background img
banner
banner

Παρεμβάσεις και αισθητές αλλαγές καλλωπισμού στην παραλία της Άκολης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο

ΠΕΤΡ. ΔΑΔΙΩΤΗΣ: «ΌΧΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ»

Με την καινούρια θερινή περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει και με τον “ Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Άκολης” να βρίσκεται στα μεγαλύτερα… κέφια του αυτό το διάστημα, ξεκίνησαν πριν σαράντα ημέρες οι εξωτερικές εργασίες σε τέσσερις τομείς που θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της παραλίας. Παρεμβάσεις που θα δώσουν στην Άκολη ένα άλλο… μπρίο. Μια μεγάλη ¨παρέα εργατών” και υπευθύνων θέλησαν από κοινού να κινητοποιηθούν, ώστε το συνολικό έργο να ολοκληρωθεί σε περίπου σε έναν μήνα από σήμερα. Στην ¨επιχείρηση¨ αυτή, πρωτοστατεί ο Πέτρος Δαδιώτης έχοντας στο πλάι του την πολύτιμη βοήθεια της Κοινότητας Ροδοδάφνης και του Γ. Παλαιολογόπουλου, αλλά πρωτίστως των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής που το πήραν ¨πατριωτικά¨ δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, για ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά σημεία της Αιγιάλειας.

Ποιες παρεμβάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ποιες αναμένονται

Η όλη διαδικασία της ανανέωσης της περιοχής και φυσικά της ολικής διαμόρφωσής της, είχε σαν αρχικό μέλημα τέσσερα διαφορετικά σημεία επέμβασης: Τον καλλωπισμό των δέντρων και των φυτών (νέο πράσινο και μεταφύτευση, κλάδεμα και διαμόρφωση παλαιών, άσπρισμα κορμών δέντρων) την μαζική σάρωση της παραλίας από οποιαδήποτε είδους αντικείμενα και σκουπίδια και φυσικά, την αποκατάσταση των καμένων λαμπτήρων ηλεκτροδότησης και την ανακατασκευή φθορών του ήδη παρόντος καλλωπιστικού φωτισμού. Το πιο μεγάλο και σημαντικό “σχέδιο δράσης” όμως, ήταν και… είναι, η αναπροσαρμογή, αναστήλωση και διαμόρφωση σε κάθε επίπεδο, που θα γίνει στο μεγάλου παρκινγκ που βρίσκεται επάνω από τον παραλιακό παράλληλο δρόμο (αλλά και τις δύο κάθετες οδούς του). Ο χώρος στάθμευσης που “πιάνει” το νοητό τετράγωνο από το Δημοτικό Σχολείο της Αβύθου έως την κεντρική εκκλησία και καταλήγει στην θάλασσα και σε όλα τα καταστήματα αναψυχής που υπάρχουν κατά μήκος της, θα αλλάξει άρδην την εικόνα που διαθέτει σήμερα.

Το ¨επόμενο βήμα¨ είναι η τελική εικόνα του παρκινγκ, η οποία αναμένεται να γίνει του χρόνου το καλοκαίρι, με την στοιχειοθέτηση οχημάτων και την πρόσληψη 6 συνολικά ατόμων, ως νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να λειτουργήσει ως οργανωμένος (με αντίτιμο πληρωμής) πάρκινγκ. Να επισημανθεί επίσης, ότι δραστική παρέμβαση έγινε με όλα τα ρέματα της περιοχής τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και δυσλειτουργικά, καθώς και μικρές – μικρές τροποποιήσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής με ανάλογα σκαπτικά μηχανήματα, προκειμένου να επιτευχθεί ο καθαρισμός τους στο 100%.

 

«Για μένα η Άκολη είναι το πιο όμορφο σημείο του κόσμου»

«Η παραλία της Άκολης είναι ο τόπος που γεννήθηκα, είναι το μέρος που έπαιξα σαν παιδί και που έκανα ποδήλατο, είναι ο τόπος που με συγκινεί και αγαπώ πάρα πολύ. Μπορεί να έζησα για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, μπορεί να είδα και να έζησα πολλά, όμως η λατρεία μου για την Άκολη είναι τεράστια και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα..» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Άκολης Πέτρου Δαδιώτη, μιλώντας στο protionline.gr για το πόσο μεγάλη αγάπη νιώθει για τον τόπο που γεννήθηκε. Και συμπλήρωσε:
«Όλες οι παραλίες πρέπει να είναι καθαρές, σύγχρονες και λειτουργικές. Αυτό ήταν και το δικό μας κίνητρο. Ποθούμε να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την Άκολη και την ομορφιά της. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε έναν σύγχρονο και λειτουργικό τόπο στις γενιές που ζουν ήδη εκεί αλλά και σε εκείνες που έρχονται…» δήλωσε κ. Δαδιώτης.

Κλαδεύτηκαν πάνω από 220 δέντρα και έγινε σάρωση σε όλη την παραλία

Η αλήθεια είναι ότι, οι διαφορές των κατοίκων του Κολοράντο των Η.Π.Α (όπου έζησε επί σειρά ετών ο πρόεδρος του 25ετούς τοπικού συλλόγου…) σύμφωνα με το φέρεσθαι και την ευγένεια της συμπεριφοράς ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, είναι πραγματικά μεγάλες. Ο σχετικά πρόσφατος πρόεδρος του συλλόγου όμως δεν πτοείται από αυτό.

Ελπίζοντας ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τις παραλίας θα ¨σεβαστούν¨ τις κοστοβόρες και καθολικές αλλαγές στο σημείο, ανέφερε στo protionline.gr για την όλη διαδικασία και την πολύτιμη βοήθεια που έλαβε από τον δήμο και την Τοπική Κοινότητα: «Το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά μεγάλο. Οι κύριοι Νίκος Καραΐσκος και Παναγιώτης Ανδριόπουλος έδωσαν και δίδουν τον καλύτερό τους εαυτό για το τεράστιο έργο πνοής και κοινωνικής σημασίας για την περιοχή. Δουλεύουμε ήδη το έργο επί σαράντα μέρες και ευελπιστούμε ότι μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί.
Τυγχάνουμε μεγάλης στήριξης από τον ίδιο τον δήμαρχο, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας και φυσικά την κατανόηση από ντόπιους που εθελοντικά συμβάλλουν στο οτιδήποτε σε πρακτικό επίπεδο» επισήμανε ο κ. Δαδιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι δουλεύουν πέντε συνολικά άτομα στις εργασίες, ενώ καθοριστική βοήθεια είχε ο δήμος, ο οποίος έχει παραχωρήσει όλο το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται (εργαλεία, ειδικά οχήματα, φορτηγά και ανθρώπινο δυναμικό) για την αποπεράτωση του έργου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του τοπικού συλλόγου, το συνολικό κόστος του έργου, έχουν αναλάβει αφενός ο δήμος Αιγιάλειας και αφετέρου οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, με ¨μπροστάρηδες¨ τους Πέτρο Δαδιώτη, το Δ.Σ. του συλλόγου και τον κοινοτάρχη Γιώργο Παλαιολογόπουλο. Οι δράσεις αφορούν τον καλλωπισμό και τη γενική καθαριότητα και εκεί έχει πέσει το βάρος για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr