background img
banner
banner

Με αυτό-οργάνωση σε νέα εποχή

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΔΗΓΟ – ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

«Συντρόφισσες, Σύντροφοι. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα οφείλουμε, με την ενεργό, μαζική συμμετοχή όλων μας, να συμβάλλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή για το μέλλον του τόπου.

Η συμμετοχή στην εν λόγω εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος και η διασφάλιση αδιάβλητων διαδικασιών είναι η βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία των οργάνων που θα εκλεγούν.

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.» αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτό-οργάνωσης Απόστολος Πάνας, με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να αλλάζει τη στρατηγική του και να ζητά εκλογές, προφανώς για να συσπειρώσει και να αυξήσει περαιτέρω τα 270.000 μέλη που προσήλθαν στις κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Έτσι, σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινείται το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο την Κυριακή 8 Μαΐου στήνει κάλπες για:

Α. την ανάδειξη νέων οργάνων Νομαρχιακών Οργανώσεων και Τοπικών Οργανώσεων

Β. Την εκλογή αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20 – 21 – 22 Μαΐου στο Στάδιο TαεΚβοΝτο

Γ. την επιλογή νέου ονόματος της παράταξης με επικρατέστερα σύμφωνα με πληροφορίες είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ή το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, που είναι και η πρόταση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Δικαίωμα ψήφου την Κυριακή θα έχουν τα μέλη του ΚΙΝΑΛ και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Για το συνέδριο, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων θα εκλεγούν 4.200 αντιπρόσωποι.

Η Ν.Ε. Αχαΐας παραμένει 15μελής και επιτρέπονται μέχρι 3 σταυροί προτίμησης στις κάλπες της Κυριακής και η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. στην Αιγιάλεια 5μελής από 7 μελής με 1 σταυρό προτίμησης για όσους προσέλθουν να ψηφίσουν.

Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατέθηκαν χθες Τετάρτη, η προθεσμία ήταν μέχρι τις 2 το μεσημέρι και δόθηκε παράταση μέχρι τις 6, ενώ δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο τα μέλη του Κινήματος.

Οι υποψήφιοι στην Αιγιάλεια

Σε επίπεδο Αιγιάλειας κάλπες θα στηθούν την Κυριακή μόνο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» και υποψηφιότητες κατέθεσαν για τη Νομαρχιακή Επιτροπή οι: Γιάχος Παναγιώτης, Κακαβάνης Δημήτρης, Καραμάνος Αρίστος, Μαρινόπουλος Παναγιώτης, Φιλιππόπουλος Βασίλης, Χριστοδούλου Αντιγόνη.

Για την Τοπική Οργάνωση υποψηφιότητα κατέθεσαν μέχρι χθες το απόγευμα που έκλεισαν οι υποψηφιότητες οι: Ανέστης Σπύρος, Αθήτσος Νίκος, Γερόπουλος Μιχάλης, Γεωργόπουλος Γιώργος, Βλάχος Αποστόλης, Θανασούλιας Κώστας, Καραθανασοπούλου Παρασκευή, Μαγκλάρας Ανδρέας, Παγώνης Ντίνος, Παπαγεωργίου Δήμητρα, Πλάτανου Χριστίνα, Χαντζής Κώστας. Για την εκλογή υπάρχει ποσόστωση δύο γυναίκες κι ένας ή μία κάτω των 35 ετών.

Για σύνεδροι κατέθεσαν 27 υποψήφιοι και αυτοί που εκλέγονται είναι 26 μέλη του ΚΙΝΑΛ στο δήμο Αιγιαλείας.
Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία το αντίτιμο είναι 1€.

Το σύνθημα που κυριαρχεί εν όψει της διαδικασίας της Κυριακής είναι η αυτό-οργάνωση αφού θα συσταθεί τέτοια Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας θα έχει την αρμοδιότητα να συμπληρώσει μέλη όταν αυτά δεν επαρκούν για τη Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Οι ψηφοφόροι που αναμένονται στην κάλπη

Θυμίζουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, για την ανάδειξη αρχηγού, είχαν προσέλθει στις κάλπες σε Αίγιο και Ακράτα 1.668 στον α’ γύρο και 1.285 στο β’ γύρο ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Έκτοτε το Αίγιο έχει επισκεφθεί ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης τον περασμένο Μάρτιο και συναντήθηκε με φίλους της παράταξης, τόσο στην ΠΕΣ όσο και στο δημαρχείο, δίνοντας το στίγμα του, που δεν ήταν άλλο από την επιστροφή με το νέο ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας.

Στην Τ.Ο. Αιγιαλείας αναμένεται ανανέωση όπως και στη Νομαρχιακή Επιτροπή με τη Συντονίστρια Μαρία Παπαγεωργίου να μην είναι εκ νέου υποψήφια και τον πρόεδρο Γιώργο Αθανασόπουλο αντίστοιχα να παραδίδει τη σκυτάλη μετά τη διαδικασία των εκλογών της Κυριακής που έχει και την ευθύνη.

Αντιδράσεις για την ‘’κομμένη’’ κάλπη στην Ακράτα

Πάντως η απόφαση να μην υπάρχει εκλογικό κέντρο στην Ακράτα ίσως μειώσει την προσέλευση ψηφοφόρων από την Ανατολική Αιγιάλεια. Θυμίζουμε ότι στο ΚΕΠ Ακράτας είχαν ψηφίσει τον περασμένο Δεκέμβριο 476 μέλη στον πρώτο γύρο και 373 στον δεύτερο.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της γραμματέα της απερχόμενης Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας Μαρίας Παπαγεωργίου, η οποία ανέφερε: ΄΄Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κατάργηση της κάλπης στην Ακράτα. Ντροπή σε όσους το μεθόδευσαν. Δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά στους συμπολίτες μας της Ακράτας και της Αιγείρας. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά ως προς τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr