background img
banner
banner

Έμφαση στο λιανεμπόριο και τους μικρομεσαίους…

ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Οι παγκόσμιες τάσεις του λιανικού εμπορίου, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκαλούν ο ψηφιακός και ο «πράσινος» μετασχηματισμός της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 27–29 Μαΐου, με 90 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρόντες ήταν από την Αιγιάλεια, οι αντιπρόσωποι στην ΕΣΕΕ, Λάμπης Παπαδόπουλος και Σπύρος Σπυρόπουλος.

Στις καταιγιστικές αλλαγές στο εμπόριο στάθηκε, μιλώντας στo protionline.gr στον απόηχο του συνεδρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος. Όπως είπε, ΄΄προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και ειδικά οι μικρομεσαίες, είναι τεράστιες. Καθώς οι επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με την ενεργειακή κρίση, τις εκρηκτικές ανατιμήσεις, αλλά και ένα περιβάλλον σημαντικής αύξησης των επιτοκίων, υπάρχει ο κίνδυνος η κρίση ρευστότητας που πυροδότησε η πανδημία να εξελιχθεί σε κρίση φερεγγυότητας.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις και τα «εργαλεία» που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στους νέους κινδύνους, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης, πλην όμως, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να λάβουν τη «μερίδα του λέοντος» κάτι που επ’ ουδενί ισχύει ως τώρα΄΄. Και πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Πολύς λόγος έγινε για τα 71 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ερώτημα που τίθεται είναι θα φτάσουν αυτά στους «μικρούς» εμπόρους. Δυστυχώς ως τώρα οι επιδοτήσεις δεν φτάνουν στη βάση. Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι, εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν έχουν καν ενημερότητα, άρα «κόβονται». Αυτοί οι χειρισμοί πρέπει να αλλάξουν άρδην΄΄.

Σημαντικές επαφές

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σημαντικούς κυβερνητικούς παράγοντες και μη, διαπιστώνοντας αναγνωρισιμότητα και φιλική διάθεση. Συγκεκριμένα, είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρο Καφούνη, τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα την οποία και προσκάλεσε στο Αίγιο μιας και φέρει την καταγωγή της από την Ανατολική Αιγιάλεια, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο είχε συζήτηση και για θέματα που αφορούν την Αιγιάλεια, όπως π.χ. η πρόθεση απομάκρυνσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας που θα λειτουργήσει αντιαναπτυξιακά για την περιοχή, θέμα το οποίο ο υπουργός αγνοούσε…

Επίσης, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να επισκεφθεί το Αίγιο. ΄΄Θα συνεχίσω να πιέζω και να προσπαθώ για τον τόπο μου από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr