background img
banner
banner

Παρεμβάσεις για ΑμεΑ σε παραλίες και σχολεία

ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΚΤΩΝ

Έστω και καθυστερημένα, προχωρά η διαδικασία για το έργο «Αναβάθμιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας».
Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε έγκριση των πρακτικών ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών και ηλεκτρονικής αποσφράγισης οικονομικών προσφορών και όπως φαίνεται γίνεται αποδεκτή η προσφορά του ενός ενδιαφερόμενου για την εκτέλεσή του.

Σημειωτέον ότι είχε υποβληθεί μόνο μία προσφορά, με την Οικονομική Επιτροπή να προτείνει ακύρωση της διαδικασίας ώστε να γίνει νέα πρόσκληση.
Ωστόσο, ο ενδιαφερόμενος κατέθεσε προσφυγή που έγινε αποδεκτή με τη διαδικασία να προχωρά υπέρ του.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και έχει προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.

Παραλίες για όλους!

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται, θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικές για την κοινωνία, στο πλαίσιο της ισότιμης πρόσβασης χωρίς αποκλεισμούς στους χώρους εργασίας, στις υποδομές, σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Με την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωσή τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικότερα τα εμποδιζόμενα άτομα αποπεριθωριοποιούνται, χρησιμοποιούν τις κοινωνικές υποδομές, αναπτύσσουν τα ταλέντα τους συμμετέχοντας ισότιμα σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής. Στόχος του δήμου είναι μια φιλική, προσεγγίσιμη και ασφαλής για όλες τις κατηγορίες των χρηστών παραλία, με ομαλές κλίσεις, κατάλληλη σήμανση, προσιτή και εύκολη στη χρήση μηχανισμών χειρισμού (όπως διατάξεις πρόσβασης, διαδρόμους χρήσης ΑμεΑ).

Διευκολύνοντας εν τέλει την προσβασιμότητα ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα στις παραλίες.

Η εν λόγω πρόταση προσβλέπει στην προετοιμασία παράλιων εγκαταστάσεων και υποδομών που αφορούν την ψυχαγωγία και την εκγύμναση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.τ.λ.), συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και κοινωνικοποίηση τους.
Με στόχο αφενός την φυσική πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στους θαλάσσιους χώρους και αφετέρου την ισότιμη κοινωνική ένταξή τους, προβλέπεται η αναβάθμιση των υποδομών των ακτών του δήμου.

Θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις αλλά και να διαμορφωθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις τόσο στον ευρύτερο χώρο της παραλίας όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ.

Το έργο αφορά την κατασκευή υποδομών σε τέσσερις παραλίες του δήμου, για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του.
Πρόκειται για την παραλία Αβύθου, την παραλία Νικολεΐκων, την παραλία Ελαιώνα και την παραλία Ακράτας.

Ράμπες και χώροι υγιεινής σε σχολεία

Ταυτόχρονα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε χθες τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης ενός ακόμη έργου, που έχει τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr