background img
banner
banner

“Επιβράβευση” των κόπων… μιας κοπιαστικής χρονιάς | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Ήταν μία εκδήλωση που οργανώθηκε και ετοιμάστηκε κυριολεκτικά την… τελευταία στιγμή. Η γιορτή της τελετής λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, είχε δύο χαρακτηριστικά: Την συγκίνηση και τη δικαίωση για τους αποφοίτους για τους γονείς τους. Οι καθηγητές από την άλλη, μοίρασαν ζεστές ευχές για ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι, ενώ τα παιδιά έδωσαν “ραντεβού” εκπαίδευσης σε νέους χώρους από τον Σεπτέμβριο, άλλοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κι άλλοι όχι, σίγουρα όμως σε νέες συνθήκες και καινούρια δεδομένα.

Με τραγούδια από την ορχήστρα των μαθητών

Η όμορφη εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, είχαν προετοιμάσει μια ξεχωριστή γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022, στο πλαίσιο της οποίας τίμησαν φορείς και συλλόγους με τους οποίους συνεργάσθηκαν και υλοποίησαν διάφορες δράσεις, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ, με τρεις μαθητές του σχολείου, που με την ερμηνεία και τα τραγούδια τους “ξεσήκωσαν τα πνεύματα” και ανέβασαν διάθεση όλων. Οι Μαρία Μαργώση, Γιώργος Μπούρδαλος και Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου τραγούδησαν γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της γιορτής, με την ηχητική κάλυψη να είναι υπό την επίβλεψη του Κωνσταντίνου Μαστραπά του Δημητρίου.

Η γιορτή ήταν η ¨επιβράβευση¨ των κόπων μιας… κοπιαστικής χρονιάς

Λίγο αργότερα και στον χαιρετισμό του, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Ηλίας Ανδρέου συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες και τις προσπάθειες που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και μίλησε με απλά λόγια για την προσφορά των εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για την τεράστια προσπάθεια και προσφορά του σε όλα τα επίπεδα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Ανδρέα Διαλιάνη, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άψογη συνεργασία σε δράσεις ευαισθητοποίησης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους και να έχουν πάντα τύχη και στόχους.

Να σημειωθεί ότι, υπήρξε μπουφές με φαγητά και αναψυκτικά τα οποία μέσω χορηγών ιδιωτικών καταστημάτων της περιοχής, είχαν επιληφθεί να οργανώσουν οι γονείς των παιδιών, ενώ όλοι οι μαθητές έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα. Συνολικά, στον εξωτερικό χώρο του 1ου ΓΕΛ οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 90 άτομα, ενώ σχεδόν όλοι ήταν συναισθηματικά… φορτισμένοι, ειδικά κάποιοι γονείς, βλέποντας τα παιδιά τους να φτάνουν στο τέλος ενός μεγάλου “αγώνα δρόμου”. Έναν δρόμο γεμάτο θυσίες, στερήσεις και όνειρα.

Τέλος να επισημανθεί ότι, ορισμένοι γονείς είχαν ετοιμάσει και μαγειρέψει με μεγάλη αγάπη, κάποια φαγητά ως μικρή προσφορά στην γιορτή του αποχαιρετισμού του σχολείου, ενώ υπήρξαν και εκπαιδευτικοί που μπήκαν στον κόπο να “δημιουργήσουν” σε γαστρονομικό πλαίσιο, προκειμένου να ευχαριστήσουν με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο που τίμησε την… μάζωξη του 1ου ΓΕΛ Αιγίου. Για την γιορτή αποφοίτησης, χορηγίες προσέφεραν οι τοπικές εταιρείες Κρίνος Α.Ε., Αύρα Α.Ε., τα Αρτοποιεία “Κουτρόπουλος”, η Pizza Ciao Αίγιο, τα αναψυκτικά Π. Μαρινόπουλος, το εργοστάσιο πάγου Βλάχος και η εταιρεία χονδρικής πώλησης Χ. Γαλιάτσου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr