background img
banner
banner

«Κραυγή» αγωνίας από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων της Αιγιάλειας

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

Η αγωνία των εργαζομένων για το εάν θα καταφέρουν να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες, οι υπέρογκες αυξήσεις βασικών αγαθών που έχουν γίνει «θηλιά στον λαιμό» για το σύνολο της εργατικής τάξης και οι καθηλωμένοι μισθοί ήταν τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τη γενική συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου στην αίθουσά του, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμή του. Εκφράστηκε δε από πολλούς, η αναγκαιότητα, το Εργατικό Κέντρο να οδηγηθεί σε εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, κάνοντας έναν απολογισμό, είπε πως η διοίκηση, όπου μπορούσε, στάθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων και παρενέβη δυναμικά, συμβάλλοντας στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων. ΄΄Δώσαμε σκληρούς αγώνες για όλους τους εργαζόμενους που μας το ζήτησαν ανεξάρτητα από κομματικές και πολιτικές «ταμπέλες» από το εάν αυτοί μας έχουν στηρίξει ή όχι. Αυτό δεν το εξετάσαμε ποτέ΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων, αναφέροντας πως είναι αναγκαίο όλα τα σωματεία να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις.
Μίλησε για το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ τόνισε πως υπάρχει στοχευμένο σχέδιο συρρίκνωσης και αφανισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, σημειώνοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία, όπως είπε, διώχνει κόσμο. Ανέφερε ως μόνη θετική εξέλιξη για την περιοχή, την επαναλειτουργία του εργοστασίου «Καλλιμάνη». Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το εργοστάσιο Αιγίου των ΕΑΣ, ενώ διάβασε την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής φορέων στην οποία συμμετέχει για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ζητώντας από τους παριστάμενους να επικοινωνήσουν το κάλεσμα στα σωματεία τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην μεθαυριανή κινητοποίηση στα Υψηλά Αλώνια.

Κάλεσμα για ενιαίο ψηφοδέλτιο και κοινούς αγώνες

Τέλος, επισήμανε πως οι αγώνες από εδώ και πέρα ειδικά, θα πρέπει να είναι κοινοί, καλώντας όλους τους υποψηφίους να είναι μαζί στις εκλογές σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, θυμίζοντας πως το 99% των αποφάσεων ήταν ομόφωνες. Τέλος έκανε γνωστό πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων 3Ε Αιγίου Σταύρος Λειβαδίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη των σωματείων να έχουν ενεργά μέλη τονίζοντας πως μόνο έτσι γίνονται δεκτά τα αιτήματα, με δυναμισμό στους χώρους δουλειάς. Ο πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Παναγιώτης Κουτσουμπής μίλησε για το πώς ο κ. Γεωργόπουλος είχε στηρίξει τα μέλη του σωματείου του τονίζοντας πως όλοι πρέπει να στηρίξουν το Ε.Κ.Α. για να τους στηρίζει και αυτό και ότι πρέπει να λειτουργεί με ομοθυμία αλλά και δυναμισμό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΑΣ Αιγίου Γιώργος Σαζακλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλλιεργηθεί κουλτούρα ενότητας λέγοντας πως το ατομικό και προσωπικό συμφέρον έχει φτάσει να καταργεί το κοινό καλό. Αναφέρθηκε στην κατάσταση του τοπικού εργοστασίου των ΕΑΣ, λέγοντας πως πριν δώδεκα χρόνια απαριθμούσε 1.700 εργαζόμενους ενώ σήμερα 75, βάσει επίσημων στοιχείων. Μίλησε για το έργο της αναβάθμισης του G3 που αναμένουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας πως ΄΄το Ε.Κ.Α. πρέπει να είναι ο «φάρος» και το «αποκούμπι» του εργαζόμενου γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και στις εκλογές και στη συνέχεια΄΄.

Αναλόγως και η τοποθέτηση της Μαρίας Κοντεσοπούλου, προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας η οποία είπε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μία «μπουνιά» απέναντι στην εργοδοσία και τα μέτρα των κυβερνήσεων. Ο Κώστας Γιάχος από το σωματείο Επισιτισμού Τουριστικών Επαγγελμάτων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πτώση του τουρισμού που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους του κλάδου του.

΄΄Όταν δεν υπάρχει αντίλογος, σημαίνει πως όλα βαίνουν καλώς΄΄

Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης είπε πως είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση που ο καθένας ανεβαίνει τον δικό του… Γολγοθά από το δικό του μετερίζι, σημειώνοντας πως το σύστημα είναι αυτό που γεννά ακρίβεια, ανεργία και πολέμους για να μπορέσει να σταθεί. Είπε πως ΄΄σαφώς πρέπει να πάμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε, όμως είναι καλό να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις διότι αν συμφωνούν όλοι σε όλα και δεν υπάρχει αντίλογος, αυτό θα σημαίνει πως όλα βαίνουν καλώς΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως ΄΄εμείς δεν είμαστε για να κάνουμε τη διαχείριση του συστήματος δεν μπορούμε να συζητάμε κάτι λιγότερο με την εργοδοσία από το να βάλουμε κάτω τις ανάγκες μας και να εισακουστούν. Δυστυχώς όμως μας δίνουν ψίχουλα όταν οι τιμές έχουν διπλασιαστεί΄΄.

Ως προς τη συνεργασία με το προεδρείο του Ε.Κ.Α. αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το σωματείο του και για τον τομέα της Υγείας, μεταφέροντας την ενόχληση για τη λέξη «τραμπούκος» που αναφέρθηκε σε ανοιχτή ομιλία.

Ο πρώην πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Νίκος Κόκλας απευθύνοντας έναν χαιρετισμό είπε μεταξύ άλλων πως εχθρός του εργατικού κινήματος δεν είναι κανένας εργαζόμενος παρά μόνο η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις με τα αντεργατικά μέτρα.

Να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου κατατίθενται ως αύριο, ενώ στη χθεσινή συνέλευση εξελέγη και Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργειά τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr