background img
banner
banner

Στις… κάλπες την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ… ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εν μέσω κλίματος ανησυχίας για τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου η πολύωρη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Η συνέλευση είχε και εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα μιας και την Τετάρτη, πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ε.Ε. και αντιπροσώπων στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο Τάκης Σταμόπουλος, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού και γραμματείς οι Κώστας Μεσάζος και Ζουμπουλιά Σπυροπούλου.
Η απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη μίλησε για απολογισμό της δυσκολότερης τριετίας που έχει αντιμετωπίσει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, δεδομένων των συνθηκών ενώ έγινε συζήτηση και καταγραφή θεμάτων και αναγκαιοτήτων που θα συζητηθούν στην 91η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο.

Ακύρωση της υλοποίησης των εξετάσεων

Ένα εξ αυτών και η υλοποίηση των εξετάσεων PISA με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο επιχειρεί να διενεργήσει εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε εθνικό επίπεδο για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης 300 Δημοτικών και της Γ΄ τάξης 300 Γυμνασίων.
Την επόμενη σχολική χρονιά προβλέπεται η καθολική εφαρμογή των εξετάσεων σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας οι οποίες αποτελούν μέρος του συνολικού αντιδραστικού σχεδιασμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την εφαρμογή της αξιολόγησης μαθητών-εκπαιδευτικών-σχολικών μονάδων, με τους δασκάλους να κάνουν λόγο για οδυνηρές συνέπειες για τη δημόσια εκπαίδευση, με περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών και ασφυκτικό έλεγχο των σχολικών πρακτικών και διδασκαλίας.

Τονίζουν δε πως ΄΄η δίωρη εξέταση σε Γλώσσα και Μαθηματικά με ποσοτικούς δείκτες και κοινά θέματα για όλη τη χώρα μετατρέπουν τους μαθητές σε πειραματόζωα ενός ολέθριου πειράματος που έχει ως στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον μορφωτικό αποκλεισμό του μαθητικού πληθυσμού.
Έτσι οι μαθητές οδηγούνται σε ένα αγώνα δρόμου ώστε να ανταπεξέλθουν σε «φασόν», πανελλήνιου τύπου εξετάσεις, που καλλιεργούν την κουλτούρα απόρριψης που θα τους συνοδεύει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης΄΄.

Κάνουν λόγο για ενίσχυση του κοινωνικού ανταγωνισμού και αντεκπαιδευτικά σχέδια της Ε.Ε. για τη δημόσια εκπαίδευση.

΄Επιχειρούν να αλλάξουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να το μετατρέψουν σε ένα εξεταστικό κέντρο όπου θα κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση του μορφωτικού αγαθού΄΄, σημειώνουν χαρακτηριστικά, αντιδρώντας με τρίωρη στάση εργασίας για το πρώτο 3ωρο του πρωινού προγράμματος, στις 18 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, «προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού», όπως τονίζει η Δ.Ο.Ε.

Συζήτηση – κατάθεση προτάσεων

Κατά τα άλλα, στη Γενική Συνέλευση έγινε εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, επικύρωση πρακτικών προηγούμενων γενικών συνελεύσεων, απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ -Οικονομικός απολογισμός, τοποθετήσεις πρώην εκλεγμένων Αιρετών Π.Υ.Σ.Π.Ε. /Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε Αχαΐας, χαιρετισμός Πρόεδρου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, συζήτηση θεμάτων (εκπαιδευτικά, αξιολόγηση, συνταξιοδοτικά, διορισμοί, ειδική αγωγή κλπ), κατατέθηκαν προτάσεις εν όψει της 91ης Γ.Σ. της ΔΟΕ, ενώ έγινε και παρουσίαση υποψηφίων εν όψει των αυριανών εκλογών.

Με δύο συνδυασμούς οι εκλογές

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου-Ελεγκτικής Επιτροπής-Αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν και πάλι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου από ώρα 13:30 έως και 17:00 την Τετάρτη 18 Μαΐου.

Οι αναπληρωτές που θα προσέλθουν στην ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 5(πέντε) ευρώ, ως συνδρομή για το Σύλλογο.

Οι δύο υποψήφιοι συνδυασμοί είναι η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών και η Αντίσταση Εκπαιδευτικών. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Για το Δ.Σ.: Καλαχώρα Δανάη του Λεώνικου, Κουτσαντώνης Κωνσταντίνος του Στυλιανού, Μαμωνά Χαρίκλεια (Χαρά) του Νικολάου, Μαχτή Μαρία του Νικολάου, Μεσάζος Κωνσταντίνος του Νικολάου, Σκανδάμη Αθηνά του Χαράλαμπου, Σπυροπούλου Ζουμπουλιά του Γεωργίου, Φιλίππου Φίλιππος του Σπυρίδωνα.

Για την ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Μάργαρης Δημήτριος του Παναγιώτη, Σταυροπούλου Παναγιώτα (Τούλα) του Δημητρίου, Τσουμπού Ελένη του Δημητρίου.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Κουτσαντώνης Κωνσταντίνος του Στυλιανού, Μαμωνά Χαρίκλεια του Νικολάου, Μεσάζος Κωνσταντίνος του Νικολάου, Σκανδάμη Αθηνά του Χαραλάμπου, Σπυροπούλου Ζουμπουλιά του Γεωργίου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Για το Δ.Σ.: Γιαννίκου Παναγούλα (Γιούλα) του Ιωάννη, Κουβέλη Αικατερίνη του Ανδρέα, Σακελλαροπούλου Αθηνά του Σαράντου, Σεγίσογλου Ευφροσύνη του Ελευθερίου.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Γιαννίκου Παναγούλα (Γιούλα) του Ιωάννη, Κουβέλη Αικατερίνη του Ανδρέα, Σακελλαροπούλου Αθηνά του Σαράντου, Σεγίσογλου Ευφροσύνη του Ελευθερίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr