background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: Δύο χρυσά μετάλλια ο Ανδρέας Γεωργίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18!

ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΑ 4Χ400 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – 5η Η ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ 100 ΕΜΠΟΔΙΑ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/6) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων (Κ18) που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου. Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων ήταν ο εκπληκτικός Ανδρέας Γεωργίου του Αθηνόδωρου που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, σε 1500 και 3000 μ! Ο 17χρονος αθλητής στα 1500 μέτρα που έγιναν το Σάββατο έκανε κούρσα τακτικής κόβοντας πρώτος το νήμα σε χρόνο 4.11.79 και την Κυριακή, στην κούρσα των 3000 μέτρων τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 8.47.36. Ήταν το 4ο χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιο επίπεδο μέσα στο 2022 για τον πρωταθλητή Ελλάδας Παίδων, που αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς την εξέλιξή του θα αφήσει εποχή στον ελληνικό στίβο! “
Συγχαρητήρια Ανδρέα σε σένα και σε όσους στέκονται κοντά σου. Ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και ιδιαίτερα να χαρείς τη συμμετοχή σου με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιερουσαλήμ 4-7 Ιουλίου” τονίζει σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση το ΔΣ του Αθηνόδωρου.
Ήταν ένα διήμερο γεμάτο αθλητική δράση και έντονο συναγωνισμό στο οποίο οι νεαροί αθλητές, οι ελπίδες του στίβου, η επόμενη γενιά των πρωταθλητών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη αλλά και την είσοδο στην αντιπροσωπευτική μας ομάδα που θα πάρει μέρος στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της κατηγορίας από 4-7 Ιουλίου στην Ιερουσαλήμ.

Το πρωτάθλημα, από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, τουλάχιστον, χαρακτηρίζεται από την άψογη οργάνωσή του αλλά και από τις εμφανίσεις των νεαρών αθλητριών και αθλητών οι οποίοι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και προγραμματίζουν τα επόμενα αθλητικά τους βήματα στον κλασικό αθλητισμό.

Οι φίλαθλοι, και ήταν πολλοί οι λάτρεις του στίβου που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό αυτό το διήμερο, απόλαυσαν όμορφες αθλητικές στιγμές που μόνο ο στίβος μπορεί να προσφέρει.

Οι αποστολές από όλη τη χώρα που βρέθηκαν στον όμορφο και φιλόξενο Βόλο, έδωσαν ένα ξεχωριστό, αθλητικό χρώμα στην πόλη και ευχή όλων είναι η ασφαλής επιστροφή στον προορισμό τους και η ανανέωση για τα επόμενα αθλητικά ραντεβού της Ομοσπονδίας.

Στο βάθρο τα κορίτσια στη σκυταλοδρομία

Εκπληκτική ήταν η ομάδα της σκυταλοδρομίας γυναικών στα 4Χ400. Η Χρυσούλα Παπαπέτρου, η Θάλεια Βίλλιου, η Μαρίνα Λαμπίρη και η Παναγιώτα Μεντζελοπούλου , έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τερμάτισαν στην 3η θέση με επίδοση 4:04.34 με νέο ρεκόρ συλλόγου και ανέβηκαν στο βάθρο των πρωταθλητών Ελλάδας πολλαπλασιάζοντας την επιτυχία του συλλόγου συνολικά.
Να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο πανελλήνιο μετάλλιο του Αθηνόδωρου σε σκυταλοδρομία, ενώ και οι 4 αθλήτριες έχουν το δικαίωμα και του χρόνου να συμμετέχουν ηλικιακά στο ίδιο πρωτάθλημα.

Εξαιρετική και η Παναγιώτα Μεντζελοπούλου

Την 1η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου Κ18 εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Παναγιώτα Μεντζελοπούλου στα 100 μ. με εμπόδια. Ήταν 5η στον τελικό με επίδοση 14.31, που είναι μεγάλο ατομικό ρεκόρ και νέο ρεκόρ συλλόγου, (πέρυσι στους ίδιους αγώνες είχε σημειώσει 15.47 ). Να σημειώσουμε ότι απείχε από το ασημένιο μετάλλιο 3 εκατοστά του δευτερολέπτου και 2 εκατοστά από το χάλκινο, ενώ πλησίασε το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο 1 εκατοστό. Η Μεντζελοπούλου θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία καθώς είναι γεννημένη το 2006.

Νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου και από τον Χρήστο Δημητρίου με επίδοση 15.12 (11η θέση).

9η με καλή επίδοση (8:04.29) η Ασημίνα Σκαπετοράχη στο αγώνισμα των 2000 μ με Φ.Ε. Θα μετέχει στο ίδιο πρωτάθλημα και τις επόμενες δύο χρονιές (γεννημένη 2007).

Νέο ατομικό ρεκόρ από το Θάνο Βασιλείου στα προκριματικά των 400 μ. με χρόνο 56.43. Γεννημένος το 2006 θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία.

Στο αγώνισμα των 1500μ γυναικών η Βαρβία Ευγενία ήταν άτυχη, είχε πτώση και τερμάτισε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ σημειώνοντας επίδοση 5:22.31. Είναι γεννημένη το 2007 οπότε και τις επόμενες δύο χρονιές θα αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με πολύ καλές προοπτικές.

Μακριά απ’ το ατομικό του ρεκόρ κι ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος που το Σάββατο αγωνίστηκε στα 1500 μ. και τερμάτισε σε χρόνο 4:30.82.
Αγωνίστηκαν επίσης στα προκριματικά των 400 μ. οι αθλήτριες Βίλλιου Θάλεια (66.81), Παπαπέτρου Χρυσούλα ( 64.28 ) οι οποίες θα αγωνίζονται και τις επόμενες 2 χρονιές στην ίδια κατηγορία και Λαμπίρη Μαρίνα (62.73) που είναι γεννημένη το 2006 και θα αγωνίζεται και του χρόνου στο ίδιο πρωτάθλημα.

Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr