background img
banner
banner

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΙΓΙΟΥ | Θανάσης Σπυρόπουλος: «Κυριότερος λόγος του υποβιβασμού ήταν η απειρία στον αγωνιστικό χώρο»

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ – ΣΤΗΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Β’

Δύο πρόσωπα… εμφάνισε αγωνιστικά για την σεζόν 2021-22 ο Απόλλων Αιγίου. Στην 4η σερί παρουσία του στην Β΄ κατηγορία, αποδείχθηκε πολύ δυνατός στην έδρα του συλλέγοντας εκεί σχεδόν όλα τα θετικά του αποτελέσματα, αφού μακριά από το γήπεδο της Ροδιάς είχε μόλις 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Αλλά και στις 8 νίκες που πανηγύρισε στην έδρα του, οι περισσότερες συνέβησαν απέναντι από δυνατούς αντιπάλους, που διεκδικούσαν ακόμα και την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία. Με κακή την ψυχολογία στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια που θα έκριναν την άνοδο, ο Απόλλων δεν άθροισε στο ταμείο του το απαραίτητο σύνολο βαθμών που θα τον διατηρούσε στην Β΄ κατηγορία, την οποία δυστυχώς αποχαιρέτησε για να βρεθεί τώρα να σχεδιάζει πλάνο για την Γ΄ κατηγορία.

Ψυχή της ομάδας ο πρόεδρος Θανάσης Σπυρόπουλος, ο οποίος προσπαθεί να δίνει τις απαραίτητες λύσεις στον προπονητή Γιάννη Παλαιολογόπουλο, αλλά και σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στο σωματείο. Το protionline.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Αιγίου, για να καταθέσει τη δική του άποψη για την αγωνιστική σεζόν που παρήλθε και για αυτή που έρχεται.

Στην Γ΄ κατηγορία υποβίβαστηκε ο Απόλλων Αιγίου, αν και με τις καλές εντός έδρας επιδόσεις έδειξε ότι μπορούσε να καταφέρει την παραμονή στην Β΄ κατηγορία. Τι έφταιξε;
Δυστυχώς παρά το πολύ καλό ξεκίνημα που κάναμε την περασμένη σεζόν με νίκες επί πολύ σημαντικών αντιπάλων, το φινάλε του πρωταθλήματος μας βρήκε να υποβιβαζομαστε στην Γ΄ κατηγορία ύστερα από 17 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από την σεζόν 2004-05.

Υπήρξε μία περίοδος μετά τις γιορτές που αγωνιστήκαμε με πάρα πολλές απουσίες κυρίως λόγω covid αλλά και διάφορους άλλους τραυματισμούς και ατυχίες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια μεγάλη αγωνιστική κοιλιά, που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τις απώλειες στην συνέχεια. Βέβαια ο κυριότερος λόγος του υποβιβασμού μας ήταν η απειρία.

 

Ποια μπορεί να είναι η καλή πλευρά της συμμετοχής στην Γ΄ κατηγορία και πως θα την αξιοποιήσετε;
Ο Απόλλων ως γνωστόν έχει ως βασικό αγωνιστικό πυλώνα την ακαδημία του και την αξιοποίηση των δικών του παιδιών. Συμπερασματικά εκτός από τα οφέλη από αυτή την τακτική όπως είναι φυσικό υπάρχουν και μειονεκτήματα (κυρίως η απειρία) που έχουν αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι. Πάντως και μέσα από την αποτυχία μας να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία εμείς βρίσκουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε. Κι αν ξεκινούσε και πάλι η σεζόν στην Β΄ κατηγορία δεν θα αλλάζαμε τίποτα! Δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστούν πολλά παιδιά της ακαδημίας μας και θεωρώ ότι είχαμε, αν όχι τον μικρότερο, έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικίας στην κατηγορία. Μέσα από αυτή την διαδικασία τα παιδιά απέκτησαν πολλές εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Πιστεύετε ότι προσφέρεται η Γ΄ κατηγορία για να παραμείνετε στην φιλοσοφία σας;
Φυσικά και αυτή η φιλοσοφία δεν πρόκειται να αλλάξει με τον υποβιβασμό μας, αντιθέτως θα ενισχυθεί και στην μικρότερη κατηγορία. Θα έχουμε την δυνατότητα χρησιμοποίησης ακόμα περισσότερων παιδιών της ακαδημίας μας. Θεωρώ ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές μας, Γιάννη Παλαιολογόπουλο και Νικολέτα Ράπτη και αυτό φαίνεται από την πορεία όλων των τμημάτων στα πρωταθλήματα που παίρνουν μέρος. Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μας στον Απόλλωνα ο πρωταθλητισμός, αλλά ο αθλητισμός.

Είναι σε θέση ο Απόλλων να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο και την επιστροφή στην Β΄ κατηγορία;
Βέβαια αν προκύψει ο πρωταθλητισμός μέσα από την πορεία μας δεν θα πούμε όχι. Προέχει όμως πάντα η αξιοποίηση των δικών μας παιδιών. Φυσικά θα θέλαμε άμεσα να επιστρέψουμε στην μεγαλύτερη κατηγορία γιατί την θεωρούμε καλύτερο περιβάλλον αγωνιστικά για να συμμετέχουν τα παιδιά μας. Χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός, πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε άμεσα.

Την περασμένη σεζόν στην Β΄ κατηγορία είδαμε και κάποιους παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας να στελεχώνουν τα νεαρά παιδιά.
Φυσικά και θα μας στηρίξουν και κάποιοι έμπειροι παίκτες που έχουμε ήδη στην ομάδα μας. Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στην βοήθεια που προσφέρουν στους νεαρούς αθλητές μας, η οποία πηγάζει μέσα από την εμπειρία τους στον χώρο και τις αξίες του ποδοσφαίρου.

Ποιο είναι το σχέδιο προετοιμασίας για το καλοκαίρι;
Αναμένεται να έχουμε ένα καλοκαίρι με πολλές δραστηριότητες όσων αφορά τους νεαρούς αθλητές, για τους οποίους προγραμματίζουμε συμμετοχή σε αρκετά τουρνουά ώστε να διατηρούνται σε αγωνιστικό ρυθμό και να αποκτούν εμπειρίες.
Θα ήταν μεγάλη μου παράληψη σε αυτό το σημείο να μην ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και μέσα από την στήριξη που προσφέρουν σε αυτά, στηρίζουν και την ομάδα μας.

Θα έχουμε κάποιες αλλαγές στα διοικητικά μέσα στο καλοκαίρι;
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο για να κάνουμε τον αγωνιστικό, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε και να θέσουμε τους στόχους μας για την χρονιά που ακολουθεί. Ο Απόλλωνας έχει μια διοίκηση που ουσιαστικά είναι μια παρέα από φίλους που αγαπούν αυτό που κάνουν και βοηθάει ο καθένας από την πλευρά του με όποιο τρόπο μπορεί και ανάλογα με τις αρμοδιότητες που έχει. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένα αρκετά νοικοκυρεμένο σωματείο. Έχουμε εγγραφεί στο μητρώο εδώ και δύο χρόνια όταν ιστορικά σωματεία της περιοχής μας δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Φυσικά στο διοικητικό κομμάτι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη αρκεί να μην διαταράσσει το κλίμα και την φιλοσοφία της ομάδας μας.

Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά του Απόλλωνα που σας κάνουν αισιόδοξους για τη συνέχεια;
Θα τονίσω και πάλι ότι ο λόγος ύπαρξης του Απόλλωνα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι η ακαδημία του. Διαφορετικά θα ήμασταν μία παρέα φίλων που θα μαζευόμασταν να παίξουμε 5χ5 για να κάνουμε το χόμπι μας. Τα νεαρά παιδιά μας δίνουν την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Εννοείται ότι θέλουμε και θα είμαστε υπερήφανοι αν κάποια από τα παιδιά μας καταφέρουν να καθιερωθουν στον χώρο και κάνουν καριέρα. Θα είμαστε όμως διπλά υπερήφανοι αν συμβάλλουμε έστω και λίγο για να βγουν τα παιδιά μας καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr