background img
banner
banner

Συγκίνηση, λάμψη, μουσικές, στόχοι…

ΣΤΗΝ «ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ» ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΑΙΓΙΟΥ

Με μία πολυπληθέστατη και “λαμπερή” από κάθε άποψη εκδήλωση “έπεσε η αυλαία” των δράσεων για το ΚΑΠΗ Αιγίου για την φετινή χρονιά, την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Για την πολύ σημαντική δομή του Νομικού Προσώπου του δήμου, η “αποφώνηση” ήταν μια γιορτή γεμάτη αισιοδοξία και… χαμόγελα, σε μία ιδιαίτερη και ιδανική βραδιά, που θα μείνει στις μνήμες πολλών για αρκετό καιρό.

Περιχαρείς οι άνθρωποι που εργάζονται για το Κέντρο, ικανοποιημένος και ο “μαέστρος” του Παναγιώτης Ανδριόπουλος, με μεγάλο κέφι τα μέλη αλλά και οι φίλοι της δομής που βρέθηκαν στον όμορφο κήπο του “Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου”. Αν μη τι άλλο όμως, την… παράσταση έκλεψαν (και δικαίως!) τα ενεργά μέλη του ΚΑΠΗ που… συμμετείχαν στις δραστηριότητες όλη την περίοδο και… καταχάρηκαν την εκδήλωση, βάζοντας το “κερασάκι στην τούρτα ” σε μια χρονιά άκρως δημιουργική κι ευχάριστη.

Πολύς κόσμος και μεγάλη ικανοποίηση για τους ¨πρωτεργάτες¨ της δομής

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρα Φωτεινού. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερωνύμου, η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραϊσκος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Βασίλης Χριστόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μαρία Τσουκαλά, δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας, ο πρόεδρος Γιώργος Γκιώνης και μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, εκπρόσωποι από άλλες δομές ΚΑΠΗ και βέβαια, πολύς κόσμος του πολιτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού βίου του τόπου.

Στην εκδήλωση έγιναν αναφορές από τους υπεύθυνους των διαφόρων τμημάτων του Κέντρου για τον τρόπο λειτουργίας του, (Ομάδα Κοινωνικών Συζητήσεων, Ομάδα Κοινωνικής Ευεξίας, Ομάδα Εικαστικών Τεχνών και η Χορωδία του ΚΑΠΗ). Οι ομιλητές, εκπροσωπώντας τα τμήματα, ανέλυσαν τον τρόπο “διαχείρισης” των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και των μελών του ΚΑΠΗ, όσον αφορά την καθημερινή και κοινωνική τους ενσωμάτωση, ενώ σημαντική ήταν η αναφορά στους “αφανείς ήρωες”, εκείνους που βοηθούν και δρουν δηλαδή, δίχως να… πολυφαίνονται. Βεβαίως, αναφορά έγινε και στις νέες συνεργασίες που ξεκίνησαν και “έτρεξαν” ικανοποιητικά κατά τη φετινή χρονιά, δηλαδή τα προγράμματα του Σωματείου “Φροντίζω” και το Πρόγραμμα του Θεραπευτικού Κέντρου “Μέριμνα”, συνεργασίες που όχι μόνο πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά λειτούργησαν απολύτως αποτελεσματικά. Αναλύθηκαν οι διάφορες εσωτερικές δραστηριότητες των μελών, αλλά και οι μικρές εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομές που γίνονται κατά καιρούς. Στην όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το ΚΑΠΗ Ακράτας και το ΚΑΠΗ Ξυλόκαστρου / Ευρωστίνης, οι οποίοι έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

“Άλλη η ηλικία της ταυτότητας και άλλη η ηλικία της ψυχής!”

Μιλώντας από το βήμα για την ιδιαίτερη εκδήλωση, η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων: “Είμαστε και θα είμαστε πολύ κοντά σας σε κάθε σας προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όσους κοπιάζουν καθημερινά για αυτούς τους ανθρώπους που δεν ξέρω αν η βιολογική τους ηλικία λογίζεται μεγάλη, αλλά σίγουρα η ψυχική τους ηλικία διανύει την εφηβεία. Τα 43 γενέθλιά μου τα ζήσαμε μαζί με αυτούς τους φίλους, έχουμε περάσει όμορφες στιγμές. Η δουλειά που γίνεται σε κάθε επίπεδο, είναι πραγματικά αξιόλογη, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που προκύπτουν για τα θέματα της καθημερινότητας. Συνεχίσατε να δίνετε από την “νιότη” της ψυχής σας, όλα τα χρώματα που υπάρχουν, γιατί η νιότη είναι ένα αίσθημα της ψυχής και όχι ένα νούμερο μιας αστυνομικής ταυτότητας…” είπε γεμάτη συγκίνηση η κ. Αλεξοπούλου.

Δημιουργική διάθεση των μελών και ωραίο κλίμα…

“Ζούμε σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται κυρίως συναισθηματικά από το προβάδισμα της ατομικότητας. Προσπάθησα να βρω τι θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος δήμαρχος σε μια τέτοια δομή και σε έναν τόσο σημαντικό τόπο συνάθροισης. Κατάλαβα ότι η ουσία σε όλο αυτό, είναι αφενός η δημιουργική διάθεση και αφετέρου το όμορφο κλίμα μεταξύ των μελών. Απόψε κατάλαβα ότι το τόλμημα πέτυχε 100% και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Η συντονιστική ομάδα, με μπροστάρη τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ, κάνουν μια εξαιρετική δουλειά, πολύ καλύτερη από αυτή που φανταζόμουν αρχικά, πριν τρία χρόνια. Το ΚΑΠΗ Αιγίου θα συνεχίσει να υπερτερεί και να πρωτοστατεί γιατί αυτό είναι το μόνο που του αξίζει να συμβαίνει” ανέφερε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν με μια αίσθηση ευφυούς αυτοσαρκασμού, δήλωσε “έχω περάσει μαζί σας πολύ όμορφες στιγμές. Στο εξής χρειάζομαι το “χάδι” που λαμβάνει αυτή, η τρίτη ηλικία. Πλέον είμαι πολύ κοντά σε εσάς, είμαι ένας από εσάς!”

Χειροκρότημα στους “πρωταγωνιστές” της βραδιάς!

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παναγιώτης Ανδριόπουλος, απευθυνόμενος στα 320 περίπου άτομα που βρέθηκαν στο “Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου” στην παραλία της Μυρτιάς, δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε στη βραδιά αυτή που για εμάς, είναι η αποφώνηση μιας όμορφης φετινής πορείας δραστηριοτήτων, που τις προηγούμενες δύο χρονιές είχαμε στερηθεί λόγω του ιού της πανδημίας. Ο σκοπός της αποψινής βραδιάς είναι κατ’ αρχήν ο απολογισμός της φετινής σεζόν και κατά δεύτερον να περάσουμε όλοι καλά και να χειροκροτήσουμε τους μεγάλους “πρωταγωνιστές” της, δηλαδή τα μέλη της δομής του ΚΑΠΗ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ. Έπειτα έκανε αναφορά στις δεκάδες και ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τον χειμώνα που πέρασε, αλλά και στην ανταπόκριση που είχαν σχεδόν όλες. Λίγο μετά, μίλησε για την προσφορά των ανθρώπων της δομής και το πόση “δουλειά” προσφέρουν επί καθημερινής βάσεως: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ την Αλεξάνδρα Φωτεινού η οποία ήταν και εκείνη που εμπνεύστηκε την εκδήλωση αυτή. Ευχαριστώ επίσης,  τις Δήμητρα Σπυροπούλου, Θεοδώρα Μεντζελοπούλου και Γεωργία Νικολοπούλου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες Χαρά Θεοδωρακοπούλου, Μπέσσυ Νάσση, Δήμητρα Αρβανίτη και Μαργαρίτα Γούτου» είπε ο κ. Ανδριόπουλος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Στον χώρο υπήρχε μπουφές με φαγητό και γλυκά, ενώ προσφέρθηκαν και αναψυκτικά και ποτά. Μεγάλη αίσθηση δημιούργησε η Χορωδία της δομής, υπό την υποστήριξη δύο μουσικών οργάνων, όταν ερμήνευσαν ασίγνωστα ελαφρολαϊκά τραγούδια, με μία εξαίρετη ερμηνεία η οποία “πήρε” ζωηρό χειροκρότημα. Η εκδήλωση έκλεισε με μία μίνι συναυλία, από τον Αιγιώτη ερμηνευτή Γιάννη Καραμάνο, ο οποίος “ανάγκασε” τους παρευρισκόμενους να σιγοτραγουδούν σχεδόν όλα τα άσματα που είχαν επιλεγεί εξαιρετικά για την περίσταση. Τα 320 περίπου άτομα που βρέθηκαν στον ωραίο εξωτερικό χώρο του “Πολύκεντρου” όχι μόνο το χάρηκαν και συμμετείχαν, αλλά θα το θυμούνται για πολύ – πολύ καιρό!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr