background img
banner
banner

Τέλος πανελλαδικών… αρχή μηχανογραφικών

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τέλος αγωνίας σήμανε για τους περίπου 500 Αιγιαλείς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, η χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών. Όπως φαίνεται, ακολούθησαν τη… ροή όλης της χώρας και σε γενικές γραμμές κινήθηκαν λίγο πτωτικά σε σύγκριση με πέρυσι, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις υποψηφίων που αρίστεψαν.

Οι βαθμολογίες κατέφθασαν στα Λύκεια της περιοχής το μεσημέρι, ωστόσο πολύ λίγοι ήταν αυτοί που πήγαν στο σχολείο τους, κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, είδαν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Με κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ακολουθώντας σε γενικό πλαίσιο την τάση που καταγράφηκε και πέρυσι, εκτός των Αρχαίων Ελληνικών όπου παρατηρήθηκαν καλύτεροι βαθμοί κατά 8,06%. Επίσης, μικρές αυξομειώσεις καταγράφηκαν και στον αριθμό των υποψηφίων που αρίστευσαν συγκριτικά με πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνθέτουν τη γενική εικόνα των φετινών βαθμολογιών των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ στις πανελλαδικές, με βάση την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων από το υπουργείο Παιδείας για το 2022.

Φέτος οι υποψήφιοι από την Αιγιάλεια ήταν οι περισσότεροι των τελευταίων χρόνων φτάνοντας τους 499, αφού πέρυσι ήταν μόλις 405. Από τους 499, οι 30 υποψήφιοι εξετάστηκαν προφορικώς στην Πάτρα και οι 469 γραπτώς στα εξεταστικά κέντρα της Αιγιάλειας. Από τους υποψηφίους, οι 138 προέρχονταν από τα ΕΠΑΛ και οι 361 από τα ΓΕΛ της Αιγιάλειας.

Ευχαριστημένοι οι διευθυντές Λυκείων

΄΄Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του σχολείου μας για τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξουν. Στη συνέχεια παραθέτουμε το μέγιστο αριθμό μορίων ανά προσανατολισμό΄΄, αναφέρθηκε σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Ο μέγιστος αριθμός μορίων του σχολείου ανά προσανατολισμό έχει ως εξής: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 19140, ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 19520, ΥΓΕΙΑΣ: 19200, ΟΙΚ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 16760. Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα ότι και φέτος δεν έλειψαν οι αριστούχοι.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Ηλίας Ανδρέου, ΄΄κατά γενικό κανόνα, τα παιδιά πήγαν καλά και είχαν μία ικανοποιητική επίδοση. Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν συγκεντρώσει βαθμολογίες υψηλότερες από εκείνες που κατά μέσον όρο είχαν πετύχει μαθητές μας, σε άλλες προηγούμενες χρονιές. Εύχομαι και εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, καλή σταδιοδρομία στα παιδιά και πάντα να έχουν επιτυχίες στην πορεία και την ζωή τους΄΄.

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Αιγίου Γιώργος Αγγελόπουλος, επισήμανε στo protionline.gr: ΄΄Οι μαθητές μας είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Έχουμε βαθμούς σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο για εμάς αυτό. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ήδη εκπρόσωποι σε μαθητικές Ολυμπιάδες στην Κίνα ή στην Ελβετία, παγκόσμιους διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά προγράμματα και το επίπεδο είναι ήδη πολύ υψηλό. Είναι αρκετά παιδιά που έχουν γράψει πάνω από 19. Οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι η ύλη είναι πάρα πολλή και πως δεν έγινε περικοπή από το υπουργείο, διαψεύστηκαν. Οι μαθητές μας τα κατάφεραν περίφημα΄΄.

Τη δική του εκτίμηση έδωσε στo protionline.gr ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Διακοπτού Στράτος Χαριτωνίδης: «Οι καλοί μαθητές γράφουν καλά στις εξετάσεις, οι κακοί μαθητές, λιγότερο καλά. Η μεγάλη προσοχή και το πιο μεγάλο τους άγχος, πρέπει να είναι πώς θα δώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, ποιες σχολές θα βάλουν σε προτεραιότητα. Το ζητούμενο είναι να θα βάλουν πρώτα εκείνες που θέλουν πιο πολύ, ανεξαρτήτως μορίων. Το βασικό χαρακτηριστικό των εξετάσεων για κάθε μαθητή, είναι ότι πρέπει να γράψει καλύτερα από τον άλλον, να προσπεράσει τον διπλανό του, όχι απλά να γράψει καλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Τα δύσκολα και τα εύκολα είναι για όλους. Τα δύσκολα ανεβάζουν τις βάσεις, τα εύκολα τις κατεβάζουν, αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr