background img
banner
banner

Έπιασε τον Στόχο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας γέμισε χαρά και συγκίνηση. Προχθές Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ, παρακολούθησαν την Τελετή απονομής των βραβείων του BRAVO SCHOOLS 2022. Η σχολική κοινότητα του 1ου Ακράτας διακρίθηκε στον Διαγωνισμό με το βίντεο για τη ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ- 1922, πιάνοντας τον 16ο Παγκόσμιο Στόχο: ΕΙΡΗΝΗ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ. Τίτλος ταινίας: “ Πατρίδα μου είναι όλη η γη: Μια φωτο-ιστορία προσφυγιάς».

Η φωτο-ιστορία αποτελεί αυθεντική αποτύπωση των παιδιών μέσα από μια προσπάθεια αναπαράστασης της εποχής, καταγραφής των ιστορικών ντοκουμέντων Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο κολάζ αποτελούν δημιουργίες των μαθητριών ύστερα από μελέτη και ιστορική αναζήτηση μέσα από βιωματική προσέγγιση των γεγονότων. Έγινε ηχογράφηση των κειμένων με τη φωνή των μαθητών κι ενσωματώθηκε στην “φωτο-αφήγηση”. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Ευσταθίου, ΄΄η δουλειά μας διακρίθηκε αρχικά στα 65 σχολεία ανάμεσα σε 351 σχολικές μονάδες δημόσιες και ιδιωτικές, 20.230 μαθητές, 650 συμμετοχές. Παίρνει βραβείο, γιατί με την ψηφοφορία του κοινού έφτασε στους πρώτους 12 της φετινής χρονιάς. Η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς συμμετείχαμε μαζί με άλλους 32.000 ενεργούς πολίτες, ανάμεσα στις 130 χώρες του Διεθνούς Δικτύου του World’s Largest Lesson. Για εμάς, τη δασκαλική ομάδα του 1ου δημοτικού σχολείου Ακράτας, το βραβείο αυτό είναι ένα μεγάλο μπράβο προς τους μαθητές της Στ΄, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους΄΄.

Ποιοι μαθητές συμμετείχαν

Συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης: Αθανασόπουλος Ιάσονας, Αραπάκης Παναγιώτης, Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα, Γιοβάς Αποστόλης, Γιοβάς Νίκος, Διαμαντοπούλου Χριστίνα, Κατσάνης Νικόλας, Μαλάι Μελίνα, Ματία Αλμπέρτο, Μητρόπουλος Ράυαν, Νούσκαϊ Ορέστι, Σακελλαρόπουλος Γιώργος, Σπυροπούλου Γεωργία, Στεφοπούλου Έλενα, Τριανταφυλλόπουλος Σωτήριος, Φιλιππόπουλος Γιάννης, Φιλιππόπουλος Παναγιώτης και Χαραλαμποπούλου Ράνια.

΄΄Συγχαρητήρια, λοιπόν και Bravoooo, μπράβο στους άξιους εκπαιδευτικούς που είχαν την ιδέα, τη σχεδίασαν και την υλοποίησαν με πολύ αγάπη και σεβασμό για το ιστορικό μας παρελθόν. Την Αναστασία Ευσταθίου για την καινοτόμα ιδέα, τον Κώστα Αλέφαντο για τον συντονισμό της τάξης του, την Αθηνά Μιχαηλίδου για την όλη μεθόδευση και υλοποίηση, την Δήμητρα Πίτσου για την πρωτότυπη μουσική επένδυση, την Λένια Κοντολάτη για την οργάνωση κι ενδυματολογική επιμέλεια, τη Θεώνη Σμυρνιώτη για τη φωτογράφιση και την Δανάη Καλαχώρα για την ψηφιακή επεξεργασία του καταπληκτικού βίντεο που μπορείτε να δείτε στη youtube: https://www.youtube.com/watch?v=-hMz7XFQnm0. Η διάκρισή μας σημαίνει αγαστή συνέργεια του σχολείου με την οικογένεια. Τέτοιες διακρίσεις πάνε το δημόσιο σχολείο μπροστά και μας γεμίζουν με ελπίδα ότι «μαζί» πετυχαίνουμε πολλά΄΄, σημειώνει ακόμη η κ. Ευσταθίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr