background img
banner
banner

Ψήφος εμπιστοσύνης και σαφής νίκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η έλλειψη συνδικαλιστικής άδειας αλλά και η μαζική μετακίνηση εκπαιδευτικών μετά τη λήξη του μαθήματος, συνετέλεσαν την Τετάρτη 18 Μαΐου στο να μην ψηφίσουν όλα τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, με σκοπό την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Μεγάλη νικήτρια αναδεικνύεται ξανά η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών που εκλέγει έξι μέλη στο νέο Δ.Σ. και ακολουθεί η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας που εκλέγει ένα μέλος. Ομοίως, η πλειοψηφούσα παράταξη εκλέγει δύο αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και η δεύτερη κανένα.

Πρώτη σε ψήφους για το Δ.Σ. αναδείχθηκε η επί σειρά ετών (από το 2015) πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη, ενώ περισσότερες ψήφους για αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ έλαβε ο επίσης για πολλά χρόνια συνδικαλιστής Κώστας Μεσάζος.

Συνολικά ψήφισαν 219 μέλη επί συνόλου 360, ενώ χρειαζόταν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία τουλάχιστον 251 άτομα για να εκλεγεί και τρίτος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Έλαβαν: 160 ψήφους Ανεξάρτητη Κίνηση και 51 Αντίσταση Εκπαιδευτικών. Επίσης βρέθηκαν 3 λευκά και 5 άκυρα.

Εθελοντική αιμοδοσία παράλληλα με την εκλογική διαδικασία

Η κάλπη άνοιξε στη 1.30 το μεσημέρι και έκλεισε στις 5.00. Την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν οι Γιώργος Μπέσκος, Γιάννης Παπαθεοδωρόπουλος και Μαρία Μποτώνη. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προσήλθαν στην αρχή της διαδικασίας αλλά και λίγο πριν τη λήξη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και εθελοντική αιμοδοσία, όπως συνηθίζεται από τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια και συγκεντρώθηκαν 8 φιάλες αίμα.

Τα αποτελέσματα

Οι δύο υποψήφιοι συνδυασμοί ήταν η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών και η Αντίσταση Εκπαιδευτικών.

Ως αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία, έλαβαν: Από την Ανεξάρτητη Κίνηση: Μεσάζος Κωνσταντίνος 111, Αθηνά Σκανδάμη 106, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου 52, Χαρίκλεια Μαμωνά 46, Κωνσταντίνος Κουτσαντώνης 45. Εκλέγονται οι κ. Μεσάζος και Σκανδάμη.

Από την Αντίσταση Εκπαιδευτικών έλαβαν: Αικατερίνη Κουβέλη 35, Αθηνά Σακελλαροπούλου 34, Παναγούλα Γιαννίκου 30, Ευφροσύνη Σεγίσογλου 20. Δεν εκλέγεται κανείς.

Για το Δ.Σ., έλαβαν: Από την Ανεξάρτητη Κίνηση: Αθηνά Σκανδάμη 120, Κώστας Μεσάζος 109, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου 77, Φίλιππος Φιλίππου 75, Χαρά Μαμωνά 72, Κώστας Κουτσαντώνης 62, Δανάη Καλαχώρα 50 και Μαρία Μαχτή 27. Εκλέγονται οι κ. Σκανδάμη, Μεσάζος, Σπυροπούλου, Φιλίππου, Μαμωνά και Κουτσαντώνης.

Από την Αντίσταση Εκπαιδευτικών έλαβαν: Παναγούλα Γιαννίκου 35, Αικατερίνη Κουβέλη 35, Αθηνά Σακελλαροπούλου 35 και Ευφροσύνη Σεγίσογλου 34.

Επειδή οι τρεις από τις τέσσερις υποψήφιες της Αντίστασης Εκπαιδευτικών ισοψήφησαν, κατόπιν κλήρωσης εκλέγεται στο Δ.Σ. η Αθηνά Σακελλαροπούλου.

Ευχαριστίες από την πρώτη σε ψήφους, Αθηνά Σκανδάμη

Την ικανοποίησή της για το κλίμα που επικράτησε εξέφρασε στο protionline.gr η απερχόμενη πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη, τονίζοντας: ΄΄Είμαι ικανοποιημένη από τη διαδικασία, γνωρίζω πως θα μπορούσαν να ψηφίσουν περισσότεροι συνάδελφοι όμως δεν κατέστη εφικτό, αφενός γιατί δεν υπήρξε συνδικαλιστική άδεια κι αφετέρου γιατί πολλοί φεύγουν μαζικά από τα σχολεία τους για τον τόπο διαμονής τους, άρα δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν. Όπως και να έχει, μας ικανοποιεί η ανταπόκριση των συναδέλφων, τους ευχαριστούμε για τη στήριξη και ευχόμαστε καλή θητεία και καλή συνεργασία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr