background img
banner
banner

Καλογερόπουλος: «Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο πιο εργατικός»

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΑΝΙΑ

Στο εξωτερικό βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και συγκεκριμένα στη Δανία όπου ζει και εργάζεται ο γιος του.

Λίγο πριν περάσει τα σύνορα της Αιγιάλειας, το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου, ο δήμαρχος έκανε στάση στην Αιγείρα, προκειμένου να έχει συνάντηση προεκλογικού χαρακτήρα, όπως άφησε να εννοηθεί στo protionline.gr. Μάλιστα, όπως είπε «τις εκλογές του 2023 θα τις κερδίσει ο πιο εργατικός».

Βεβαίως ο δήμαρχος, δεν… άνοιξε τα χαρτιά του, στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τετάρτης, όταν ρωτήθηκε εάν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έκρινε ως πρώιμη και ανώριμη μία τέτοια απόφαση και είπε πως η απόφασή του θα εξαρτηθεί από το πώς τον δέχεται ο κόσμος.

«Τόσο πρώιμα θα ήταν ανώριμο να πω τι θα κάνω…»

΄΄Υπάρχουν αυτοδιοικητικοί αυτόφωτοι και άλλοι που μπαίνουν κάτω από τη λάμπα για να πάρουν φως. Όσον αφορά τις προσωπικές μου στοχεύσεις, αν έλεγα ότι δεν είναι ολοκληρωμένη η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση θα ήμουν αχάριστος, θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με αυτή τη διαδρομή με την οποία με τίμησαν οι πολίτες. Είμαστε στα 2,5 χρόνια θητείας, στο μέσον μιας διαδρομής που ιδιαίτερα αν υπάρξει παράταση θητείας όπως ακούγεται από το υπουργείο Εσωτερικών, οι εκλεγμένοι πρέπει να πούμε όχι αν και θα μας συνέφερε το αντίθετο. Όμως είναι θεσμικό δημοκρατικό ατόπημα να συμφωνήσουμε και αυτή είναι η τοποθέτησή μου στα κεντρικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάποιες αξίες πάνε πέρα από την προσωπική στόχευση΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με τη δική του πορεία, είπε πως ΄΄τόσο πρώιμα θα ήταν ανώριμο να πω τι θα κάνω στην παρούσα φάση, έχω κάνει τη μισή διαδρομή που είναι προπαρασκευαστική και όχι ολοκλήρωση. Δεν έχω ακόμη στοιχεία της πορείας μου. Γίνονται βέβαια κουβέντες. Θα πρέπει ένας εχέφρων πολιτικός- δημοτικών πραγμάτων να εξαρτήσει σε αυτή την περίπτωση την προσωπική του άποψη και πορεία από τους άλλους και δεν εννοώ την παράταξη μου αλλά τους πολίτες. Αυτούς θα πρέπει να «ακτινογραφήσω» και να καταλάβω αν θέλουν να συνεχίσω ή όχι, όμως δεν έχουν ακόμα εικόνα της πορείας μου στην Αιγιάλεια. Δεν υπαναχωρώ και υπερασπίζομαι τον θεσμικό ρόλο του δημάρχου, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος και δεν πισωγυρίζω, είναι η αξία μου. Ο πολιτικός πρέπει να έχει αξιοπιστία. Γιατί η εμπιστοσύνη από τον πολίτη στον πολιτικό έχει μία βάση: Αν έχει αξιοπιστία. Πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί κάποιον που άλλα λέει σήμερα και άλλα λέει αύριο΄΄.

«Αξιοπρέπεια ακόμα κι αν δε ξαναβγώ δήμαρχος»

Ως παράδειγμα έφερε το θέμα της πεζοδρόμησης για την οποία έχει εκφραστεί θετικά και στο παρελθόν. ΄΄Εάν υπαναχωρούσα για λίγες ψήφους θα ήμουν αναξιόπιστος. Δεν υποχωρώ και υπερασπίζω τον θεσμικό ρόλο και τις αποφάσεις.” Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως ΄΄ρόλο σε αυτές τις αποφάσεις παίζουν και οι θεσμικοί συνεργάτες που θα εκφράσουν προσωπικό και συλλογικό ενδιαφέρον΄΄.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου όμως, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, μίλησε για εκβιασμό που υφίσταντο οι προκάτοχοί του, λέγοντας: «Η ατμόσφαιρα που συνάντησα, κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Αιγίου είναι αυτή που δυστυχώς διαποτίζει όλη την αντιπολίτευση. Πώς θα βρούμε τρόπο να βολέψουμε κάποιους… και δεν κατάλαβαν ότι αυτή η νοοτροπία δεν επανεξέλεξε ποτέ κανέναν, γιατί ο θεσμός του δημάρχου μπήκε στην απαξίωση του μέσου πολίτη. Όταν έκατσα στην καρέκλα του δημάρχου, αμέσως «μύρισα» εκβιασμό και πιέσεις, άρα αυτή η καρέκλα αυτά υφίσταται και φαίνεται πως αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος που δεν ξαναβγήκε κανένας από τους διατελέσαντες ξανά δήμαρχος. Έχω υποσχεθεί να παραδώσω στα παιδιά μου την αξιοπρέπεια που μου κληροδότησε ο πατέρας μου, ακόμα κι αν δε ξαναβγώ δήμαρχος.»

Καρότο και μαστίγιο

Επίσης μίλησε για το σενάριο της επέκτασης αυτής της δημοτικής θητείας για την οποία είναι αρνητικός, σενάριο που απέκλεισε ο υπουργός Μάκης Βορίδης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αχαΐα.

Ο δήμαρχος φαίνεται πώς δουλεύει πυρετωδώς για την επανεκλογή του και αυτό το επιβεβαιώνουν οι κινήσεις του, ωστόσο ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει τίποτα, γιατί ως έμπειρος στα δημοτικά πράγματα γνωρίζει ότι είναι νωρίς για επίσημες ανακοινώσεις.

Κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να τους ενημερώσει για τα φλέγοντα θέματα πριν μία εβδομάδα, ζητώντας την στήριξή τους, και τους «κεραυνοβόλησε» δύο μέρες αργότερα στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Το ταξίδι στη Δανία είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να έχει ήδη προγραμματίσει «μπαράζ» επαφών για τα τρέχοντα, με τα μάτια στραμμένα στον Οκτώβρη του 2023 που θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές, με τη θητεία να επιστρέφει στα 5 έτη


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr