background img
banner
banner

Κόλλησε” η διαδικασία παραχώρησης χώρου της λιμενικής ζώνης στους Λύκους Αιγιαλείας

ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Eκρίθηκε, αρχικά, από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας το αίτημα του αθλητικού σωματείου «Λύκοι Αιγιαλείας» σχετικά με την παραχώρηση χώρου που βρίσκεται πλησίον του Νέου Λιμένα Αιγίου εντός Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Beach Soccer/Handball και Beach Volley/Tennis». Η απόφαση έχει ημερομηνία 10 Μαϊου 2022, ωστόσο η παραχώρηση έχει “κολλήσει” όλο αυτό το διάστημα λόγω μη αποδοχής όλων των όρων από το σωματείο. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση των Λύκων είχε ζητήσει τον χώρο για τρία χρόνια και η έγκριση δόθηκε για χρήση ενός μόνο έτους έναντι του ποσού των 300 ευρώ, αντάλλαγμα που κρίθηκε υψηλό.

Επιπλέον, οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν από την 1η Μαρτίου έως την 31η Οκτωβρίου σύμφωνα με την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου και όχι καθ΄ όλη τη διάρκεια τους έτους, όπως ζήτησαν οι Λύκοι. Ουσιαστικά αυτά είναι τα τρία πιο βασικά σημεία για τα οποία δεν επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αφού οι υπόλοιποι όροι, σε γενικές γραμμές ικανοποιούν το σωματείο, με επιφύλαξη σε 1-2 όρους ακόμη (στον πίνακα που ακολουθεί) τα οποία θα συζητηθούν και πάλι σε συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στη διοίκηση των Λύκων με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του Λ.Τ. Βασίλη Χριστόπουλο.

Οι όροι της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου

1. Το σωματείο θα διατηρεί το χώρο καθαρό και θα συμμορφώνεται προς όλες τις υποδείξεις της οικείας Λιμενικής Αρχής.
2. Στην περίπτωση που αποφασιστεί εκτέλεση λιμενικών ή άλλων έργων ή προκύψει ενδιαφέρον για χρήση συναφή με το λιμένα στον παραχωρούμενο χώρο και πλησίον αυτού, το Δ.Λ.Τ.Α. θα μπορεί να άρει μονομερώς την παραχώρηση. Στην περίπτωση αυτή υποχρεούται ο παραχωρησιούχος να εγκαταλείψει το χώρο μέσα σε τακτή προθεσμία, χωρίς καμιά αξίωση από το Δημόσιο ή το Λιμενικό Ταμείο για αποζημίωση.
3. Ο παραχωρούμενος χώρος θα χρησιμοποιείται μόνο από τον ενδιαφερόμενο μη επιτρεπόμενης της εκμετάλλευσης του χώρου από τρίτους με οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης δικαιωμάτων ( υπεκμίσθωση, παραχώρηση, κ.λ.π. ).
4. Το παραχωρούμενο δικαίωμα χρήσης του χώρου μπορεί να ανακληθεί εκ μέρους του Δημοσίου για λόγους εθνικής ανάγκης, άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Στην περίπτωση αυτή υποχρεούται ο παραχωρησιούχος να εγκαταλείψει τη χρήση του χώρου μέσα σε τακτή προθεσμία, χωρίς καμιά αξίωση από το Δημόσιο ή το Λιμενικό Ταμείο για αποζημίωση.
5. Με μέριμνα του παραχωρησιούχου θα λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας και της παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
6. Ο παραχωρούμενος χώρος θα διατηρήσει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του, χωρίς να απαιτείται οποιοδήποτε αντίτιμο από το κοινό που θα θελήσει (τις ώρες που δεν θα έχει δραστηριότητες το σωματείο) να το χρησιμοποιήσει.
7. Απαγορεύεται δε η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και κάθε άλλης δραστηριότητας που δεν συνάδει με την χρήση για την οποία παραχωρήθηκε.
8. Απαγορεύεται στον παραχωρησιούχο να προβεί σε οποιαδήποτε κατασκευή ή έργο μόνιμης ή προσωρινής φύσης.
9. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί κάποιος από τους πιο πάνω όρους ή κριθεί απαραίτητο, θα αίρεται η παραχώρηση με απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α. και ο παραχωρησιούχος θα υποχρεούται να εγκαταλείψει αμέσως τη χρήση του χώρου, χωρίς καμιά αξίωση.
10. Ο παραχωρησιούχος οφείλει πριν τη διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης, να αιτείται τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Λ.Τ.Α. και του Γ΄ Λ/Τ Αιγίου.
11. O παραχωρησιούχος οφείλει με δική του ευθύνη, να απομακρύνει τον εξοπλισμό (τέρματα, δοκούς, περιφράξεις κ.λ.π.), την περίοδο όπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι κλειστές.
12. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν από την 1η Μαρτίου έως την 31η Οκτωβρίου.
13. Το αντάλλαγμα θα καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους.
Την απόφαση υπογράφουν ο πρόεδρος Βασίλης Χριστόπουλος και τα μέλη Ιερόθεος Μουρίκης, Μιχαήλ Κωστάκης, Παναγιώτης Γιαννούλης και Σοφία Αντωνάτου.

Βασίλης Παπαϊωάννου: “Θα επανεξεταστούν οι όροι σε νέα συνάντηση”

Μιλώντας στo protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής των Λύκων Αιγιαλείας, Βασίλης Παπαϊωάννου τόνισε: “Πιστεύω μετά τη νέα μας συνάντηση θα επέλθει οριστική συμφωνία και χώρος θα μας παραχωρηθεί άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουμε τις εργασίες που απαιτούνται. Η διαφωνία μας ουσιαστικά αφορά στη διάρκεια, αφού ένας χρόνος είναι πολύ μικρό διάστημα και δεν επαρκεί προκειμένου να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις όπως τις θέλουμε. Υπάρχουν και γραφειοκρατικές διαδικασίες, διάφορα κωλύματα και πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να μας καθυστερήσουν. Και φυσικά η ένστασή μας αφορά και το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που θα μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις που εμείς θα φτιάξουμε! Τους υπόλοιπους έξι μήνες του χρόνου θα μένουν αναξιοποίητες; Το μίσθωμα αφορά όλο το χρόνο. Το σωματείο μας θα είναι το πρώτο στην Αιγιάλεια που θα δημιουργήσει τμήματα Beach Soccer ανδρών και γυναικών, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε θέσεις στην Εθνική Ομάδα. Η έκταση που χρειάζεται για τη δημιουργία αυτών των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι 2.000 τ. μ. για την κατασκευή εγκαταστάσεων Beach Soccer/Handball και 800 τ.μ. για την κατασκευή εγκαταστάσεων Beach Volley/Tennis. Θα δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι, πρωτοποριακά καλοκαιρινά αθλήματα, θα δοθεί πνοή στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου και ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει σημείο αναφοράς του καλοκαιρινού αθλητισμού – και όχι μόνο – ολόκληρης της Αιγιάλειας”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr