background img
banner
banner

“Καθήλωσε” τους μαθητές του Αμερικανικού Κολλεγίου “Pierce College”!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΠΑΛΕ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ…»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μέσα από τα… μάτια μιας μαυροφορεμένης, ξυπόλητης και βασανισμένης γυναίκας, πρόκειται να συνεχίσει να παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή. Το διάρκειας 40 λεπτών έργο, που είναι βασισμένο στο βιβλίο “Πάλε με χρόνια με καιρούς…”, έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια του “συνήθη υπόπτου” Φιλόλογου Κώστα Κλάγκου και παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα.

Προσκεκλημένοι του καταγόμενου από το Αίγιο Ιωάννη Τσατάλη

Η “ομάδα” του θεατρικού έργου παρουσίασε το έργο προχθές Τετάρτη το πρωί, στην πρωτεύουσα, και πιο συγκεκριμένα στο Αμερικανικό Σχολείο “Pierce College” που εδρεύει στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έπειτα από την προσωπική πρόσκληση του Αιγιώτη Φιλολόγου Καθηγητή Ιωάννη Τσατάλη.

Το θεατρικό παίχτηκε για τους τουλάχιστον 350 (!) μαθητές της τρίτης τάξης του Κολεγίου, σε μία πολύ όμορφη και οργανωμένη αίθουσα εντός του σχολείου. Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η προσέγγιση του μονολόγου ήταν τόσο καθηλωτική, που τα παιδιά στο τέλος της παράστασης ξέσπασαν σε αυθόρμητα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατά γενική ομολογία, η προσέγγιση του θέματος έγινε με αρκετό σεβασμό, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Αιγιάλειας πρωτοστατεί στο νοσταλγικό παραμύθι

Μόλις η Παραμυθού τελειώσει το Α΄μέρος του παραμυθιού (σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, την χιλιετή ιστορία της και την Άλωσή της), μια γυναίκα μαυροφορεμένη, αλυσοδεμένη, ξυπόλυτη, έρχεται από το βάθος της σκηνής θρηνεί και περιγράφει την ώρα της Άλωσης… Το παραμύθι αφηγείται την Άλωση της Πόλης και πρόκειται για έναν μονόλογο βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία και αφηγήσεις, με την καλλιτεχνική επιμέλεια να βρίσκεται στα… καλύτερά της. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κλάγκου, η κατασκευή των σκηνικών του γλύπτη – ζωγράφου Αλέξη Ασημακόπουλου, η φωτογραφία ανήκει στον Βασίλη Μανουηλίδη και παίζει η Ελένη Κλάγκου. Παραμυθού η Αθηνά Σκανδάμη.

Όπως οι συντελεστές αναφέρουν στo protionline.gr ΄΄η καλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί ένα μέσο έκφρασης που αποδίδει με γλαφυρό ύφος την μεγάλη στιγμή της Άλωσης της Πόλης, που περιγράφεται με συγκινητικό και συναισθηματικό τρόπο΄΄.

Παρουσίαση στην Αιγιάλεια

Η παράσταση έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση τις τελευταίες μέρες, που η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Αιγιάλειας Μαρία Τσουκαλά με δική της πρωτοβουλία, επικοινώνησε πρόσφατα με τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας προκειμένου να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο πρόκειται να παρουσιαστεί την Παρασκευή 20 του μήνα στην ανατολική πλευρά του δήμου, για τους μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ανατολικής Αιγιάλειας, ενώ την Κυριακή 29 Μαΐου θα παρουσιαστεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Λόγγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr