background img
banner
banner

Με την ΟΠΚΕ στη «μάχη» ενάντια στην παραβατικότητα

ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ – «ΒΡΟΧΗ» ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Ενισχυμένη αλλά και πιο… αποφασιστική στην πάταξη της παραβατικότητας εμφανίζεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ., οι υπηρεσίες της οποίας έχουν «ριχτεί στη μάχη», με σκοπό να προφυλάξουν τους δημότες και να καταστείλουν κάθε μορφή παρανομίας. Στην ενίσχυση της καταστολής του εγκλήματος συντελεί και η λειτουργία της Ομάδας Καταστολής Εγκληματικότητας Αιγιαλείας που υπάγεται μεν στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, ωστόσο λειτουργεί αυτόνομα, στρεφόμενη κυρίως προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις…

Συγκεκριμένα, η ΟΠΚΕ Αιγιαλείας λειτουργεί αυτόνομα με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στις 16 Απριλίου στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Την δεδομένη στιγμή, στελεχώνεται από επτά άτομα και όλοι οι άνδρες έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση. Προέρχονται μεν από άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα της Αχαΐας, έχουν δε εξειδίκευση σε τακτικές μάχης, αυτοάμυνα, είσοδο σε κτίρια και απεμπλοκή καταστάσεων με ή χωρίς όπλα. Διαθέτουν βαρύ οπλισμό και μπορούν να επέμβουν καταλυτικά σε όσους πολίτες καταγγέλλουν παραβατικές συμπεριφορές.

Πού επικεντρώνεται η νεοσύστατη Ομάδα

Σημειώνεται πως στα πλαίσια της αρμοδιότητάς τους είναι οι έλεγχοι όπου χρειάζεται η περιοχή, και συγκεκριμένα οι προληπτικές “βόλτες” σε σημεία και δρόμους κύριους ή μη καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου κάνοντας γενικούς ελέγχους και βέβαια, η άμεση καταστολή κάθε ενδεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς κατοίκων του δήμου Αιγιάλειας και της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΟΠΚΕ επικεντρώνεται κυρίως σε περιοχές όπως ο Σελινούντας, η Ροδοδάφνη, η παραλία της πόλης και όπου αλλού διαπιστώνεται ότι στο παρελθόν έχουν δράσει μειονοτικοί κι άλλοι που δημιουργούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Η συνεργασία της ΟΠΚΕ με την Ομάδα ΔΙΑΣ είναι άψογη και η κοινή τους επέμβαση θεωρείται ταχύτατη και αποτελεσματική.

Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αιγιάλειας στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της οδού Σολωμού 26 και σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται ενίσχυσή της με καινούριο προσωπικό, εν όψει της θερινής περιόδου που οι “απαιτήσεις” αυξάνονται.

Αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι

Εν τω μεταξύ, με το… βλέμμα στραμμένο στην ομαλότητα της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αιγιάλειας, είναι το τελευταίο διάστημα το Γραφείο Τροχαίας που υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου. Η αυξημένη κίνηση των ημερών σε συνδυασμό με τους πολυάριθμους επισκέπτες, αύξησαν τα αυτοκίνητα και την κυκλοφορία και κατ’ επέκταση και τους ελέγχους ώστε να μην εμποδίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτών και να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, ακόμη και τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Μαΐου, η παρουσία των τροχονόμων ήταν έντονη, ιδίως στους κεντρικούς δρόμους, ενώ βεβαιώθηκαν και αρκετές παραβάσεις, καθώς υπήρξαν πολλές περιπτώσεις σταθμεύσεων σε απαγορευμένα σημεία. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα οδηγών που άφηναν τα οχήματά τους επί της οδού Κλ. Οικονόμου, στο τμήμα από την Βασ. Κωνσταντίνου έως την Αιγιαλέως, προκειμένου να «πεταχτούν» στην αγορά, με αποτέλεσμα όμως να προκαλείται «έμφραγμα» στην κυκλοφορία. Ανάλογη παράνομη στάθμευση παρατηρήθηκε στην οδό Εισοδίων, ενώ δεν έλειψαν και τα διπλοπαρκαρίσματα σε σημεία.

Είκοσι παραβάσεις κατά μέσο όρο καθημερινά στο κέντρο τις ημέρες των γιορτών

Οι κλήσεις που “έπεσαν” την Τρίτη 3 Μαΐου είχαν πεδίο δράσης κυρίως στο κέντρο της πόλης του Αιγίου και πιο συγκεκριμένα στους πολύ κεντρικούς δρόμους (οδοί Μητροπόλεως και Κλεομένους Οικονόμου) άγγιξαν τις 16 συνολικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεχόμενων παραβάσεων των “απρόσεκτων” οδηγών ήταν ότι τη Δευτέρα 2 του μήνα ημέρα αργίας, οι συνολικές παραβάσεις ήταν 36 και αφορούσαν παράνομη στάθμευση και αγνόηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι, κατά τις ημέρες των εορτών (την εβδομάδα του Πάσχα και την επόμενη δηλαδή) κατεγράφησαν 20 τουλάχιστον παραβάσεις και ανάλογες κλήσεις κατά μέσο όρο ανά ημέρα, γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση των επισκεπτών και των εκδρομέων στην ευρύτερη περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr