background img
banner
banner

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν μισό αιώνα!

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Mετά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν όλη την προηγούμενη χρονιά (κορωνοιός, γραφειοκρατεία), ήρθε η ώρα για την πρώτη προπόνηση της σεζόν στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Διακοπτού. Ήρθε η ώρα να μπουν τα παιδιά στη θάλασσα, ξεκινώντας προπονήσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, που είναι η πρώτη και σημαντικότερη επαφή με το υγρό στοιχείο και εδώ και πολλά χρόνια είναι ενταγμένη στα ολυμπιακά αθλήματα.

Η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης είναι άλλωστε προαπαιτούμενη για την υδατοσφαίριση (water polo), που η δημιουργία τέτοιας ομάδας είναι και ο άμεσος στόχος του ΝΑΟΔ για αυτό το καλοκαίρι.

Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου και τη χάρηκαν όχι μόνο οι μικροί κολυμβητές αλλά και οι μεγάλοι. Ήταν και η πρώτη αθλητική δράση μετά από πάρα πολλά χρόνια και όλοι το χάρηκαν σαν παιδιά! Και στέφθηκε με πρωτόγνωρη επιτυχία η πρώτη προπόνηση της αθλητικής ομάδας παίδων ανοιχτής κολύμβησης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Διακοφτού. Μετά από περίπου μισό αιώνα(!), αθλητικής αδράνειας η συμμετοχή αλλά και ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν πάνω από τις προσδοκίες όλων.

“Μπράβο στα παιδιά! Μπράβο στον προπονητή μας, Βασίλη Κωσταρίδη! Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η προσπάθειά μας θα αποδώσει καρπούς, όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και στην απαγκίστρωση των παιδιών μας από κάθε μορφής εξάρτηση. Ευελπιστούμε ότι τα βραβεία που κοσμούν το γραφείο του Ομίλου μας από τη δεκαετία του ‘70, θα εμπλουτιστούν από τους εκκολαπτόμενους αθλητές των θαλάσσιων αθλημάτων. Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε το αγαθό της περιοχής μας, τη θάλασσα, κι αυτή με τη σειρά της να αναδείξει την ψυχική και σωματική ρώμη της νέας γενιάς του τόπου μας”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του Ομίλου.

51 χρόνια συνεχούς λειτουργίας

Μπορεί το αγωνιστικό κομμάτι να ήταν ανενεργό για 48 ολόκληρα χρόνια, ο ΝΑΟΔ όμως λειτουργεί ανελλιπώς με πολλές θαλάσσιες δράσεις από το 1971, από τη χρονιά δηλαδή που ιδρύθηκε. “Η συμβολή του Ομίλου για περισσότερο από μισό αιώνα είναι πολύ σημαντική για την τουριστική προβολή του Διακοπτού μέσα από τις θαλάσσιες υποδομές με πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο”, μας λέει ο γεν. γραμματέας του ΝΑΟΔ Κώστας Οικονόμου και συμπληρώνει. “Το αθλητικό – αγωνιστικό κομμάτι ήταν ανενεργό από το 1974 καθώς είχε λειτουργήσει για τρία μόνο χρόνια από την ίδρυση του Ομίλου αλλά τώρα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με φιλοδοξίες και όραμα για το άμεσο μέλλον”.

Οι προπονήσεις διεξάγονται στην ανατολική πλευρά του λιμενίσκου Διακοπτού σε χώρο που έχει οριοθετηθεί και η συμμετοχή των παιδιών ήταν εντυπωσιακή από την πρώτη ημέρα. Το Δ.Σ του ΝΑΟΔ είναι 9μελές και αποτελείται από τους:

Παπαγεωργίου Σωτήριος ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασιλόπουλος Γεώργιος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Οικονόμου Κωνσταντίνος Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σιάτρας Μιχαήλ ΤΑΜΙΑΣ
Βίλλιος Παναγιώτης ΜΕΛΟΣ
Παυλόπουλος Κωνσταντίνος ΜΕΛΟΣ
Χριστόπουλος Γ. Αθανάσιος ΜΕΛΟΣ
Καρβούνης Ν. Ιωάννης ΜΕΛΟΣ
Αλεξόπουλος Τρύφων ΜΕΛΟΣ


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr