background img
banner
banner

Αντιπαράθεση για το κυνήγι της εξουσίας

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» – ΔΡΙΜΥ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Επίθεση σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση για τη στασιμότητα της πλατείας, εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής της, η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας πως «εργαλειοποιούν το πρόβλημα για προεκλογικούς λόγους όπως ακριβώς και με τα απορρίμματα. Επιπλέον, κατηγορεί ευθέως τις υπόλοιπες παρατάξεις για… προσήλωση στους εργολάβους αναθέτοντας έργα εις βάρος των δημοτών.

Ως γνωστόν, το θέμα τέθηκε εκ νέου στη συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να αναφέρει πως ΄΄απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και τις αντιπολιτευόμενες τρεις παρατάξεις, για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, γίνεται για τα μάτια του κόσμου΄΄, καθώς, όπως λέει, μήνες ολόκληρους ανέθεταν στους εργολάβους και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να βρουν λύση για να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα, ενώ σήμερα μπροστά στη κατακραυγή των δημοτών, αποποιούνται τις ευθύνες και ομολογούν ότι η πλατεία δεν θα είναι έτοιμη ούτε στα επόμενα χρόνια΄΄.

«Εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές εξυπηρέτησης των εργολάβων»

Η παράταξη που εκπροσωπείται από την Αγγελική Κουρή, τονίζει πως ΄΄είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι γιατί, μέσω εκατέρωθεν ενστάσεων και προσφυγών, οδήγησαν σε αδιέξοδο την κατάσταση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τους δημότες σε δικαιολογημένη αγανάκτηση. Αδιαφορούν για την τραγική καθυστέρηση του έργου, την ταλαιπωρία των περιοίκων και την οικονομική αιμορραγία των επαγγελματιών της πλατείας. Είναι μια αντιπαράθεση που στόχο έχει το κυνήγι εξουσίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουν να εμφανιστούν  ως μοναδικοί  σωτήρες, αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι, γιατί όλοι τους άσκησαν εξουσία από θέσεις ευθύνης στο Δήμο,  και γνώριζαν  συνειδητά ότι  η κατάσταση θα οδηγηθεί στο σημερινό αδιέξοδο΄΄. Τους κατηγορεί ακόμη ότι ΄΄εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές εξυπηρέτησης των εργολάβων. Δεν διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία τα εκατομμύρια που χρωστά από τις περικοπές των πόρων προς τους δήμους, που όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις υλοποίησαν. Δεν απαίτησαν από τις κυβερνήσεις διορισμούς μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού, εξοπλισμό και χρηματοδότηση για να κατασκευάζουν οι ίδιοι τα έργα χωρίς καθυστερήσεις. Κρύβουν από τους δημότες ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει  στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις, μέχρι και εγκατάλειψη των έργων όταν γίνονται ασύμφορα΄΄.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τους εργολάβους, τονίζει: ΄΄Είναι τόση η προσήλωση τους στους εργολάβους που  σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η  δημοτική παράταξη ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΠΟΛΙΣ.ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (Τριανταφυλλόπουλος)  δήλωνε επίσημα ότι η Δημοτική Αρχή είναι με την ΙΝΤRAKAT, και εγκαλούσε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να δηλώσουν με ποιον εργολάβο είναι΄΄. Μάλιστα, «βολές» εξαπολύει και προς την παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου, λέγοντας πως «είδε μόνο τις ευθύνες  της δημοτικής αρχής, ταυτιζόμενη με την αντιπολίτευση».

«Δώστε λεφτά για την πλατεία, και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία»

Υπενθυμίζει πως κάλεσε από την πρώτη στιγμή τους δημότες να μην υποκύψουν στο δίλλημα επιλογής εργολάβων τονίζοντας πως «η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση», τονίζοντας πως πρέπει να απαιτήσουν την άμεση αποκατάσταση της πλατείας με ευθύνη της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας  και της κυβέρνησης, να απαιτήσουν έκτακτη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η πλατεία και να ακουστεί δυνατά στην Αιγιάλεια το σύνθημα: Δώστε λεφτά για την Πλατεία, και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Τέλος, καλεί όλους τους δημότες της Αιγιάλειας σε λαϊκό συναγερμό, επισημαίνοντας: ΄΄Μόνο η οργανωμένη παρέμβαση του λαού μπορεί να σώσει την πόλη μας. Να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας που θα παραμερίσει τις  αντιλαϊκές παρατάξεις και θα ανοίξει το δρόμο της ελπίδας. Καλεί τους δημότες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και αγρότες να γυρίσουν την πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες της πόλης, να συσπειρωθούν με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να φτιάξουμε την Αιγιάλεια  όπως την ονειρευόμαστε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr