background img
banner
banner

Ένα κτίριο πραγματικό «κόσμημα»

ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΑΝΑ

Ένα ιδιαίτερο και σύγχρονο “στολίδι” κοσμεί την τοπική κοινωνία της Σελιάνας. Ένα κτίριο που ανεβάζει… κατακόρυφα το κοινωνικό επίπεδο, στο ούτως ή άλλως “ποιοτικό”, απομακρυσμένο σημείο του δήμου.

Το κτιριακό συγκρότημα της κοινότητας, στο οποίο συστεγάζονται το Κοινοτικό Γραφείο και το Περιφερειακό Ιατρείο, επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης / Οικονομικών και Ανατολικής Αιγιάλειας του δήμου Μαρία Σταυροπούλου πριν από λίγες ημέρες. Την αντιδήμαρχο υποδέχτηκε και ξενάγησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σελιανιτών “ΦΕΛΛΟΗ” ενημερώνοντάς την ταυτόχρονα εκτενώς για τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου

Το σύγχρονο οίκημα βρίσκεται σε λειτουργία υπό την σημερινή μορφή του από το 2021. Σε αυτό στεγάζονται το Περιφερειακό Ιατρείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τους ντόπιους κατοίκους αλλά και αρκετούς από όμορες περιοχές, αλλά και το γραφείο της Τοπικής Κοινότητας, ενώ επιπλέον, λειτουργεί και ως στέγη του τοπικού συλλόγου. Στο πρώην δημοτικό σχολείο της περιοχής, έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα, οι οποίες έδωσαν περαιτέρω ενίσχυση, στα γενικότερα πλαίσια του εκσυγχρονισμού που τελείται στο χωριό. Το μεγάλο πλεονέκτημά του σαν κτίριο, είναι η δυνατότητα μόνιμης πρόσβασης στο διαδίκτυο με υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης ταχύτητας σύνδεση. Ο Δημήτρης Μπαλής, είχε επιπλέον την ευκαιρία να ενημερώσει από κοντά την κ. Σταυροπούλου και για τα άλλα ζητήματα που ταλανίζουν το χωριό, τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το όμορφο ορεινό σημείο τις τελευταία πενταετία.

Σταυροπούλου: «Μέλημα μας, να στηρίξουμε κάθε σημείο, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό»

«Πρόκειται για ένα φανταστικό κτίριο και δεν σας κρύβω ότι τέτοια “κοσμήματα” ανεβάζουν ακόμα πιο πολύ την πολιτιστική και κοινωνική αξία της Αιγιάλειας. Εμείς σαν δημοτική αρχή παραλάβαμε το κτίσμα σε πολύ καλή κατάσταση και το ενισχύουμε σε κάθε περίπτωση, σε κάθε βήμα. Επί της θητείας μας, εποπτεύουμε την υποδομή του και συμβάλλουμε όσο μπορούμε, στο να “παίρνει ζωή” και να λειτουργεί με σύγχρονες προδιαγραφές» δήλωσε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, τονίζοντας ότι η σύνδεση ίντερνετ και οι παρεμβάσεις λειτουργικότητας του κτιρίου δίδουν άλλη “ώθηση” στις παροχές που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. «Μέλημα μας είναι να στηρίξουμε κάθε περιοχή του δήμου, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό. Θα παρέχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη γιατί ο σκοπός μας ήταν και είναι κάθε τόπος να αποκτά υποδομές και να γίνονται αξιόλογα έργα, ώστε να εξελιχθεί και να εκσυγχρονιστεί κάθε τοποθεσία της ανατολικής πλευράς του δήμου. Και ήδη, το έχουμε πετύχει αυτό σε κάθε κοινότητα αλλά και για το όμορφο κτίριο της Σελιάνας» κατέληξε η κ. Σταυροπούλου.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου με την ευκαιρία της συνάντησής του με την αντιδήμαρχο για το εκσυγχρονισμένο κτιριακό συγκρότημα, είχε την δυνατότητα να την ενημερώσει και για την ανάγκη καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων των οικισμών και για την κοπή χόρτων της κοινοτικής οδού, ενώ γνωστοποίησε τις ανάγκες του κοιμητηρίου της περιοχής, στο οποίο δεν έχουν γίνει καθόλου παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Μπαλής και η κ. Σταυροπούλου, μίλησαν επίσης για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στην παιδική χαρά, αλλά και για την ανάγκη της επιπλέον ηλεκτροδότησης δύο οικισμών των χωριού, της Πάνω Γειτονιάς και της Πέρα Γειτονιάς.

Ζητήθηκαν λύσεις για άρδευση, κεραία και δρόμους

Η αντιδήμαρχος, ενημερώθηκε επίσης για την ανάγκη επίστρωσης με άσφαλτο ορισμένων σημείων της κοινοτικής οδού και για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε θέματα ύδρευσης και άρδευσης. Επιπλέον, της γνωστοποιήθηκε η ανάγκη απομάκρυνσης της κεραίας COSMOTE, η οποία βρίσκεται δίπλα στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και θεωρείται δυσλειτουργική, καθώς δεν έχει ενεργά υλικά, ενώ μετά με την τοποθέτηση της οπτικής ίνας έχει καταστεί μη χρήσιμη πλέον. Η κ. Σταυροπούλου δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται κοντά στα θέματα της περιοχής και ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε το γραφικό ορεινό χωριό να “απολαμβάνει” στο μέλλον τις όποιες σύγχρονες λειτουργίες που του αξίζουν και που θα… ανεβάσουν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα, αλλά και την ποιότητα της κοινότητας, που εκ των πραγμάτων… ήδη διαθέτει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr