background img
banner
banner

Συνεχίζει με την ΑΛΜΑ η ΔΕΥΑ για την άρδευση

19.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ

Η «Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο ΑΛΜΑ Τεχνική Εταιρεία, ορίστηκε από την Επιτροπή Διαγωνισμού της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, μετά και την έγκριση του πρακτικού 3 που αφορούσε τα δικαιολογητικά νομιμότητας, ως προσωρινός ανάδοχος του έργου «Διαχείριση Τομέα Άρδευσης».

Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού είχε ορισθεί στα 411.000€ πλέον ΦΠΑ 24% και ο εργολάβος έδωσε οικονομική προσφορά 390.450€ πλέον ΦΠΑ.
Συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν δήλωσε άλλος εργολάβος, έτσι η διαχείριση της άρδευσης συνεχίζει στα έμπειρα χέρια των Βασίλη και Αλέξανδρου Θεοφανόπουλου, που διαχειρίστηκαν τον μείζονος σημασίας τομέα τα δύο τελευταία χρόνια.

Θυμίζουμε, ότι η μεταφορά της άρδευσης από το δήμο στην ΔΕΥΑ, με την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο μετά από δύο χρόνια συντονισμένων ενεργειών έχει μπει κάπως το νερό στο αυλάκι, με 4.000 εγγεγραμμένους δημότες, ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμων εκτάσεων και 19.000 στρέμματα, στα μητρώα του τομέα που φιλοδοξεί να βάλει τάξη στη διαχείριση των αρδευόμενων εκτάσεων του δήμου Αιγιαλείας και δεν ανήκουν σε αρδευτικούς συνεταιρισμούς ή ΤΟΕΒ.
Από τη στιγμή όμως που το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας, δεν έχει εγκρίνει το νέο κανονισμό για την άρδευση, δε μπορούν να επιβληθούν και πρόστιμα σε όσους αρδεύουν τα κτήματά τους παράνομα.

Έτσι γίνεται δύσκολος ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για 32.000 στρέμματα καταγεγραμμένα στα μητρώα άρδευσης, προκειμένου ο τομέας να είναι βιώσιμος με δεδομένο ότι το δίκτυο είναι παλιό και γίνονται συνεχώς επιδιορθώσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr