background img
banner
banner

Μπήκαν μηχανήματα στην ορεινή Αιγείρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 17ης ΚΑΙ 18ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

Ένα εικοσαήμερο περίπου έχει περάσει από τότε που οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων της Δ.Ε. Αιγείρας μετέφεραν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την κακή κατάσταση 17ης και 18ης επαρχιακής οδού και χθες… εγκαταστάθηκαν τα μηχανήματα του εργολάβου για την αποκατάστασή τους. Πρόκειται για εργολαβία που ήδη «έτρεχε» πλην όμως, λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις ανατιμήσεις των υλικών, δεν είχε κάνει την εμφάνισή της, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία για ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

Μιλώντας στο protionline.gr, ο π πρόεδρος της Κοινότητας Μοναστηριού Χρήστος Σπυρόπουλος, επισήμανε: “Το συνεργείο ξεκίνησε από σήμερα (χθες) το πρωί και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Αυτό είναι μία θετική εξέλιξη που θα ωφελήσει και όσους περνούν από το σημείο – και δεν είναι λίγοι… – αλλά και τους ντόπιους της ευρύτερης περιοχής, σε κάθε περίπτωση. Δουλεύουν τρεις τεχνικοί και έχει έρθει και ειδικό μηχάνημα, μία τσάπα. Επιτέλους θα προχωρήσει το έργο και τέλος καλό, όλα καλά!”. Μάλιστα, οι πρόεδροι είχαν θέσει και θέμα αναπτυξιακής προοπτικής για τα χωριά τους, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές τουριστικά ανερχόμενες που κερδίζουν διαρκώς όλο και περισσότερο κόσμο, όμως η προσβασιμότητα αποτελούσε το μεγάλο «αγκάθι» για την ανάπτυξή τους.

Οι ανατιμήσεις έχουν τρενάρει έργα ωστόσο ξεπεράστηκαν τα «εμπόδια»

Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τεχνικά θέματα, Χρήστος Μητρογιώργος, ΄΄οι εργασίες στις εν λόγω επαρχιακές οδούς της Δ.Ε. Αιγείρας εντάσσονται στο έργο «Άρση Επικινδυνότητας Επαρχιακών Οδών Ανατολικής Αιγιάλειας» το οποίο δεν είχε ξεκινήσει, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής δεδομένων που προκύπτουν από το νέο οικονομικό πλαίσιο. Δυστυχώς, η συνεχόμενη αύξηση της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων έχει ανατρέψει πολλά κι αυτό έχει αντίκτυπο σε αρκετά έργα. Προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε συνεπείς κι όχι μόνο να υλοποιούμε τον προγραμματισμό μας, αλλά και να θέτουμε νέους στόχους καλύπτοντας τις ανάγκες των κοινωνιών. Προσπαθούμε να κρατάμε τις ισορροπίες σε αυτό το λεπτό κομμάτι που έχουμε να διαχειριστούμε, έτσι ώστε και οι τεχνικές εταιρείες να λαμβάνουν τα χρήματά τους και τα έργα να παραδίδονται στους δημότες΄΄. ΄΄Έτσι και οι παρεμβάσεις αυτές ξεκινούν και θα τις παρακολουθούμε, ευελπιστώντας ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα ώστε να παραδοθούν οι δρόμοι ασφαλείς στον κόσμο΄΄, πρόσθεσε.

Ανοίγει ο… δρόμος της ανάπτυξης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαιτέρως θετική δεδομένου ότι τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει μετά από καθιζήσεις από τον χειμώνα του 2019 και σύμφωνα με τα λεγόμενα των προέδρων, εμφανίστηκαν τότε κάποια μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όμως δεν επέλυσαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα, εδώ και δύο χρόνια, η 17η και η 18η ε.ο. να είναι σχεδόν απροσπέλαστες. Εφόσον ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, «ανοίγει πλέον ο δρόμος» κυριολεκτικά και μεταφορικά για την ανάδειξη των ορεινών κοινοτήτων και οικισμών που δίνουν προστιθέμενη αξία στην επισκεψιμότητα της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr