background img
banner
banner

Τα γήπεδα της Αιγιάλειας αναβαθμίζονται και αλλάζουν όψη!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΙΑΣ – «ΣΚΥΤΑΛΗ» ΣΕ ΤΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Καλοκαίρι βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου είναι αυτό που διανύουμε καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, ενώ επίκεινται κι άλλες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, όλα από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία” υπό τον δήμο Αιγιαλείας.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο γήπεδο Ροδιάς και αυτοψία στα εν εξελίξει έργα που θα ανεβάσουν ένα επίπεδο ψηλότερα τον χώρο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο protionline.gr ο κ. Ανδριόπουλος, ΄΄πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη, ενώ προχωρούν οι εργασίες στα αποδυτήρια του γηπέδου΄΄. Την ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε στo protionline.gr και ο κ. Χριστόπουλος, επισημαίνοντας: ΄΄Το γήπεδο της Ροδιάς αλλάζει όψη χάρη με μέριμνα του Νομικού Προσώπου. Υπήρχε ένα χρόνιο πρόβλημα με τη στέγη των αποδυτηρίων, η αλήθεια είναι πως περίμεναν αρκετά χρόνια, όμως γίνονται εργασίες στο κτίριο και αποκαθίστανται τα προβλήματα. Οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δούμε τοποθέτηση κερκίδων και στα γήπεδα Τέμενης και Πλαστήρα επίσης με μέριμνα του ΝΠΔΔ΄΄. Να σημειωθεί ότι η προμήθεια και εγκατάσταση των κερκίδων, δυναμικότητας 150-180 ατόμων και στα τρία γήπεδα, κόστους περίπου 70.000 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ οι εργασίες στα αποδυτήρια του γηπέδου Ροδιάς καλύπτονται από ίδιους πόρους του ΝΠΔΔ. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τις κερκίδες, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ανδριόπουλος, επειδή αφορούν μία παραγγελία, άμεσα θα τοποθετηθούν και στα άλλα δύο γήπεδα.

Τα προγραμματισμένα έργα για την περίοδο του καλοκαιριού

Από εκεί και πέρα, έχουν προγραμματιστεί σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία κι άλλων αθλητικών χώρων. Τρανό παράδειγμα το γήπεδο Πλαστήρα που, εκτός από τις κερκίδες, οσονούπω θα δύναται να χρησιμοποιηθεί και βραδινές ώρες καθώς έχουν ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης φωτιστικών πυλώνων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση της λειτουργίας του. Επίσης, έχει δημοπρατηθεί και το έργο των αποδυτηρίων στο γήπεδο Πλαστήρα.

Ως προς τα υπόλοιπα έργα, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, από την 1η Ιουλίου θα κλείσουν τα γήπεδα τένις της Άκολης για να γίνει καινούρια επίστρωση με ελαστομερές χρώμα. Επίσης, έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση για να αντικατασταθεί ο τάπητας στο γήπεδο 5Χ5 στο Διακοπτό, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του πλαστικού στην Αιγείρα, στην Άβυθο οι εργασίες βρίσκονται περίπου στη μέση καθώς έχει γίνει επιχωμάτωση στο γήπεδο και μέχρι τέλος Ιουλίου που είναι η προθεσμία περαίωσης του έργου θα έχει ολοκληρωθεί η επίστρωση πλαστικού χλοοτάπητα.
Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο – Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για τους πυλώνες

Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως ίσως την επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθούν οι όροι για τη δημοπράτηση του κλειστού προπονητηρίου.
Τέλος, ερωτηθείς για τα παράπονα που έχουν εκφραστεί για την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου σε ό,τι αφορά τον φωτιστικό πυλώνα που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και τον χλοοτάπητα, σημείωσε: ΄΄Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιήσουμε το έργο στεγανοποίησης των κερκίδων ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Επίσης, θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση του χλοοτάπητα και ειδικά σε κάποια σημεία που δέχεται μεγάλη καταπόνηση, θα τοποθετήσουμε υβριδικό. Το ζήτημα των πυλώνων είναι σοβαρό και ιδιαιτέρως δύσκολο να επιλυθεί διότι το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό και σαν ΝΠΔΔ δεν δυνάμεθα να το καλύψουμε πλην όμως βρισκόμαστε σε αναζήτηση χρηματοδοτικού προγράμματος ώστε να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση μία πρόχειρη μελέτη που είχαμε εκπονήσει, χρειάζεται περισσότερο από μισό εκατ. ευρώ για να αντικατασταθούν και οι τέσσερις πυλώνες. Επίσης, χρειάζεται πολύ μεγάλο έργο. Μόνο για να σηκωθεί ό ένας εξ αυτών, χρειάζονται 150.000 ευρώ και επιπλέον θα προκληθεί μεγάλη ζημιά στο ταρτάν καθώς η βάση είναι υπόγεια;;.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr