background img
banner
banner

Και φέτος χωρίς Γαλάζια Σημαία η Αιγιάλεια

ΑΚΟΜΗ… ΕΚΤΙΕΙ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ‘19

Πολύ ακριβά φαίνεται πως πληρώνει η Αιγιάλεια το… τίμημα των απορριμμάτων στους δρόμους το καλοκαίρι του 2019. Η χθεσινή ανακοίνωση για τις Γαλάζιες Σημαίες, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, βρίσκει την Αιγιάλεια και πάλι εκτός Γαλάζιας Σημαίας, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την περιοχή. Οι πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες της δεν θα έχουν τη διεθνή ένδειξη αναγνώρισης, με τη δημοτική αρχή να… κάνει σχέδια για του χρόνου.

Κι ενώ πέρυσι γινόταν γνωστό πως από το 2022 ο δήμος θα έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης για παραλίες του, απουσιάζει και από τη φετινή λίστα, καθώς γίνεται γνωστό πως τελικά η ποινή ήταν τριετής.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος εκτίει ποινή… μακράς διάρκειας, μετά την αφαίρεση του συμβόλου από παραλίες το καλοκαίρι του 2019, εξαιτίας της ύπαρξης των απορριμμάτων στους δρόμους την περίοδο εκείνη. Υπό άλλες συνθήκες και δεδομένου ότι ο δήμος είχε μπει… δυναμικά σε αυτό τον τομέα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της Γαλάζιας Σημαίας, θα ανέμενε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε να το «χρησιμοποιήσει» για την προβολή της περιοχής.

Δύο Σημαίες στο νομό!

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο νομό Αχαΐας μόνο οι παραλίες της Καλόγριας/Kalogria Beach και της Λακκόπετρας/Lakopetra Beach βραβεύονται φέτος με Γαλάζια Σημαία, ενώ εννέα Γαλάζιες Σημαίες βραβεύονται στον νομό Ηλείας και δύο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών, με 581. «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν Ρόδος και Λασίθι.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλάζια Σημαία απονέμεται στις ακτές που πληρούν μια σειρά από 33 προϋποθέσεις (38 για τις μαρίνες και 51 για τα τουριστικά σκάφη), ενώ μπορεί να αφαιρεθεί μέσα στη χρονιά αν αποδειχθεί ότι δεν τις πληρούν πια. Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που συμπληρώνει φέτος, 70 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και από το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr