background img
banner
banner

Ο δήμος επαναφέρει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για πεζοδρόμηση του Κέντρου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Μπορεί το Συμβούλιο Κοινότητας να απέρριψε την πρόταση του Δ.Σ. του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας για περιοδική πεζοδρόμηση των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, ωστόσο το θέμα επανέρχεται αφού θα εξεταστεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, στην τακτική της συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη 31 Μαΐου, στη 1.30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δεν είχε γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου, ελλείψει κυκλοφοριακών μελετών που να προβλέπουν πεζοδρόμηση στο κέντρο της πόλης. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που ανάλογες προσπάθειες και στο παρελθόν είχαν «ναυαγήσει»… σκοντάφτοντας και σε αντιδράσεις επαγγελματιών και πολιτών. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα, με την πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου να κρίνει πως πρέπει να επιμείνει στο θέμα, λαμβάνοντας και τη θετική βούληση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, που ανοιχτά έχει δηλώσει υπέρ της λογικής των πεζοδρομήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, δοκιμαστικά είχε εφαρμόσει πεζοδρόμηση σε περίοδο εορτών, αλλά και σε εφαρμογή των μέτρων του covid, είχε λάβει απόφαση και ίσχυσε πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μητροπόλεως, πέρυσι το καλοκαίρι.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το θέμα επανέρχεται ακριβώς όπως είχε απορριφθεί από την Κοινότητα Αιγίου και όχι με βάση τη νεότερη απόφαση της πλειοψηφίας (7 υπέρ, δύο κατά) της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου που προέβλεπε ολική πεζοδρόμηση της οδού Κλεομένους Οικονόμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κανονική κυκλοφορία οχημάτων στη Μητροπόλεως.

Στη συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής, θα εξεταστεί την Τρίτη η μερική πεζοδρόμηση τα απογεύματα της θερινής περιόδου που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και στις δύο κεντρικές αρτηρίες του κέντρου και εφόσον η απόφαση είναι θετική, το θέμα θα πρέπει να παραπεμφθεί προς απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι ωστόσο ξεκάθαρη η άποψη του νομικού συμβούλου του δήμου Γιώργου Μπέσκου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δίχως μελέτη, η όποια απόφαση για πεζοδρόμηση θα απορριφθεί από το ανώτερο διοικητικό όργανο…

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Κατά τα άλλα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη συνεδρίαση της Τρίτης καλείται να λάβει αποφάσεις για 11 συνολικά θέματα, που είναι τα εξής: 1. Περί έγκρισης ή μη αιτήματος για την περιοδική πεζοδρόμηση των οδών Κλ. Οικονόμου & Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. 2. Περί έγκρισης ή μη αιτήματος για την επισκευή βρύσης και παγκάκια στην πλατεία της Κοινότητας Άνω Κερύνειας του Δήμου Αιγιαλείας . 3. Περί έγκρισης χορήγησης άδειας παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοινότητα Ποροβίτσας του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2022. 4. Περί έγκρισης προσωρινής μετατόπισης περιπτέρων στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αιγίου Ενότητα 2: πλατεία Αγίας Λαύρας και περιμετρικοί οδοί και Ενότητα 3: πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικοί οδοί». 5. Περί επιβολής προστίμου για την αυθαίρετη κοπή δέντρου επί κοινοχρήστου χώρου- πλατεία οικισμού Κάτω Πτέρης στην κοινότητα Πτέρης Δήμου Αιγιαλείας 6. Περί έγκρισης χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ζωήλατων οχημάτων στην Κοινότητα Ελαιώνα του Δήμου Αιγιαλείας. 7. Περί επέκτασης χρονικού διαστήματος της πεζοδρόμησης που εφαρμόζεται τους θερινούς μήνες στην παραλία Ακολης της Κοινότητας Ροδοδάφνης του Δήμου Αιγιαλείας. 8. Περί έγκρισης πρότασης για την τροποποίηση των αριθ. 192/2007 και 205/2008 κανονιστικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί χορήγησης θέσεων στάθμευσης. 9. Περί έγκρισης χορήγησης ή μη μιας θέσης στάθμευσης επί της οδού Ρωμανιώλη 21 στην Κοινότητα Αιγίου. 10. Έγκριση μελέτης οριοθέτησης τμήματος ποταμού «Φοίνικα» στην Τ.Κ. Σαλμενίκο της Δ.Ε. Ερινεού (θέση παρά το ΜΥΗΣ Σαλμενίκο του Δήμου Αιγιαλείας) 11. Περί έγκρισης ή μη αίτησης για την εκ νέου παραχώρηση χορηγηθείσας θέσης στάθμευσης επί της οδού Ασημάκη Φωτήλα στην Κοινότητα Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr