background img
banner
banner

Οι «αιχμές» Κοίλια προς τη διοίκηση του Ε.Κ.Α.

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

Με αφορμή την γιορτή για την Εργατική Πρωτομαγιά και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων, ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας που άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της διοίκησης του ΕΚΑ στις απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι μόνο λέγοντας: ΄΄136 χρόνια μετά τα μηνύματα είναι διαχρονικά καθώς η 8ωρη καθημερινή εργασία παραμένει ζητούμενο, οι συνθήκες εργασίες υπολείπονται κατά πολύ των προδιαγραφών, οι μισθοί δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Η Ελλάδα από το 2010 είναι σε μνημόνια, μετά σε πανδημία και τώρα με σύννεφα γενικής πολεμικής σύρραξης. Το εργατικό κίνημα και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επανασυσπειρωθούν στα σωματεία τους, να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους και να διεκδικήσουν όλα εκείνα που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και ζωής. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο σε μία μικρή πόλη σαν το Αίγιο να γίνονται για κάθε απεργιακή κινητοποίηση, τουλάχιστον δύο συγκεντρώσεις με μικρή συμμετοχή. Η εργοδοσία και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές είναι αυτά που κατεβάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους και οι ευθύνες είναι και της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου που από στην τελευταία απεργία η διοίκηση μετέβη στην Αθήνα χωρίς συγκέντρωση στο Αίγιο, ενώ δίωξη συνδικαλιστή σε τοπικό επίπεδο την έχει αφήσει αδιάφορη. Αναπάντητη άφησε και την αμφιλεγόμενη πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου προ μηνός στο Πολύκεντρο, για ένα Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην Αχαΐα΄΄.

Απαντώντας του, ο πρόεδρος του ΕΚΑ Πάνος Γεωργόπουλος είπε: ΄΄Πρόταση πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Α. ήταν να πάμε στην Αθήνα. Η δική μου πρόταση στο Δ.Σ. ήταν ενωτικός αγώνας. Κάποιοι όμως θέλουν κομματικό συνδικαλισμό όμως στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου αυτό δεν θα περάσει για όσο είμαι εγώ πρόεδρος.
Εμείς θέλουμε συστράτευση όλων των εργαζομένων, δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους.
Όσο για το εάν στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Αιγιάλειας, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δήμαρχοι και οι εργοδότες και οι εργολάβοι. Ανθρώπους όμως που θέλουν να πάρουν εδώ και τώρα σωματεία και συλλόγους, δεν θα τους κάνουμε ήρωες.
Ας μας πουν για ποιο λόγο διώκονται και γιατί ήθελαν να πάρουν κατ’ αυτό τον τρόπο τη διοίκηση του «Ασκληπιού» με τραμπουκισμούς. Είμαστε απέναντι σε τέτοιες τακτικές. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει μομφή στο Εργατικό Κέντρο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr