background img
banner
banner

Περιμένουν την αναβάθμιση του G3 στα Ε.Α.Σ.

ΑΠΟ 1.700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ 75…

Εν αναμονή επίσημης επιβεβαίωσης των… καλών νέων που άκουσαν την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την αναβάθμιση του όπλου G3, βρίσκονται οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Αιγίου. Η είδηση ότι θα γίνει η ανάθεση του έργου στο εργοστάσιο του Αιγίου, που είναι το μόνο άλλωστε που δύναται να παράγει οπλικό σύστημα, έρχεται να αναπτερώσει κάπως το ηθικό των εναπομεινάντων εργαζόμενων.

Τα όσα μετέφερε στη γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργος Σαζακλής, μόνο προβληματισμό πρέπει να προκαλούν στην τοπική κοινωνία. Η τεράστια μείωση προσωπικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προοπτικές του εργοστασίου στο οποίο πλέον δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις, την ώρα μάλιστα, που το κεντρικό κτίριο παραγωγής έχει τεθεί εκτός λειτουργίας…

Ο κ. Σαζακλής παρουσίασε επίσημα στοιχεία, βάσει των οποίων η χρήση των εθελουσίων και η μη πρόσληψη προσωπικού, αποδυνάμωσαν την τοπική παραγωγική μονάδα, τόσο που πριν μία δωδεκαετία απαριθμούσε 1.700 εργαζόμενους ενώ πλέον το μητρώο του Σωματείου γράφει… 75 άτομα! Είναι εμφανές ότι η πολιτική των κυβερνήσεων απαξίωσε τα ΕΑΣ και σε επέκταση και το τοπικό εργοστάσιο με την τοπική οικονομία να χάνει σταδιακά μέσα στα χρόνια έναν σημαντικό πόρο δημοσίου χρήματος.

Επιπλέον 100 άτομα για δουλειά με το G3

Ο πρόεδρος του Σωματείου μετέφερε πως άτυπα έφτασε πριν λίγες ημέρες στο σωματείο η είδηση ότι θα ανατεθεί τελικά η αναβάθμιση του G3 στα ΕΑΣ Αιγίου, ωστόσο, όπως είπε στο protionline.gr, μέχρι στιγμής και εφόσον δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Εκτίμησε δε πως μία τέτοια περίπτωση θα έφερνε επιπλέον εκατό άτομα για δουλειά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί το έργο της αναβάθμισης μπορεί να ξεκινήσει με 27.000 κομμάτια και σε βάθος δεκαετίας να φτάσει τα 150.000 όπλα.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι η ανάθεση στα ΕΑΣ του εν λόγω προγράμματος, έχει αναφερθεί από τον περασμένο Μάρτιο από τη στιγμή που αποφασίστηκε η μη υλοποίηση του σχεδίου για το νέο εθνικό τυφέκιο διαμετρήματος 5.5 χιλιοστών, που θα αντικαθιστούσε το G3, διαμετρήματος 7.62 χιλιοστών. Η ματαίωση του συγκεκριμένου σχεδίου, σύμφωνα με το υπουργείο, σχετιζόταν με οικονομικούς λόγους, με τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των G3, που υπερβαίνουν τις 200.000, να καθίσταται μονόδρομος.

Τι θα περιλαμβάνει η αναβάθμιση

Στο πλαίσιο της αναβάθμισής τους, στα G3 θα γίνουν οι εξής μετατροπές: -Αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου με ενσωματωμένες ράγες προσαρμογής picatinny, για την τοποθέτηση διαφόρων απαρτίων, όπως τακτικός φακός, κάθετη χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα, αορτηριούχο.
-Τοποθέτηση ράγας picatinnyστο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και πληθώρας άλλων τύπων σκοπευτικών – διοπτρών.
-Τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 των 6 θέσεων.
-Τοποθέτηση αορτήρα τριών σημείων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr