ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα «Παγώνοντας τη στιγμή σε γαλάζιο και πράσινο». Θα διαμορφωθεί χώρος στην παραλία που θα εκτεθούν οι φωτογραφίες, ενώ επιτροπή θα βραβεύσει τα έργα που θα ξεχωρίσουν, σε μία ειδική υπαίθρια εκδήλωση, που θα αποτελέσει τη γιορτή της παραλίας Αλυκής γι’ αυτό το καλοκαίρι΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr