background img
banner
banner

Αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη «ρήτρα ενέργειας» που πληρώνουν τα μέλη του «Σελινούντα»

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ

Το γεγονός ότι η νέα αύξηση κατά 56% εκτινάσσει το συνολικό τιμολόγιο άρδευσης του Αρδευτικού Οργανισμού «Σελινούντα» πάνω από τα 50 ευρώ το στρέμμα, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας, καλώντας τους βιοπαλαιστές αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Αιγιάλειας να αντιδράσουν. Μάλιστα κάνει λόγο για χαράτσι, επισημαίνοντας πως ΄΄μπροστά στην κατακραυγή των αγροτών, η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας αναγκάστηκε να καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών σήμερα Τετάρτη 1/6/22 με θέμα: «ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της Διοίκησης και λήψη αποφάσεων για το μέλλον της»΄΄.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ΄΄άμεσα τίθενται σοβαρά ερωτήματα, όπως, τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των αγροτών, αν υπάρχουν σκέψεις να ξεπουληθεί στους ιδιώτες η διαχείριση του νερού κ.λπ. Πριν ακόμα ξεκινήσει ο πόλεμος, η Ε.Ε και όλες οι κυβερνήσεις στην χώρα μας προώθησαν την απελευθέρωση της ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, την απολιγνιτοποίηση, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας και την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής, εντείνοντας το πρόβλημα για τους αγρότες και μεγαλώνοντας τα αδιέξοδα΄΄.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη Διοίκηση του Οργανισμού «Σελινούντα» να δώσουν άμεση λύση σε αυτήν την κατάσταση, τονίζοντας: ΄΄Στο πλαίσιο των διαθέσιμων υδάτινων πόρων της Αιγιάλειας επιβάλλεται να υπάρξει Σχέδιο Διαχείρισης και διατήρησης του πόρου, χωρίς να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης από την κατανάλωσή του. Λαϊκή απαίτηση και στόχος πρέπει να είναι: το νερό για την άρδευση να παρέχεται δωρεάν. Αυτό θα επιτευχθεί με τη λαϊκή πάλη και σε μια διαφορετική, πραγματικά φιλοαγροτική-φιλολαϊκή εξουσία. Μέχρι τότε είναι αναγκαία η μείωση των τιμολογίων, ώστε να προκύπτει ένα ελάχιστο αντίτιμο για τη χρήση και τη συντήρηση του δικτύου άρδευσης. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΡΟ που αποτελεί κοινωνικό αγαθό΄΄.

Τέλος, καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Αιγιάλειας να διεκδικήσουν: – να καταργηθεί η «ρήτρα ενέργειας» που παράνομα επέβαλε η Διοίκηση του Οργανισμού και γενικότερα η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος. – να διαγραφούν οι τόκοι των χρωστούμενων ποσών στη ΔΕΗ, και να γίνει διακανονισμός με ευνοϊκότερους όρους,- μείωση στα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος στο 50% για τους βιοπαλαιστές αγρότες και για τις αρδευτικές γεωτρήσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr