background img
banner
banner

Ι.Ν.Ο.Α.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος φετινός αγώνας

Ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 22 Μαϊου τον δεύτερο φετινό αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας με την ονομασία “Πρασούδι”. Τα 10 σκάφη με τα πληρώματά τους ξεκίνησαν στις 11 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Άγιο Νικόλαο και αφού έκαναν τη διαδρομή Τριζόνια – Αη Γιάννη – Πρασούδι – Τριζόνια, τερμάτισαν στις 3 μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Ο δυνατός άνεμος που έπνεε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα βοήθησε τους ιστιοπλόους να φτάσουν σε χρόνο μικρότερο των τεσσάρων ωρών στον τερματισμό. Ο αγώνας εντάσσεται στο πρόγραμμα Ανοιχτής Θάλασσας του ΙΝΟΑ και μετά τον τερματισμό του συναρπαστικού αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα εκλεκτά θαλασσινά της ψαροταβέρνας “Μουράγιο”.
Η ονομασία του αγώνα προήλθε από τη μαγευτική νησίδα Πρασούδι ή Άγιος Φανούριος που βρίσκεται απέναντι από τα παράλια της Δωρίδος του Νομού Φωκίδας στον Κορινθιακό κόλπο.
Είναι ιδιόκτητη νησίδα της οικογένειας Αναγνώστου και μαζί με την Αγία Ειρήνη, τον Άγιο Νικόλαο, τη νησίδα Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την Καλλιθέα, τον Κλοβινό και τα Φλαμπουράκια αποτελεί την Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνος του Δήμου Δωρίδος.

Στην ιστιοδρομία συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα που διοργανώνει ο Ι.Ν.Ο.Α, ο γνωστός ιατρός – ορθοπεδικός Χαράλαμπος Μπαζάρογλου, ο οποίος διαμένει τρία μέλη του Ομίλου που λόγω τη διαμένει μόνιμα στο Ρίο Αχαϊας, ο Μανώλης Ζαμπετάκης και ο Χρήστος Πιλάλης, οι οποίοι είναι μέλη του Ομίλου. Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και θα είναι διάρκειας δύο ημερών με διανυκτέρευση στο Γαλαξίδι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr