background img
banner
banner

Αίσιο τέλος στο «θρίλερ» με το seatrac

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΗ

Το ξήλωμα της ράμπας ΑΜΕΑ την περασμένη Παρασκευή στην Άκολη, μετά από καταγγελία ιδιώτη, έφερε αντιδράσεις και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που παρουσίαζε.

Αφορμή στάθηκε η μεταφορά της ράμπας 100 μέτρα πιο πέρα από εκεί που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια, με τη λιμενική αρχή του Αιγίου να καλείται να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», όταν στον έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρεία ΤΟΒΕΑ που θα το εγκαθιστούσε, έλειπε η άδεια από την αρχαιολογία.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ακούστηκαν πολλά, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κατηγόρησε την κρατική αρχή που διενήργησε τον έλεγχο, ότι εξάντλησε την αυστηρότητα της, ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος θύμισε ότι, όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση των ΑΜΕΑ γιατί δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο και γι αυτό τόσο ο καταγγέλων όσο και η λιμενική αρχή, έπρεπε να σεβαστούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Τελικά τη λύση έδωσε το πρωί της Δευτέρας η προϊσταμένη της 6ης Εφορίας Αρχαιοτήτων Αναστασία Κουμούση η οποία υπέγραψε την άδεια, τυπικό θέμα αφού μπροστά στην παραλία για ποια αρχαία να μιλάμε.

Με αυτά τα δεδομένα, στις 9 το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, ο διευθυντής της ΤΟΒΕΑ, Ιγνάτιος Φωτίου, προχώρησε στην εγκατάσταση στο σημείο που είχε χωροθετηθεί με την παρουσία μελών του Συλλόγου Παραπληγικών Αχαΐας, αλλά και αιρετών που «έτρεξαν» προκειμένου να λήξει γρήγορα το θέμα, όπως είχε διαβεβαιώσει μέσω του protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Έτσι στην Άκολη το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, συμπαραστάθηκαν στους ΑΜΕΑ αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή τους οι αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καραϊσκος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Τάκης Ανδριόπουλος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Άκολης Πέτρος Δαδιώτης.

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Και πάλι στην παραλία Άκολης το Seatrac – Το μόνο ‘κέρδος’ γι’ αυτούς που αρνήθηκαν την τοποθέτηση του Seatrac στα ΑμΕΑ ήταν τέσσερις ημέρες στέρηση κολυμπιού»

Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά βρεθήκαμε το πρωί της Τρίτης στην παραλία Άκολης, για να επιβλέψουμε την επανατοποθέτηση του μηχανισμού Seatrac που επιτρέπει την πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα. Η Άκολη ήταν μία από τις πρώτες παραλίες πανελλαδικά, στην οποία τοποθετήθηκε πριν χρόνια το σύστημα Seatrac, που αποτελεί εφεύρεση της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάθε χρόνο τοποθετείται ξανά με φροντίδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως το σύστημα είναι ενεργειακά ανεξάρτητο, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και κατασκευάζεται από ανθεκτικά στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, δίνοντας ανεξαρτησία στον εκάστοτε χρήστη που απολαμβάνει ισότιμα το δικαίωμα στο θαλάσσιο μπάνιο, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών και χρηστών.
Ο Δήμος Αιγιαλείας είναι πάντοτε αρωγός σε ανάλογες δράσεις, που προάγουν την ισοτιμία μεταξύ των δημοτών και των επισκεπτών, παρέχοντας όποια υποστήριξη του ζητηθεί γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες. Όσον αφορά σε όσους, άγνωστο με ποια κίνητρα ή κριτήρια, δημιουργούν εμπόδια με πρόσχημα το γράμμα του νόμου, η σημερινή επανατοποθέτηση του μηχανισμού είναι η καλύτερη απάντηση. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να στερηθούν για τέσσερις ημέρες το κολύμπι τους, οι συμπολίτες τους με αναπηρίες».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr