background img
banner
banner

Συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ενίσχυσης της Υγείας

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Σε νέο συλλαλητήριο για τον πόλεμο και την υγεία προχωρούν σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας, την προσεχή Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στην Τρίγωνη Πλατεία, στο Αίγιο. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Ε.Κ.Α., μετά από κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας».

Αναπτύχτηκαν τα θέματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Ελλάδας, από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννη Μποδιώτη. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην Υγεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο  Αιγίου από  τον  γιατρό  συνδικαλιστή της ΕΙΝΑ Αχαΐας Χρήστο Δάβουλο. Τέλος αποφασίστηκε να καλεστούν ο λαός και  οι  φορείς της Αιγιάλειας σε νέο Συλλαλητήριο την προσεχή Παρασκευή.

Τα αιτήματα είναι:

-Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

-Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

-Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

-Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

– Καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά ενίσχυσή του ώστε να καλύψει της αυξανόμενες ανάγκες της Ανατολικής Αχαΐας.

– Καμία μετακίνηση προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

– Μονιμοποίηση όλων  των συμβασιούχων. – Άμεση άρση των τιμωριτικών  αναστολών των υγειονομικών.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ. Ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr