background img
banner
banner

Χρ. Αλεξοπούλου: “Αρχάγγελος της ζωής μας είναι η μάνα, είτε μας γεννά απ’ την κοιλιά της, είτε απ’ την καρδιά της.”

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι απλώς μία ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το πολυαγαπημένο πρόσωπο της ζωής κάθε ανθρώπου, τη Μητέρα μας.

Τη μέρα αυτή γιορτάζουμε όλες οι μητέρες. Αυτές που μας γέννησαν και μας ανέθρεψαν στοργικά, αυτές που παραμένουν κυματοθραύστες ιεροί στις φουρτούνες της ζωής μας κι αυτές που έφυγαν νωρίς, μα βρίσκονται γύρω μας και μέσα μας σε κάθε μας ανάσα.

Μάνα δεν είναι μόνο εκείνη που γεννά ένα παιδί αλλά και εκείνη που  ανεξάρτητα από το εάν έχει μερίδιο στο DNA του ή όχι, ανοίγει την αγκαλιά και την καρδιά της  προσφέροντάς του τον κόσμο. Είναι εκείνη που αν και δεν είχε τους πόνους μίας γέννας, κάθε μέρα η καρδιά της πονά για το παιδί της. Η μητρότητα δεν «γράφεται» βιολογικά αλλά συναισθηματικά.

Γι’ αυτό σκεφτόμαστε τις μέλλουσες μητέρες, εκείνες τις γυναίκες που θέλουν ένα παιδί αλλά για οικονομικούς, προσωπικούς και ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να αποκτήσουν. Σε όλες εκείνες στεκόμαστε δίπλα τους όχι μόνο ηθικά αλλά και ουσιαστικά μέσα από μία σειρά μέτρων που έχει υλοποιήσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και με δράσεις που θα γίνουν στο εγγύς μέλλον.

Φέτος το μυαλό μας όμως πηγαίνει στις μητέρες της Ουκρανίας αλλά και της Ρωσίας. Στις πρώτες γιατί μέσα στον ορυμαγδό του πολέμου προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους και μέσα στον ανατριχιαστικό ήχο των σειρήνων λένε τραγούδια και νανουρίσματα για αυτά. Στις δεύτερες γιατί χάνουν τα παιδιά τους σε έναν παράλογο αχρείαστο πόλεμο και πολλές φορές τα αποχαιρετούν χωρίς να τα ξαναδούν ούτε νεκρά. Η σκέψη και η προσευχή μας είναι μαζί με τις Ουκρανές και Ρωσίδες μητέρες.

Για το πρόσωπο της μάνας όλοι οι λαοί, μα ειδικά οι Έλληνες, έχουν γράψει τραγούδια, ποιήματα, λογοτεχνικά έργα και έχει γίνει πηγή έμπνευσης για  όλους. Στη μακρινή Ιαπωνία λένε πως ότι δεν πρόφτασε ή δε θέλησε να κάνει ο Θεός το άφησε στη μητέρα. Εμείς αναφωνούμε μαζί με τον Άγιο Γρηγόριο, που το έγραψε, «Τι μητρός θαυμασιώτερον!». Αυτός είναι ο δίκαιος έπαινος σε κάθε μάνα που έχει γίνει συνώνυμο της διαχρονικής αγάπης, της στοργής, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της διαρκούς θυσίας.

Την ημέρα αυτή ας αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον «Αρχάγγελο της ζωής μας» και ας σταθούμε δίπλα σε όλες τις μητέρες του κόσμου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr