background img
banner
banner

Τριπλάσια και πλέον τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Αιγιάλεια!

ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 560 ΝΕΑ ΜΕΛΗ – ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Αιγιάλεια, ακολουθώντας τη ροή όλης της χώρας που ήθελε στην εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής 15 Μαΐου, συσπείρωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσδίδοντάς του νέα δυναμική. Σε αυτό συντέλεσε και η παρουσία πολλών νέων μελών στην κάλπη, στα οποία μεγάλος αριθμός νεαρών, φοιτητών και μαθητών!

Στην Αιγιάλεια, ως γνωστόν, είχαν στηθεί κάλπες σε τρία σημεία ώστε να εξυπηρετηθούν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, στο Διακοπτό στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού και στην Ακράτα – Πολιτιστικό Κέντρο Ακράτας (πρώην Αναγέννηση). Η εκλογική διαδικασία αφορούσε στην ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στον μοναδικό υποψήφιο πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Συνολικά ψήφισαν 749 παλιά και νέα μέλη

Σε επίπεδο Αιγίου οι εγγεγραμμένοι ήταν 120  ωστόσο προσήλθαν και ψήφισαν συνολικά 425, πράγμα που σημαίνει ότι  υπερ-τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών. Αναλογικά, περίπου το ίδιο και στην Ακράτα όπου τα 51 εγγεγραμμένα μέλη έγιναν 157. Στο Διακοπτό υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση αναλογικά, αφού ο αριθμός των μελών εξαπλασιάστηκε. Δηλαδή από τους 26 οι εγγεγραμμένοι έγιναν 167!

Η τάση αυτή διεφάνη από το πρωί στις 8.00 όπου άνοιξαν οι κάλπες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 11.30 στην κάλπη του Αιγίου είχαν προσέλθει περισσότερα από 80 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σκορπώντας ικανοποίηση στα στελέχη του κόμματος και τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αιγίου. Η αυξημένη προσέλευση μάλιστα, ώθησε σε μία ώρα παράταση το βράδυ και από την αρχικά προκαθορισμένη, τελικώς οι κάλπες έκλεισαν στις 9.00 και αμέσως ξεκίνησε η καταμέτρηση.

Σημειώνεται ότι το κόστος της συμμετοχής στη διαδικασία ήταν 3€ για ήδη εγγεγραμμένα μέλη, που θα έχουν δικαίωμα ψήφου και στις δύο κάλπες, ενώ για τα νέα μέλη που ενεγράφησαν κατά την ψηφοφορία το κόστος ήταν το ίδιο με δικαίωμα ψήφου μόνο για πρόεδρο. Ωστόσο, υπήρξε πρόβλεψη και για ανέργους, ευάλωτες οικογένειες και νέους, για μικρότερη εισφορά.

Ομαλή διαδικασία

Ως προς τη διαδικασία, η Συντονίστρια Οργάνωσης Μελών Αιγίου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τασία Σταυροπούλου, ανέφερε στο protionline.gr: ΄΄Η διαδικασία ήταν εξαιρετική, δεν σημειώθηκαν προβλήματα. Αναφορικά με την προσέλευση, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, τριπλασιάσαμε τα μέλη μας, ήμασταν 120, ψήφισαν 320 νέα μέλη, άρα η επιτυχία είναι πολλή μεγάλη. Ο κόσμος ήρθε αβίαστα, άνθρωποι του μόχθου που είναι αγανακτισμένοι με όλη αυτή την κατάσταση, ήρθαν να εκφράσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βεβαίως στη συμμετοχή έπαιξε ρόλο και η διασφάλιση της εγκυρότητας καθώς δεν είχαμε ούτε διπλοψηφίσματα ούτε ευτράπελα που υφίστανται αλλού΄΄.

Ο πήχης ανεβαίνει πλέον ψηλά…

Επίσης, ανέφερε και το εξής ποιοτικό χαρακτηριστικό: ΄΄Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι προσήλθαν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, μαθητές και φοιτητές γεγονός που γεννά ελπίδα και αισιοδοξία. Ο πήχης πλέον ανεβαίνει ψηλά, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί στις εθνικές εκλογές. Εκεί είναι που θέλουμε την αποφασιστική ψήφο του κόσμου. Όμως για την οργάνωσή μας η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Με αυτή τη διαδικασία, επιτεύχθηκε μία σημαντική διεύρυνση του κομματικού ιστού΄΄. Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στον πολλαπλασιασμό των μελών, επισημαίνοντας: ΄΄Στο Αίγιο και την Ακράτα πήγαμε εξίσου καλά, δηλαδή είχαμε τριπλασιασμό ωστόσο το Διακοπτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δηλαδή τετραπλασιασίασε τα μέλη του΄΄.

Σημειώνεται ότι στο ψηφοδέλτιο Δυτικής Ελλάδας για την Κεντρική Επιτροπή των 300 μελών συμμετείχαν 58 μέλη, 29 άνδρες και 29 γυναίκες και εκλέγονται 20 (με ποσόστωση 50-50 άνδρες – γυναίκες). Συγκεκριμένα συμμετείχαν 36 από την Αχαΐα, 14 από την Αιτωλοακαρνανία, 8 από την Ηλεία. Δηλαδή, οι Αιγιαλείς ψηφοφόροι που προσήλθαν στα τρία εκλογικά κέντρα του δήμου, ψήφισαν για την εκπροσώπηση της Δυτικής Ελλάδας. Από την Αιγιάλεια στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν οι: Ιερόθεος (Άκης) Μουρίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Δημήτρης Σακελλαρόπουλος. Το ποιοι εκλέγονται αλλά και το πώς ψήφισαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την Αιγιάλεια, θα γίνουν σήμερα γνωστά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Η συμμετοχή ήταν 2€ και στο Διακοπτό 6πλασιαστηκε η οργάνωση. Με εκτίμηση πάντα και ευχαριστώ που καλυψατε το θεμα

    Μυλωνας αποστολος 15/05/2022 23:55

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr