background img
banner
banner

Ι.Ν.Ο.Α.: Πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας της χρονιάς με την επωνυμία “Βοστίτσα”

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 38 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου συνεχίζοντας μια παράδοση 38 ετών διοργανώνει και φέτος αγώνες ανοιχτής θαλάσσης αλλά και άλλες σημαντικές δράσεις. Την Κυριακή (8/5) άνοιξε η “αυλαία” για τη φετινή σεζόν με τον αγώνα “Βοστίτσα”, απόστασης 22 μιλίων που είχε ως αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην παραλία Αιγίου. Δέκα μεγάλα και εντυπωσιακά σκάφη ξεκίνησαν στις 11 το πρωί την τριγωνική διαδρομή και τερμάτισαν το απόγευμα, κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες με τα πληρώματα να χαίρονται τον συναρπαστικό αγώνα που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό θεατών, κυρίως από τα παραλιακά καφέ και τα Ψηλά Αλώνια.

Ο Ι.Ν.Ο.Α. πέρυσι συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση με έξι σημαντικούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης οι οποίοι εντάχθηκαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Ι.Ν.Ο.Α. και προσμέτρησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ιστιοδρομία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ – ΧΙΟΣ 1822», με μεγάλη συμμετοχή σκαφών και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε το 1984 και αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη στην ανοιχτή θάλασσα σε ολόκληρο τον Κορινθιακό. Διαθέτει στη δύναμή του 15 σκάφη και κάθε χρόνο διοργανώνει πρωτάθλημα Ιστιοπολοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης εγκεκριμένο από την Ομοσπονδία, με όλους τους διεθνείς κανόνες και οι αγώνες εντάσσονται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κίνητρο όλων των μελών του Ομίλου είναι η αγάπη για τη θάλασσα και τα πανιά, οδηγός τους το “ευ αγωνίζεσθαι” και η συντροφικότητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr