background img
banner
banner

Σε εξέλιξη το «Θουκυδίδειο» τουρνουά ακαδημιών στην Αιγιάλεια

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ

Ένα άκρως επιτυχημένο τουρνουά το «Θουκυδίδειο» που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επισκέφτηκε και φέτος τα γήπεδα της Αιγιάλειας, καλοσωρίζοντας τους νεαρούς αθλητές της περιοχής μας, που όπως πάντα το περίμεναν με λαχτάρα. Ξεκίνησε από τα μέσα Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιουλίου, με τόπο δράσης τα γήπεδα: Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, Πλαστήρα, Καμαρών, αλλά και στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του «Σήμαντρου».

Από την Αιγιάλεια λαμβάνουν μέρος παιδικά τμήματα από τις ακαδημίες των σωματείων: Αστέρα Τέμενης, Θύελλας Αιγίου, Απόλλωνα Αιγίου και Αχιλλέα Καμαρών.

Αρκετές ομάδες από την Αθήνα και γενικότερα την Αττική με τα τμήματά τους συμπληρώνουν ένα μεγάλο αριθμό ποδοσφαιρικών αγώνων, που προσελκύουν το ενδιαφέρον γονέων, φιλάθλων, αλλά και των μάνατζερς, που παρακολουθούν την αγωνιστική εξέλιξη των νεαρών.

Το protionline.gr μίλησε με παράγοντες αθλητικών σωματείων, που ανέλυσαν τις εντυπώσεις τους για το «Θουκυδίδειο» τουρνουά.

Νίκος Παπαδόπουλος: «Ένα τουρνουά που καθιερώθηκε στη συνείδηση των νεαρών αθλητών»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τέμενης Νίκος Παπαδόπουλος, μας είπε: «Τα τελευταία χρόνια, διοργανώνεται το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Αιγιάλεια. Έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των ποδοσφαιρικών σχολών από την Αθήνα που έρχονται στο Αίγιο, αλλά ικανοποιεί και τις ποδοσφαιρικές Ακαδημίες της Αιγιάλειας που συμμετέχουν! Η διοργανώτρια εταιρεία “ Θουκυδίδειο “, καταφέρνει να φέρει στην Αιγιάλεια πολλά παιδιά, κυρίως από την Αθήνα. Ακολουθούν και πολλοί γονείς, οι οποίοι μένουν τριήμερα στα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας και βοηθούν τουριστικά την περιοχή! Σημαντική είναι η συμβολή του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας, που παραχωρεί τα τοπικά γήπεδα για τους αγώνες.»

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά της Αιγιάλειας και της Αττικής, ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε: «Επίσης, ο ανταγωνισμός με ομάδες από άλλες περιοχές, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να συναγωνιστούν ισχυρούς αντιπάλους και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους. Επομένως, όσο υπάρχει δράση στην περιοχή, μόνο κέρδος αποκομίζουμε, και για την Αιγιάλεια, αλλά και για όλα τα νεαρά παιδιά μας, αφού οι Ποδοσφαιρικές Σχολές της πόλης μας, διαθέτουν έμπειρους προπονητές, και διοικήσεις με υψηλούς στόχους.»

Αντώνης Μπάλας: «Τα παιδιά παίρνουν εμπειρίες μέσα από υγιή ανταγωνισμό»

Για τα οφέλη των παιδιών που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά, ο Αντώνης Μπάλας είπε: «Υπάρχει σημαντικό όφελος για τα παιδιά των Ακαδημιών, αφού μπορούν όλες οι ηλικίες να συμμετάσχουν, από 8 μέχρι και 18 ετών. Αγωνίζονται σε διαφορετικά γήπεδα, με διαφορετικούς αντιπάλους, της ίδιας ηλικίας, ποικίλης δυναμικής και αποκτούν εμπειρίες μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό.»

Για την διάρκεια και τις ημερομηνίες του τουρνουά, ο προπονητής του Αστέρα, απάντησε: «Θετικό είναι ότι αυτά τα Τουρνουά φέτος διαρκούν από τις 15 Ιουνίου μέχρι και αρχές Ιουλίου, για τρία σαββατοκύριακα, αλλά και αρκετές ενδιάμεσες ημέρες, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας, να μπορούν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, να αποκομίζουν εμπειρίες, και να αξιοποιούν ωφέλιμα τον ελεύθερο χρόνο τους μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς! Κρατάμε ως σημαντικό, ότι γίνονται στην πόλη μας, και έτσι είναι μεγαλύτερη, καθολική θα έλεγα, η συμμετοχή των νεαρών αθλητών του Αστέρα».

Θανάσης Σπυρόπουλος: «Σπουδαίο τουρνουά με δυνατές ομάδες από την Αθήνα»

Γνωστός για την μεγάλη αγάπη που τρέφει στα τμήματα της ακαδημίας του Απόλλωνα, ο πρόεδρος του Αιγιώτικου σωματείου Θανάσης Σπυρόπουλος, σχετικά με την συμμετοχή του Απολλωνα στο «Θουκυδίδειο» τουρνουά, είπε: «Εμείς συμμετέχουμε με όλα τα τμήματα των ακαδημιών μας, από αστεράκια έως Κ-18. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την δυνατότητα να παίρνουμε μέρος σε τέτοιου είδους τουρνουά με πολύ δυνατές ομάδες από την Αθήνα και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα αν και δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Όμως αυτό δείχνει το επίπεδο των ακαδημιών μας και είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά που γίνεται. Τα παιδιά της ακαδημίας μας έχουν πολλά οφέλη να αποκομισουν μέσα από παιχνίδια με τόσο δυνατούς αντιπάλους και είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε σε άλλα δύο τουρνουά που θα γίνουν τα επόμενα σαββατοκύριακα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr