background img
banner
banner

Στην αντεπίθεση για Φυσικοθεραπεία, αναμονή για πλατεία…

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ TO ΒΡΑΔΥ THΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τα δύο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Αιγιαλείας και τους δημότες, δηλαδή η απόφαση μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα και το «βαλτωμένο» έργο της πλατείας, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη χθεσινοβραδινή διαδημοτική σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Στο γραφείο του Δημήτρη Καλογερόπουλου βρέθηκαν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, πέραν της Βάσως Ψυχράμη, η οποία είχε εκφράσει δυσαρέσκεια στους χειρισμούς του δημάρχου και προφανώς γι’ αυτό δεν παρέστη.
Η σύσκεψη είχε κατά κύριο λόγο ενημερωτικό χαρακτήρα για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής σε ζητήματα που απασχολούν τον δήμο, με τους αρχηγούς των παρατάξεων ωστόσο να εκφράζουν τη δική τους άποψη και να θέτουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τον δήμαρχο προ των ευθυνών του.

Ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο του δήμου Γ. Μπέσκο για τις επόμενες κινήσεις για το ΑΕΙ

Για το θέμα του ΑΕΙ, ενημέρωση παρείχε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος όπου παρουσίασε τα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της δημοτικής αρχής για τη διεκδίκηση της παραμονής. Χαρακτήρισε ως προκλητική τη στάση του Πρύτανη για το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες έχει γίνει η αίτηση ακύρωσης της απόφασης περί μεταφοράς του Τμήματος στην Πάτρα και δεν έχει εξεταστεί ποτέ, με τη δημοτική αρχή να προτίθεται να καταθέσει μήνυση. Κι όλα αυτά ενώ καταρρίπτονται και τα δύο άτοπα επιχειρήματα της Συγκλήτου, περί απόστασης και πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, από τη στιγμή που ούτε η απόσταση είναι μεγάλη και η πρακτική μπορεί να γίνει και στο Νοσοκομείο Αιγίου. Μίλησε ακόμη για την αναφορά στο ΣτΕ για την απόφασή του, με τον κ. Μπέσκο να αναφέρει ότι προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, από τη στιγμή που δεν έχει καμία νομική θεμελίωση. Μάλιστα είπε πως σε όλα τα άλλα μέρη που αποφασίστηκε μεταφορά Τμήματος, υπάρχει έστω ένα επιχείρημα, ενώ εδώ κανένα.

Εκείνο που τονίστηκε και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο ήταν πως για πρώτη φορά και κατ’ εξαίρεση, η αλλαγή δεν προωθείται μέσω νομοσχεδίου, αλλά μέσω Προεδρικού Διατάγματος, αναφέροντας ξεκάθαρα πως προωθήθηκε από τον Πρύτανη προς… ανταπόδοση σε όσους τον στήριξαν να εκλεγεί.

Ένα άλλο σημείο που τονίστηκε είναι η απόφαση της δημοτικής αρχής για αγωγή εις βάρος του Πανεπιστημίου για μη τήρηση των προβλεπόμενων με το ΤΕΙ Αιγίου όταν έγινε η παραχώρηση και μετέπειτα με το Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, όταν ο δήμαρχος ρωτήθηκε από τους Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο και Αγγελική Κουρή εάν θα περιμένει το Προεδρικό Διάταγμα και την οριστική μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα για την αγωγή, ο δήμαρχος είπε πως θα κατατεθεί ανεξάρτητα από το μέλλον του Τμήματος. ΄΄Έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε από τη στιγμή που ζημιώνεται ο δήμος, θα μπορούσε να έχει γίνει άλλος σχεδιασμός για την αξιοποίηση των κτιρίων΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερόπουλος.

Επιπλέον, ο κ. Μπέσκος είπε πως η σύμβαση ανέφερε ότι το ίδιο το Πανεπιστήμιο μεταξύ των άλλων, ήταν υποχρεωμένο να επισκευάσει κάποια σημεία στα κτίρια του Παραρτήματος, κάτι που δεν έγινε.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Αναφορά έγινε από τον κ. Γούτο για τη στάση των βουλευτών του νομού στο θέμα, με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο να κρίνει ως απαράδεκτη την πρόταση βουλευτή να ζητήσει η κυβέρνηση από τη Σύγκλητο να αλλάξει την απόφασή της… Ο δήμαρχος στηλίτευσε την αδιάλλακτη στάση της υπουργού, ενώ ο κ. Γούτος είπε πως ΄΄δεν επιτρέπεται άλλη στασιμότητα. Δεν έχετε πάρει κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία, προχωρήστε κι εμείς εδώ είμαστε΄΄, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος εξέφραζε ανησυχία από τη στιγμή που η Οπτική μπήκε σε μεταβατικότητα.
Η κ. Κουρή τόνισε πως η απόφαση για λουκέτο στο Παράρτημα είναι πολιτική συμφωνώντας με τον κ. Παπακωνσταντινόπουλο για άσκηση πίεσης με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, «ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο» όπως επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ». Αποφασίστηκε δε να σταλεί επιστολή στους βουλευτές μέσω της οποίας θα τους ζητείται να λάβουν θέση για το θέμα.

Το «στοίχημα» με την προσφυγή για την πλατεία Αγίας Λαύρας

Για το θέμα της πλατείας Αγ. Λαύρας, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παριστάμενους για την προσφυγή στη Επιτροπή του Άρθρου 152 τονίζοντας πως αυτή η λύση ήταν μονόδρομος και επαναλαμβάνοντας πως σε περίπτωση που δικαιωθεί και προχωρήσει η υποκατάσταση του εργολάβου, το έργο θα ολοκληρωθεί από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε διάστημα έξι μηνών. Σημείωσε ακόμη πως σε διαφορετική περίπτωση, θα… υπάρξει παταγώδης αποτυχία, εκτιμώντας πως εάν κληθούν οι επόμενοι βάσει αρχικής έκπτωσης εργολάβοι, είναι πολύ πιθανό, με τα σημερινά κοστολόγια να μην προσέλθουν αφού και τότε είχαν δώσει 39% και 41%. ΄΄Όποιος πάρει το έργο θα έχει δώσει 0% έκπτωση και στη συνέχεια θα σταματήσει εάν δεν πάρει κι άλλα χρήματα. Βάζω στοίχημα γι’ αυτό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βρούμε επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο΄΄, είπε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γούτος αναρωτήθηκε γιατί ο δήμαρχος έσπευσε να καταθέσει την προσφυγή από τη στιγμή που και ο ίδιος είχε ζητήσει σύσκεψη παρουσία Τεχνικής και Νομικής Υπηρεσίας ώστε να βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση, σύσκεψη μάλιστα που ορίστηκε… κατόπιν εορτής. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τον ρώτησε εάν έχει εναλλακτική πρόταση και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε πως είναι σαφές ότι υπάρχει κι άλλη λύση κι αυτή θα διαφαινόταν αφού θα τοποθετούνταν και οι αρμόδιοι των Υπηρεσιών.

Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος ρώτησε εάν δεν γινόταν η προσφυγή των πέντε δημοτικών συμβούλων αν θα ενέκρινε την υποκατάσταση η αρμόδια αρχή, με τον κ. Γούτο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα «μπλόκαρε» ως μη σύννομη, τον δε δήμαρχο να εκφράζει τη σιγουριά, λόγω και της θετικής εισήγησης της Διαχειριστικής, ότι θα «περνούσε». Μάλιστα ρώτησε τον κ. Γούτο: ΄΄Αν ήσασταν βέβαιοι ότι θα προχωρούσε γιατί κάνατε την ένσταση΄΄, και τον επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» να απαντά πως έπρεπε να γίνει έλεγχος της νομιμότητας καθώς ο σκοπός δεν ήταν να μπει εμπόδιο στο έργο αλλά να προφυλαχτεί. Επιφυλάξεις εκφράστηκαν από τους κ. Παπακωνσταντινόπουλο και Κουρή για τις προθέσεις της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Ως προς τον χρόνο εξέτασης της προσφυγής από την Επιτροπή του Άρθρου 152, ο δήμαρχος είπε πως υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος και για τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης να καταθέσει τις δικές του θέσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος, άρα κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς πότε θα βγει η απόφαση…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr