background img
banner
banner

Το παραμύθι… ζωντανεύει και στην περιοχή

ΣΕ ΚΡΑΘΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η παράσταση της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αιγιαλείας που εντυπωσίασε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να συγκινήσει και να ταξιδέψει σε άλλους χρόνους κι άλλα μέρη και μαθητές της Αιγιάλειας. Το “Παραμύθι της Άλωσης” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 9.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας στο Κράθιο και θα την παρακολουθήσουν οι μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Ακράτας και Αιγείρας, δηλαδή ένα κοινό περίπου… 100 μαθητών!

Στις 11.15 η ίδια παράσταση, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Πολλά σχολεία μάλιστα που ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη παράσταση, δεν το κατάφεραν, καθώς είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην μουσική παράσταση «Matilda» που διεξάγεται ταυτόχρονα στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων”.

Μια Παραμυθού αφηγείται το παραμύθι για την άλωση της Πόλης: Ένα βίντεο σχολιάζει οπτικά τα λόγια της… Μόλις η Παραμυθού τελειώσει το Α΄μέρος του παραμυθιού (σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, την χιλιετή ιστορία της και την Άλωσή της), μια γυναίκα μαυροφορεμένη, αλυσοδεμένη, ξυπόλυτη, έρχεται από το βάθος της σκηνής θρηνεί και περιγράφει την ώρα της Άλωσης…

Παραμύθι, θρήνος ,μουσική και ποίηση αποδίδουν την κορυφαία στιγμή στην πολύχρονη ιστορία της Κωνσταντινούπολης, σε μία παράσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή τον επίσημο εορτασμό των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία του Έθνους. «Ατέλειωτο το παραμύθι, ανέσωστη η δύναμη της ομορφιάς και της ιστορίας της Πόλης, αστείρευτοι οι καημοί της, αστείρευτα τα ράκη της, αθάνατοι οι έρωτές της, ατίμητοι οι θησαυροί της, φυλαγμένοι μέσα στις καρδιές και τη στη μνήμη των ανθρώπων…».

Σκηνοθετική καθοδήγηση: Κώστας Κλάγκος. Βίντεο: Βασίλης Μανουηλίδης. Σκηνικά αντικείμενα: Αλέξης Ασημακόπουλος. Παραμυθού: Αθηνά Σκανδάμη. Γυναίκα: Ελένη Κλάγκου. Διάρκεια παράστασης:40 λεπτά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr