background img
banner
banner

Συνάντηση Χριστίνας Αλεξοπούλου με Βαυαρούς βουλευτές

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου συμμετείχε ως Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στη συνάντηση με βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU).

Στην τοποθέτησή της η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας στους τομείς της συντήρησης αρχαιοτήτων και του επαναπατρισμού παρανόμως διακινηθέντων πολιτιστικών αγαθών.

Η βουλευτής τόνισε ότι η Ελλάδα στο θέμα του επαναπατρισμού παρανόμως διακινηθέντων αρχαιοτήτων έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Όπως είπε, ΄΄ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναπτύξει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που κλάπηκαν από τον Λόρδο Έλγιν και βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο. Οι ενέργειες αυτές του Πρωθυπουργού αποδίδουν καρπούς, αφού η Unesco προ ημερών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα και η Βρετανία θα βρεθούν σύντομα στο ίδιο τραπέζι και θα συνομιλήσουν με θέμα την επιστροφή των γλυπτών εκεί που ανήκουν, στην Αθήνα’’.

Ο Επικεφαλής της 17μελούς αντιπροσωπείας των Βαυαρών βουλευτών, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου κ. WinfriedBausback, απάντησε ότι η Βαυαρία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθειά της για τον επαναπατρισμό παρανόμως διακινηθέντων αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Τόνισε το έντονο ενδιαφέρον της βαυαρικής πλευράς για περαιτέρω συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων βουλευτής Χανίων ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, τα μέλη Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ και η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr