background img
banner
banner

«Τρομοκρατία» το Σάββατο στη λαϊκή αγορά

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ – ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ

Σε κλοιό μειονοτικών που απειλούν, εξαπολύουν ύβρεις και φέρονται ανάρμοστα βρίσκεται κάθε Σάββατο, τις τελευταίες εβδομάδες, η λαϊκή αγορά του Αιγίου, με τους επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές να κάνουν λόγο για καθεστώς… τρομοκρατίας.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου οργίασε το παραεμπόριο καθώς οι γύρω δρόμοι της λαϊκής γέμισαν πάγκους και βανάκια με προϊόντα χωρίς άδεια…
Η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων ανθρώπων που εμφανίζονται από νωρίς το πρωί κατά την έναρξη και παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της λαϊκής, δημιουργεί ένταση και προβλήματα. Δρόμοι όπως η Βασ. Κωνσταντίνου, Σαρανταπόρου, Ταξιαρχών και η Ελίκης γίνονται το στέκι τους, ενώ όταν οι νόμιμοι επαγγελματίες τους ζητούν να απομακρυνθούν πληττόμενοι από αθέμιτο ανταγωνισμό, αυτοί τους επιτίθενται και τους απειλούν μπροστά στα έντρομα μάτια καταναλωτών και περαστικών.

Προκαλούν την κοινή γνώμη έτοιμοι για καυγάδες

Το συγκεκριμένο φαινόμενο λίγο πολύ υπήρχε πάντοτε… όμως τις τελευταίες φορές της λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς, έχει πάρει μεγάλες και διαφορετικές διαστάσεις. Σύμφωνα με τους εμπόρους και των βιομηχανικών προϊόντων αλλά και των οπωροκηπευτικών, ορισμένοι (συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, περίπου 15-20 άτομα) πλανόδιοι πωλητές που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα λειτουργίας του πάγκου τους, βρίσκονται στο σημείο και όχι μόνο στήνουν και πωλούν τα εμπορεύματά τους, αλλά προκαλούν την κοινή γνώμη έτοιμοι να εμπλακούν σε καυγάδες.

Μάλιστα είναι πλαισιωμένοι από μικρά παιδιά τα οποία ωθούν στο να κάνουν την ανάγκη τους στο πεζοδρόμιο δίπλα στους χώρους που δραστηριοποιούνται οι νόμιμοι πωλητές.
To protionline.gr βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή, καταγράφοντας τα εξής: Ομάδα μειονοτικών καταφθάνει στην ευρύτερη περιοχή της λαϊκής. Άνθρωποι στήνουν τους πάγκους τους σε σημεία που βάσει νόμου δεν επιτρέπεται, πίνουν μπύρες και φωνάζουν επίμονα, προκαλούν μικροπωλητές με την συμπεριφορά τους, πετούν μπουκάλια για εκφοβισμό, ενώ παρκάρουν τα οχήματά τους όπου βρουν, αγνοώντας την όποια οδική σήμανση ή τους οριοθετημένους χώρους των νόμιμων πάγκων. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ορισμένοι από αυτούς είναι… ευέξαπτοι και “ζεστοί” σε οποιαδήποτε πρόκληση που οι ίδιοι προκαλούν (!) ενώ πολλές φορές διαπληκτίζονται και μεταξύ τους για ασήμαντες αφορμές.

Συνάντηση με τους υπεύθυνους του δήμου έχουν ζητήσει τα δύο σωματεία επαγγελματιών της λαϊκής

Η όλη κατάσταση απασχολεί έντονα και τα δύο σωματεία πωλητών που δραστηριοποιούνται κάθε Σάββατο στο Αίγιο, καταθέτοντας αίτημα στον δήμο Αιγιαλείας να λάβει τα μέτρα του, ώστε να μην παύουν οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για την τήρηση της νομιμότητας, υπό τις κατευθύνσεις της αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ των προέδρων της λαϊκής αγοράς και εκπροσώπων του δήμου, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν, αν και οι εκπρόσωποι των σωματείων το έχουν αιτηθεί, όπως μετέφεραν στο protionline.gr. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρουν πως οι άνθρωποι αυτοί που παρεισφρέουν στον χώρο προσβάλλουν την ήπια λειτουργία της υπαίθριας αγοράς, πλήττοντας τη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα. Οι καταγγελίες έφτασαν, όπως ήταν αναμενόμενο και στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, οι άνδρες του οποίου έχουν «χαρτογραφημένες» περιπτώσεις που δρουν σχεδόν κάθε εβδομάδα στην περιοχή.

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής: ΄΄Θα δράσουμε έτσι ώστε να παταχθούν παραεμπόριο και κάθε είδος τρομοκρατίας΄΄

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος παραδέχεται το γεγονός ότι το κλίμα στη λαϊκή αγορά έχει διαταραχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, τονίζοντας πως η συνάντηση που έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και του δημάρχου. ΄΄Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσω συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων και θα υπάρξει εξέλιξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε΄΄, σημείωσε, τονίζοντας: ΄΄Ο δήμαρχος είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί και θα δοθεί άμεση λύση. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε αποφασίσει την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών και βεβαίως, δεν πρόκειται να αφήσουμε άτομα που δεν έχουν νόμιμες άδειες να πωλούν προϊόντα. Θα προστατέψουμε τους εμπόρους και τους καταναλωτές με πιο εντατικούς ελέγχους και από την Δημοτική Αστυνομία και πιστεύω και από το Αστυνομικό Τμήμα, ενώ θα δράσουμε έτσι ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας και της παρανομίας που προκαλεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων, μία μειονότητα. Η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να κινητοποιήσει κάθε φορέα για την θωράκιση των νομίμων εμπόρων της αγοράς και πρωτίστως, του κόσμου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr