background img
banner
banner

Καλλωπισμός στην οδό Ερμού

ΚΛΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ – ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Αισθητή είναι η αλλαγή στην εικόνα της οδού Ερμού, μετά τις παρεμβάσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου του δήμου Αιγιαλείας, την Πέμπτη 5 Μαΐου, με το κλάδεμα όλων των δέντρων. Πλέον, φαίνονται καλύτερα τα λιγοστά καταστήματα που έχουν απομείνει στην άλλοτε ένδοξη οδό. «Μελανό σημείο» τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που έχουν απομείνει, τα οποία, σύμφωνα με καταστηματάρχες και πολίτες, αποτελούν εστία μόλυνσης…Δύο άτομα του Τμήματος Πρασίνου ήταν αρκετά ώστε μέσα σε δύο ώρες να αλλάξει όψη η Ερμού και να γίνει πιο εύκολο και το πέρασμα των πεζών από τα στενά πεζοδρόμια. Τα καταστήματα, όσα λειτουργούν ακόμη, «φώτισαν» και η κυκλοφορία δεν σταμάτησε από κλαδιά αφού οι υπάλληλοι λειτούργησαν συντονισμένα. Αναμενόταν να γίνει και η τελική παρέμβαση με το σκούπισμα απ’ άκρη σε άκρη στην οδό ώστε να απομακρυνθούν και τα τελευταία φύλλα.

Προβληματίζουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια

Επαγγελματίες αλλά και περίοικοι πάντως διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποια ακίνητα επί της οδού που παραμένουν εγκαταλελειμμένα, με αποτέλεσμα να έχουν παραβιαστεί και εντός τους να έχουν «φωλιάσει» τρωκτικά και σκουπίδια. Επισημαίνουν μάλιστα ότι έτσι υποβαθμίζεται η οδός αλλά και οι επιχειρήσεις τους και ζητούν την παρέμβαση του δήμου, ώστε να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες.

Νέα προσπάθεια από τον δήμο

΄΄Είναι γεγονός ότι η οδός Ερμού σε πολλά σημεία παρουσιάζει εδώ και χρόνια μία προβληματική εικόνα, η οποία είναι άδικη για την πάλαι ποτέ πιο εμπορική οδό του Αιγίου.
Από την πρώτη στιγμή μάς απασχόλησε το θέμα, ενώ γνωρίζαμε ότι και παλιότερες απόπειρες από πλευράς δήμου, είχαν βρει κώλυμα στο ότι οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να μεριμνήσουν.

Με εντολή Εισαγγελέα, είχαν τοποθετηθεί και κάποια προστατευτικά για τους περαστικούς΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται πλέον μία νέα προσπάθεια από πλευράς δημοτικής αρχής, ώστε να παρέμβει στο θέμα.

΄΄Γίνεται μία προσπάθεια, έχει επιληφθεί η Τεχνική Υπηρεσία αλλά και η Πολεοδομία ώστε μέσω του Κτηματολογίου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες και να βρεθεί μία λύση΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος. Να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις, με την πάροδο των χρόνων να έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για κάποια κτίρια, αφού ενδεχομένως λόγω αδυναμίας συντήρησης, να έχουν πωληθεί ή κατασχεθεί


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr