background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια παράγει θέατρο προς τέρψη του κοινού

ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΚΑΙ “ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ”

Πολύ ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις από δύο ομάδες “δοκιμασμένες” και επιτυχημένες στο τοπικό ερασιτεχνικό “γίγνεσθαι” μπορεί να απολαύσει αυτές τις ημέρες το φιλοθεάμον κοινό της Αιγιάλειας. Τα “Παντρολογήματα” από την “Θεατρική Σκηνή Αναγέννησις Ακράτας” και η “Ιφιγένεια εν γένει…” από την “Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων” είναι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες εκτός από το πηγαίο και αστείρευτο καλλιτεχνικό ταλέντο που μπορεί κάποιος να απολαύσει και στις δύο περιπτώσεις, σίγουρα θα συναντήσει μοναδική διασκέδαση, καθώς πρόκειται για έργα που κυρίως, στοχεύουν στο γέλιο και την καλή διάθεση.
Και ναι… το καταφέρνουν!

Τα “Παντρολογήματα” της Ακράτας… υπόσχονται τρελό γέλιο

Τα “Παντρολογήματα” είναι μια σατυρική κωμωδία που έγραψε ο μυθιστοριογράφος Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ. Ο Ρώσος συγγραφέας, μπορεί να εμπνεύστηκε το έργο πριν από… 200 περίπου χρόνια, αλλά στα σίγουρα αυτό, με τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και την απόδοσή του από την κεφάτη ομάδα της “Αναγέννησις” γίνεται πιο σύγχρονο από ποτέ.
Οι 9 ηθοποιοί επί σκηνής, αλλά και οι υπόλοιποι πολύτιμοι… “εργάτες” του έργου, υπόσχονται στο κοινό όμορφες στιγμές.
“Οι πρόβες μας, ξεκίνησαν αρχές του περασμένου Μαρτίου. Αγαπήσαμε αυτό το έργο πολύ και το μόνο σίγουρο, είναι ότι ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με το κοινό” ήταν τα λόγια της εκπροσώπου του Συλλόγου Μαρίας Καρρά.

Να σημειωθεί ότι, τα κουστούμια των ηθοποιών του έργου, ήταν μια ευγενική χορηγία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκε η ίδια η ομάδα. “Το έργο είναι μια συλλογική προσπάθεια, όπως ακριβώς γίνεται πάντα με την ομάδα μας. Περιμένουμε τον κόσμο να ανταποκριθεί στα “Παντρολογήματα” μας, γιατί… αυτό έκανε πάντα. Οι όποιες δυσκολίες συναντήσαμε στην πορεία, δεν ήταν παρά η απόλυτη “αφορμή” για να… πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι μια φανταστική κωμωδία που θα βγάζει τρομερό χιούμορ” κατέληξε η κ. Καρρά.

Το έργο θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 15 και αύριο Πέμπτη 16 του μήνα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησις Ακράτας και η σκηνοθεσία είναι του Περικλή Βασιλόπουλου. Η αίθουσα που θα παρουσιαστεί το έργο, θα κλιματίζεται και η γενική είσοδος θα είναι 8 ευρώ (5 παιδικό – ανέργων).

Η “Ιφιγένεια… εν γένει” είναι μια απολαυστική παρωδία με πολλές ανατροπές

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουνίου στο “Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς” και η αυλαία θα ανοίγει λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ.

Η εξαιρετική και ολοκληρωμένη Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων έχει δώσει πολλές φορές τις… εξετάσεις της και έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολύ ταλέντο και βεβαίως, δίψα για θεατρική δημιουργία.
Το έργο “Ιφιγένεια εν γένει…” ανατρέπει όλα όσα ήταν γνωστά μέχρι στιγμής για την Ιφιγένεια και την ιστορία της, από την Αυλίδα έως την Ταυρίδα.
Πρόκειται για μια συρραφή – παρωδία των δύο τραγωδιών του Ευριπίδη, παιγμένη σε δύο μέρη και με διαφορετικές εικόνες.

Η Θ.Ο.Α. θα έχει σε πλήρη παράταξη το δυναμικού της, με συνολικά 20 ηθοποιούς επί σκηνής, ενώ όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες από τις πρόβες της ομάδας που ξεκίνησαν τέλη του ‘21, κάνουν λόγο για πολλά απρόοπτα, απολαυστικούς διαλόγους και πολύ – πολύ γέλιο.

Η σκηνοθεσία είναι του Φιλολόγου Κώστα Κλάγκου και τα κείμενα της Λίλιαν Δημητρακοπούλου.

Μιλώντας στo protionline.gr ο εκπρόσωπος της Θεατρικής Ομάδας Αποφοίτων Γιάννης Καυκάς, επισήμανε: “Είναι ένα ωραίο έργο! Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρωδία που περνάει πολλά μηνύματα από το μακρινό παρελθόν και φθάνει στο απόλυτο σήμερα. Σε κάθε έργο που ανεβάζουμε, στοχεύουμε στο ιδανικότερο αποτέλεσμα. Περιμένουμε τον κόσμο της Αιγιάλειας να έρθει να απολαύσει μια χαρούμενη παράσταση, μια κεφάτη παρέμβαση από κάθε άποψη. Όλοι έχουμε ανάγκη το γέλιο και τη θετική διάθεση. Και το έργο αυτό, το έχει πετύχει στο 100% και θα περάσουμε όλοι πολύ όμορφα!” τόνισε ο κ. Καυκάς μιλώντας στο protionline.gr για το έργο.

Λίγο – πολύ, οι θεατρικές προσπάθειες των ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής έχουν δώσει πολλές φορές τις εξετάσεις τους και όχι μόνο είναι αποδεκτές από το κοινό που ακολουθεί τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά ορισμένες φορές, αυτές αγγίζουν τα όρια της επαγγελματικότητας, δίχως να ζηλεύουν τίποτα από ομάδες πολλών χιλιάδων ευρώ ή και “μεγάλων” καστ.

Ο κορωνοϊός και η πανδημία ίσως να πήγαν “πίσω” ή να καθυστέρησαν πολύ τις σκέψεις, τις δραστηριότητες, τις προετοιμασίες, τις πρόβες και τις αντοχές των ανθρώπων των θεατρικών ομάδων της περιοχής, αλλά στα σίγουρα, αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Τα δύο κεφάτα και γεμάτα μπρίο έργα που θα παιχτούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αιγιάλεια, είναι μόνο η… αρχή, για ένα υπέροχο “ταξίδι” που ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει για όλο το καλοκαίρι, σε όλα τα σημεία του δήμου, με δεκάδες θεατρικά δρώμενα.
Και το καλύτερο απ’ όλα; Με τους πιο κατάλληλους ανθρώπους! Τους ερασιτέχνες και λάτρεις του θεάτρου που ζουν στην διπλανή πόρτα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr